Monday, February 28, 2011

Jom join Bloglist Blogger Baru


  • Buat entry di blog kamu yang bertajuk 'Jom join Bloglist Blogger Baru'.
  • Masukkan gambar diatas dan linkkan entry ini.
  • Lepas siap entry jangan lupa tinggalkan link entry kamu di ruangan komen entry ini
Mari meramaikan lagi geng bloglist baru....

Saya diTAG oleh Ibu Sofia yang makin cun a.k.a. KAK LIMAH...:)




Daku Sedang BerImaginasi !!!!!!!

Jangan marah aaa...tuan umah sedang angau tahap nak terjun bangunan 1000 tingkat...pastu ade SPIDERMAN dtg selamatkan saya....hahaha....:P





New HEADER !!!!

Salam semua....

Amacam korang?? ada MARI tak header baru saye??? hihihi...

Header ni adalah hasil perahan idea & keringat MISS LIBRARIAN a.k.a HABIBI HAMID...:)

TQ dear...akak suka sgt sgt sgt...u memang rock la dear...:) kamu leh wat bisness ni....:)
Now lagi semangat nak updates blog tau... dengan colour PINK dimana2....hehehe...

Oh, korang..sgt mencabar ok nak kasi blog cantik camgini....


Note : Sangat soka bila dapat kejutan dari Mr.Akihiro semalam....Sepatutnya saye yg kena bagi kejutan kat dia.. sebab bulan ni bulan birthday dia.... Sama2 kita doakan semoga apa yang kita rancang dipermudahkan oleh ALLAH...Amin...:)


wink !! wink !!! :)


Saturday, February 26, 2011

Secret Admire !!!! (Iyer la sgt !!!!)




Saham tgh mecanak naik beb!!!! hahahahahaha.... gelak guling2 aku dapat msg camni kat FB.... malas layan.... :P


Friday, February 25, 2011

Topik Untuk Minggu Ini.........

Menantu = HANTU ....................

 tapi tak semua camtu kan......

APA KATA KORANG ???????????????????????

Jangan segan tinggalkan komen ok...:)


Thursday, February 24, 2011

1st GIVEAWAY Sayangku Faish

Salam & hai semua....


Korang, jom join Giveaway dari Mama Gojes ni plak...:)


Syarat2 penyertaan simple jer....


Hadiah korang leh tengok kat SINI
Senang jer kan !!! so, saye nak TAG Ibu Zahra Sofia tuk Giveaway kali ni....:)

Korang yang lain kalau nak join..meh la kita meramaikan lagi...:)




SAYA DAPAT JADI PELAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Waaaaaaaaaaaaaa...saye dapat jadi pelakon u ollssss....

Tak caye... tengok kat SINI...NO.40

Hahahaha...Tapi, ape perlu saye buat ni..nak belakon???? ehhhh...tetiba jadi gemuruh..hahahah...
hampeh !!!!#!)*^$*!^$!&!^$!_&$




SAYA NAK ! SAYA NAK !


ANDA NAK JADI PELAKON??????

Saye tak tau segmen ape yg akan diarahkan oleh abg Ben kejap lagi.. tp, saya rasa cam berminat nak join...hihihihi... belasah je...:)

anda nak????

Sila buat satu entri khas :

1.Letak header BEN ASHAARI BLOG
2.Tajuk SAYA NAK ! SAYA NAK ! dan linkkan ke entri ini ..
Tutup ? Kul 12 tengahari ini !!



Wednesday, February 23, 2011

1st Give-Away By Deekuntum

Salam & hai semua....

Marilah kite beramai2 menyertai GA yang dianjurkan oleh Sis DeeKuntum...:)




Syarat2 penyertaan adalah seperti berikut... (saya copy paste from blog penganjur)

1. Mesti menjadi follower blog saya. Siapa bukan follower, x layak menang okey..kejamnya.
2. Mestilah warga Malaysia..patriotik sungguh dan mempunyai alamat tetap di Malaysia.
3. Buat 1 entry mengenai GA ini ye...simple pun takpe, nak buat susah2 pun okey juga.
4. Letakkan BANNER di sidebar blog anda dan backlink ke entry ni.
5. TAG 2 rakan anda.
6. Akhir sekali jangan lupa tinggalkan url 'contest' dan alamat emel di bahagian komen entry ini.
7. Tarikh tutup 28hb Februari 2011 tepat jam 12 malam.
8. Undian akan dibuat melalui random.org, cabutan pertama dpt hadiah no 1 dan seterusnya sehingga 3 pemenang dipilih.
9. Keputusan adalah muktamad. Segala bantahan tidak akan dilayan.


Anda berkelayakkan???? Tunggu apa lagi??? Sertailah sekarang....

Disini ada sedikit pengumuman... perhatian kepada Miss Librarian & Miss Miyoko... anda terpilih untuk menyertai Giveaway ini... Tahniah buat anda !!!


Cataract Surgery

Salam & hai semua...

Selamat petang diucapkan...dah makan??? ohhh dah tea time..:) saye lunch tadi ade org belanja... siap dijemput lagi tau... naik vroomm...vrooomm..makan kat padang kota... Nasi Goreng Hainan... sedap.. & now dah jadi ANACONDA... hahaha...

Ok, back to our topic..hahaha... cerita pasal Cataract Surgery yang mak saye buat bulan lepas... arini dah masuk hari yang ke-25 mak saye buat pembedahan ni... baru ari ni nak cite erk...memang pemalas lipas saye ni kan..hahahaha...

Pada 27Jan lepas, awal2 pagi seawal 5pagi dah terpacak kat depan pintu ferry... ferry lom jalan lagi kami dah terpacak..sebab operation mak start kol 7.30 pagi... sampai dalam kol 7pagi.. register semua siap.. mak dimasukkan ke wad...

Sebelum tu mak kena check blood pressure... kena stabil..kalau tak..tak boleh wat operation ni ok...

nurse tu sangatlah baik & friendly...


Lepas semua selesai, lebih kurang pukul 8pg, baru mak dibawa ke Dewan Bedah.. masa ni saye tgk muka mak risau.. so, saye plak tak boleh tgk mak camtu..mula la nak nangis... akak nurse tu cakap kat mak.."makcik..jgn risau k.. xde pape pon... x sakit pon.. sikit jer..." sangat baik kan nurse tu...sib baik abang2 saye dah kawin..kalau tak leh wat kakak ipar...:)

Dewan Bedah Hospital Besar Pulau Pinang.


Menunggu dengan penuh sabar & agak risau jugak disitu....huhuhuhu....

Abah juga ada bersama saye time tu... tapi abah dok luar..sebab dia tak tahan sejuk...kaki tu nak kebas je...:)


Dalam lebih kurang pukul 11pg, mak dibawa keluar... masa tu saye tgk cap yg mak pakai tu ade kesan darah... terus saya naik risau.. tanya kat abah.. darah ape tu???? tengok balik upa2nya bukan darah... air ubat dettol upanya... aduhhh... risau tau....huhu...

Siti Fatimah Shaikh, 56 tahun... Dr. Ang yang bedah mak... masa ni mak dok rilek atas katil sambil ditemani oleh anak dara sorang dia tu....:)


Sejam pas tu, mak bangun... so mak cita pengalaman dibedah... mak cakap memang x rasa apa time bedah tu...tapi, lepas beberapa jam, mak cakap kepala rasa sakit sgt.... kesian mak saya...huhuhu... tapi, mak saya kuat tau.... :) SAYANG MAK SANGAT2... BANYAK LAUT...


Time melawat si kecik ni datang ngan mama & papa dia... sepanjang jalan nak ke wad... papa dia cakap..banyak sungguh pit stop diorang... mana taknye.. org ni tahan..org tu tahan..sebab geram sgt tgk dia.. tapi dia slamber wat muka action.... gigit kan baru tau....



tgk la muka dia... cam tak bersalah jer...tapi, memang dia xde wat salah pon..hahahaha.....


Now, mak saya dah semakin pulih..tapi tak boleh wat kerja berat sama sekali.... lepas ni ade 1 lagi operation menanti mak.. nak buang pendarahan belakang mata plak.... aduhhh...sian mak.. banyak sungguh dugaan tuk dia... tapi, mak jgn risau.. adah sentiasa support mak k...:)



Note : Gelang kaki saye dah jumpa... actually tercicir dalam rumah jer... mak jumpa pastu mak simpan... Mak kata..dia saja taknak gitau saye... dia nak soh saye cari sampai dapat...sebab nak ajar saye supaya hargai barang2 berharga ni...hehehe... penat adah cari tau...huhu.. apa2 pon SAAAAAAAYANG MAK SANGAT2...BANYAK LAUT !!!




Shopping & Redeem Point @ A tu Z Wedding House

Salam all,

Minggu lepas saye ade ke A tu Z Wedding House dengan kakak ipar saya Fyda... tempat orang beli barang2 perkahwinan like bunga telur, bekas hantaran, bunga2  & sebagainya... saye pon kesana atas sebab nak beli barang2 itu.. untuk sape erk???? teeeettt.. will tell u olls later k...:)

Kat Penang ni mmg sini la paling top kalau nak beli barang kawin ni...nak kata murah tu tak sgt... boley la... dulu kedai dia kecik jer..now, diorang dah buka gudang...senang nak shopping..xyah dok berhimpit2 dlm kedai...:)

Kalau korang jadi ahli..dapat la diskaun 20% bagi setiap barang..agak berbaloi la.. Kakak ipar, kawan & the latest abang saya semua pakai kad saya masa diorang shopping barang kawin dulu tuk dapat diskaun 20% & saye dapat la tambah point...:)

bebaru ni pegi, diorang suruh saya tukar kad baru... pastu point yg dulu2 kena redeem.. kalau tak redeem burn camtu ja... Point saye masa tu ade la dalam 3K++... so saye tukarkan dengan barang seperti ini.....

 pasu ni saya dapat 2 biji...1 saya kasi kat fyda... sebab dia temankan saye..hihi...

bekas potpourri ni pon saya ambik 2 biji..1 kasi Fyda..baik x saye?? hihihi...


dan gelas ni saye dapat 1 jer..xde untuk fyda..hihihihi..:p

dan ini barang yang saye beli bebaru ni kat A tu Z...

 ade apa dalam beg tu??? mana boleh tunjuk sekarang !!! nanti2 saye gtau erk...hihihihi...:p


Geram betol masuk A tu Z wedding House ni... barang dia cantik2.. gubahan bunga pon lawa2... hadoiii... kalaulah saye kaya.. saye beli A tu Z Wedding House ni... hehehe... bila nak kaya ni....



Tuesday, February 22, 2011

Kenyang Suda...Tido Jangan Lagi Ok !!! Proses Penghadaman Sedang Berlangsung !!!!

Hye korunk...... (eh..mcm cik epal plak)...hihihi...

Nak gtau.. saye baru pas balik makan nasi kandaq...seeeeddddddddddaaaapppppppp!!!!!!!! Saya makan kat Nasi kandaq Telekom... saya panggil Nasi Kandaq Telekom sebab dia dok depan ngan Telekom...hehehehe...Pastu abah order Murtabak Daging plak.... wow.... mari memBOLATkan diri bersama Shu Shinju...hehehehe..:P

Sekian laporan dari saya... ~Karam Tak Timbol-Timbol~...hahahaha...



Kehilangan + Keseganan + Kesibukkan = Siti Shuhadah

Salam & hai semua....

Kabare kesayangan2ku sekelian....ada sihat ka????

Pagi ni cheq agak bz...tapi, apa2 pon...sebelom tu..updates blog harus ok... pagi ni ade 1,2,3.... 4 shipment nak keluaq...fuhhh...ketaq lutut cheq tau... xpa2... cheq kena cool... tapi, actually cheq x cool sgt ni..sebab lunch kejap lagi..cheq nak pi jumpa "someone"... "someone" tu yang cheq rasa agak segan,takot, kecut perut, meloya..semua ada la bila nak jumpa dia...huhuhu... tapi, "someone" tu nak belanja cheq makan Beriyani Claypot kat Kapitan Gurney.... hehehe... harap2 cheq x segan nak makan depan dia nanti...huhuhuhu....

Haaa... 1 lagi cheq nak gtau... actually cheq frust sgt tau arini... sebab GELANG KAKI cheq hilang....huhuhuhuhu... cheq x perasan pon bila masa dia hilang... tgk2 dah xdak... cheq sedey tau.. masuk ni dah 2 kali gelang kaki cheq ilang...cheq cari merata tak jumpa pon...huhu... yang cheq boleh perasan gelang kaki cheq ilang bila cheq jalan..cheq xdak dengaq pon bunyi loceng.."kling klong kling klong" selalu ade bunyi... sekali tengok... aramak... suda takdak...huhu...cheq x bagitau lagi kat mak cheq..sebab cheq takot mak cheq "pot pet pot pet"...huhuhu... dah la sekarang emas mahal...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....menagis tak berlagu cheq tau....:((

Ok la..tu ja cita cheq tuk arini... satgi lepas cheq jumpa "someone" tu.. cheq gtau hampa na... kalau boleh cheq ambik gambaq "someone" tu lagi baguih...(kalau dia mau)..hehehe...

Cheq arini berbaju kurung moden rona pink... & bermakeup tebal.... (walaupon cheq tgh bersedih atas kehilangan gelang kaki cheq)...huhuhuhu...


PC111388
lebih kurang camni la cheq pakai arini... :)



Monday, February 21, 2011

Cool Wif Sunglass!

Salam all,

Wahai si penggemar BerSunglasses... jom join GA ni... :)

pinky momma GA


Penganjur : P.i.n.K.y MoMMa
Syarat Penyertaan : [click sini]

Dia Yg TAG saya : Kak NA kakikusukaberjalan

Tarikh Tutup : 19 March DuaRibuSebelas

Secara rawak memilih in gambar sebagai taruhan....hahahaha...

73119_1608755292241_1036967180_1629109_2315899_n

Berpanas terik di tengah padang Fort Cornwallis...semata2 nak pose yg malatop...malatop ke??? wahahahaha...

Saye nak TAG : Mrs VIP & Bonda Amani...

Sila oooiii Sila...


Sunday, February 20, 2011

Happy Birthday To My Love MUSANG BERJANGGUT a.k.a. MR. AKIHIRO a.k.a. FARID KAMIL CELUP...:)


Kebahagiaan ada untuk mereka yg menangis,mereka yang disakiti, mereka yang telah mencari dan mereka yg telah mencuba...kerana merekalah yg bisa menghargai betapa pentingnya orang yang telah singgah & menyentuh hati mereka... Thanks sayang kerana memahami & masih bersamaku....moga ikatan ini akan kekal selamanya... InsyaAllah...


SELAMAT HARI LAHIR SAYANG.....


IMG_1900-1


Some Like Sunday Some Like Monday, But I Like Your Birthday..
..Happy Birthday My Sweetheart....




Saturday, February 19, 2011

This Song Also For You My ♥....



Terima kasih CINTA........

This Song Is For You My ♥....




You know that I MISS U SO MUCH !!!!!!!


Friday, February 18, 2011

Ones Upon A Time

Salam & hai semua....

Waaaa... arini kite flashback mau tak? hihihi...

Semalam tengah kemas2 bilik terjumpa album2 lama... masa saya kicik2 dulu... comey sgt..hihihihi... perasan !!!

Godek punya godek saye terjumpa satu gambar ni.. sweeettt sgt !!! nak tau gambaq apa???


TARAAAAA.................


Scan0014

....♫ ♪♫ KOMPANG DIPALU....PENGANTIN MALU.... DUDUK BERSANDING...TERSIMPUL MALU........♫ ♪♫......ewaaaaaahhhh....

cute kan??? hihihi... abah saye sgt macho dalam itu gambar... mak saye alahai... kurus & tinggi... tapi, x senyum pon... kalau mak senyum lagi lawa tau...:)

Bibit2 cinta mak & abah bermula ketika mak kerja kantin kat atas ferry...abah plak as kelasi ferry time tu... waaa... mak cita tiap2 ari abah antar mak balik tau...nak vespa... hehehe..so sweet...:) tapi antar ikot pintu belakang..takot arwah tok ayah nampak.. sebab arwah tok ayah saye garang ok... hahahaha....oh abah...u r so noty2 yer!!! patut la anak2 abah pon noty2..hihihihi....

Saye ikot sape erk??? Mak ke Abah????

P4050543-11

this one the latest my beloved mom & dad...:)


Ada lagi part 2 ones upon a time... tunggu yer...:)


Kisah Benar Yang Menginsafkan - Pasangan Bercouple DiBelit Ular Ketika Berzina...


KEPADA MEREKA YANG SUKA BERCOUPLE BERDUA-DUAAN SAMBIL BERASMARA UTK MENAGIH CINTA SAMAADA DI TAMAN ATAU DI TEMPAT2 YG
SUNYI...BERINGATLAH...!!!!!

Ambillah iktibar dari kisah benar ini...dipetik dari sebuah blog...


Melihat pendedahan yang dibuat oleh sebuah stesen televisyen swasta baru-baru ini mengenai anak bangsa kita yang melakukan perbuatan terkutuk di dalam hutan terutamanya di pusat-pusat perkelahan mengingatkan..............



Pengalaman saya berhadapan dengan sepasang tunang yang mengadu menghadapi masalah besar beberapa tahun lalu," beritahu Ustaz Abdullah Mahmud, penceramah bebas yang dikenali ramai. Tambahnya, beliau memang tidak hairan dengan pendedahan tersebut kerana sepanjang menjadi penceramah, kaunselor dan merawat orang, dia didatangi oleh golongan remaja yang mengadu menghadapi masalah akibat terlanjur terutamanya si wanita yang mengandung setelah berzina di merata tempat tak kira hutan, hotel, rumah kosong, dalam semak, kereta dan sebagainya. "Adakalanya saya menitiskan air mata apabila mengingatkan pergaulan bebas anak muda kita yang makin menjadi-jadi. Mereka ini langsung sudah tidak takut bala Tuhan.Mereka sudah tidak dapat membezakan antara halal dan haram," tegas beliau dengan nada kesal.



Berbalik kepada pasangan tunang yang datang menemui beliau di pejabatnya di Batu Caves, Selangor ketika itu, Ustaz Abdullah menjelaskan pasangan itu yang berumur lingkungan pertengahan 20-an itu datang untuk meminta pertolongannya. "Apa yang boleh saya bantu encik?" Tanya Ustaz Abdullah kepada mereka. Si lelaki kelihatan malu-malu untuk menceritakan masalahnya manakala si perempuan mencubit paha lelaki itu mungkin meminta agar segera menceritakan masalah mereka. Ustaz Abdullah yakin masalah yang dihadapi oleh pasangan itu agak berat kerana berdasarkan pengalaman, lazimnya hanya mereka yang menghadapi masalah besar saja akan pergi menemui kaunselor atau ustaz bagi mencari jalan agar kekusutan yang dialami mereka terlerai. "Ustaz...macam ini, saya dan tunang saya ada masalah sikit. Ketika tidur, saya selalu nampak ular dalam rumah. Begitu juga dengan tunang saya. Seringkali ketika tidur, tunang saya menjerit-jerit. Dia kata ular besar datang membelitnya. "Saya sendiri sudah takut hendak masuk di dalam semak kerana sering terbayang ada ular," beritahu lelaki itu ringkas.



Mendengar masalah itu, Ustaz Abdullah termenung sejenak. Dia merenung memikirkan "penyakit" aneh yang dihadapi oleh pasangan itu. "Awak pernah pukul ular ke?" Ustaz Abdullah mengajukan soalan rambang . Bagaimanapun lelaki itu menggeleng kepala sambil memberitahu dia tidak pernah memukul ular. Lelaki itu turut memberitahu dia dan tunangnya jadi fobia kepada ular dan akibat itu badan mereka menjadi lemah tidak bermaya akibat sering terkejut. Mereka juga menyatakan telah pergi menemui beberapa orang bomoh meminta air penawar agar kelibat ulat tidak tergambar lagi dalam bayangan matanya tetapi semuanya tidak menjadi. "Selalunya kalau jadi macam ni, pasti ada sebabnya. Kalau tidak ada sebab tertentu, setahu saya perkara seperti ini tidak akan berlaku tambahan lagi berdasarkan pengamatan saya, awak berdua bukan terkena sihir," kata Ustaz Abdullah yang menyedari pasangan tunang itu cuba menyembunyikan cerita yang sebenar kepadanya. Namun lelaki itu tetap berkeras menyatakan mereka tidak pernah melakukan sesuatu kesalahan seperti memukul ular dan sebagainya."Tak perlu hendak malu. Saya hendak tahu ini pun, bukannya saya bermaksud hendak campur hal encik tapi dengan mengetahui puncanya, mudahlah sikit saya berikhtiar kalau-kalau ada serasi, Allah akan makbulkan permohonan kita," pujuk Ustaz Abdullah lagi. Sebaik saja mendengar kata-kata itu, wajah mereka tiba-tiba berubah.



Si perempuan pula tiba-tiba menitiskan air mata manakala yang lelaki tunduk ke bawah memandang lantai. Dia kelihatan malu untuk bertentangan mata dengan Ustaz Abdullah. "Macam ini Ustaz, sebenarnya saya kena belit ular sawa setahun yang lalu, sejak itu saya mengalami masalah ini, sering diganggu dengan bayangan ular. Tunang saya juga kena belit ular," akui lelaki itu agak mengejutkan Ustaz Abdullah. Ustaz Abdullah yang tidak begitu faham dengan penjelasan itu terus bertanya kepada mereka bagaimana cerita yang sebenarnya. Barangkali setelah yakin dengan keikhlasan Ustaz Abdullah untuk membantu, akhirnya pasangan itu menceritakan segala-galanya. Cerita lelaki itu, kejadian itu berlaku sebelum mereka bertunang.



Pada suatu hari, mereka yang mengaku bekerja di sebuah syarikat yang sama di Shah Alam, Selangor mengatur janji untuk pergi ke sebuah tempat perkelahan di Selangor. Mereka yang kebetulan bekerja syif malam telah mengambil keputusan untuk pergi pada hari biasa kerana pada hari tersebut orang tidak ramai maka mudahlah mereka bermadu asmara dan bercengkerama. Menurut lelaki itu lagi, sebelum itupun, mereka pernah pergi ke situ pada hujung minggu. Bagi mereka, pada hujung minggu tidak sesuai kerana, pengunjung terlalu ramai, maka menyukarkan mereka untuk bercumbu rayu. Itupun mereka memilih tempat terlindung tetapi tidak terlepas daripada gangguan pemuda-pemuda yang suka mengendap. "Hanya dua bulan perkenalan, kami sudah terlanjur. Ketika saya dibelit ular tempoh hari, saya berkenalan dengan tunang saya ini sudah enam bulan. Banyak kali sudah kami melakukan perbuatan terkutuk itu," nyata lelaki itu sambil menangis. Sebaik saja sampai di kawasan perkelahan yang mempunyai sebatang anak sungai itu, dia menyorokkan motosikal di dalam semak. Manakala tempat mereka bersama terlindung di sebalik pokok balak berhampiran gigi air sungai. Pada tengahari itu memang sunyi. Seorang manusia pun tidak kelihatan. Bukan main seronoklah mereka berdua kerana dapat bermadu kasih tanpa gangguan, meskipun terbit rasa bimbang kalau ada yang mengintip di sebalik semak atau diserbu pihak berkuasa tapi perasan rindu dendam yang membara mengatasi segala-galanya.



Di situ, pada mulanya mereka berbual-bual sambil berpegangan tangan. Kemudian melarat ke bahagian lain pula. Seterusnya nafsu mula menguasai diri masing-masing. Berbekalkan kertas suratkhabar, ia dijadikan alas untuk mereka berbaring. Pakaian si perempuan dilucutkan satu demi satu, selepas itu yang lelaki pula menanggalkan pakaian. Mereka bercumbu rayu dan terus berzina tanpa menyedari di dalam rumpun semak di hujung kaki mereka berlengkar seekor ular sawa sebesar paha orang dewasa sedang mengeram. "Kami tak sedar ada ular. Tengah-tengah buat benda tu, kaki saya tertendang ular itu menyebabkan dengan pantas ia terus menyerang dan membelit kami berdua. Ia berlaku dengan pantas sekali, tidak sempat kami hendak melarikan diri," cerita lelaki itu dengan perasaan kesal. Akibat belitan ular sawa itu, mereka berdua merasakan ajal mereka akan tiba pada bila-bila masa kerana setiap kali mereka meronta, semakin kuat ular itu menjerut tubuh mereka. "Saya menjerit sekuat hati meminta tolong.



Perasaan malu sudah tidak ada lagi dalam diri saya pada masa itu. Yang penting, nyawa kami harus diselamatkan dan pada masa yang sama, saya semakin sesak nafas kerana belitan ular itu yang sungguh kuat dan mulutnya terngaga luas seperti tidak sabar-sabar hendak menelan saya," beritahunya tanpa segan silu lagi. Keadaan kekasihnya semakin lemah. Mukanya pucat lesi seperti sudah kehilangan darah. Lelaki itu tidak mampu berbuat apa-apa. Kudratnya tidak terdaya menandingi ular besar itu. Dalam keadaan cemas, tiba-tiba muncul seorang pemuda dari sebalik semak sambil memegang sebatang kayu untuk memukul kepala ular itu yang hendak membaham kepala lelaki tersebut.



Pemuda itu teragak-agak untuk memukul kepala ular sawa itu mungkin bimbang kalau terkena kepala lelaki itu. "Saya menjerit dan merayu agar ditolong dengan nada yang tersekat-sekat kerana sesak nafas. Kemudian pemuda itu dengan laju menghayun kayu sebesar betis itu beberapa kali mengenai kepala ular tersebut. "Akhirnya, ular itu terkulai dan belitannya terurai. Saya tidak mampu bergerak lagi manakala kekasih saya pengsan. Pemuda itu memakaikan semula baju kami. Kemudian dia pergi meminta bantuan orang untuk menghantar kami ke hospital. Dia hanya seorang diri. Saya tidak pasti siapa pemuda itu dan dari mana dia datang. Saya syak mungkin pada mulanya dia sedang mengintai saya buat "projek," cerita lelaki itu lagi. Akibat belitan ular tersebut, pasangan itu mengalami kecederaan agak teruk iaitu si lelaki patah satu tulang rusuknya manakala kekasihnya patah dua batang tulang rusuk. Empat bulan selepas kejadian itu, mereka melangsungkan pertunangan dan merancang untuk berkahwin dalam masa terdekat setelah didesak oleh keluarga yang mengetahui kejadian itu. Bagi mereka, masalah sering dihantui oleh bayangan ular lebih perit daripada menanggung kesakitan akibat patah tulang rusuk. Akibat "badi" itu, tidur malam mereka terganggu setiap malam dan walau kemana sekalipun berada,mereka terbayang berhampiran mereka ada banyak ular.



Mendengar penjelasan lelaki itu, fahamlah Ustaz Abdullah apa sebenarnya yang terjadi. Namun sebelum merawat pasangan itu, beliau telah menasihatkan mereka agar bertaubat kerana telah melakukan perbuatan zina. Ustaz Abdullah juga memberitahu mereka, berkemungkinan peristiwa dibelit ular itu adalah balasan Tuhan di dunia di atas perbuatan mereka itu. "Awak berdua patut bersyukur. Saya rasa Allah sayangkan awak berdua. Dia bagi azab kecil kepada awak berdua mungkin supaya awak insaf dan segera bertaubat. Kalau nak ikutkan, ramai orang berzina tetapi Allah tidak mahu menunjukkan balanya di dunia ini, maka kerana tidak pernah dijatuhkan bala itu, mereka ini berterusan melakukan zina," nasihat beliau membuatkan pasangan itu menangis tersedu-sedu sambil berjanji akan bertaubat serta berkahwin secepat mungkin. Ustaz Abdullah memberi sebotol air penawar. Air itu digunakan untuk mandi dan minum. Di samping itu, Ustaz Abdullah menasihatkan pasangan itu agar sering mengingati Tuhan semoga penyakit fobia mereka hilang. Mereka pulang dengan wajah riang dan tidak lama kemudian lelaki itu menghubungi Ustaz Abdullah memberitahu mereka berdua telah sembuh sepenuhnya dan menjemput beliau hadir ke majlis perkahwinan mereka.



DIRIWAYATKAN OLEH IBNUL JAUZI BAHAWA : "SESUNGGUHNYA NERAKA JAHANAM MEMILIKI TUJUH BUAH PINTU. YANG PALING MENAKUTKAN, PALING PANAS DAN PALING BUSUK BAUNYA ADALAH PINTU YANG DIPERUNTUKKAN KEPADA PARA PENZINA YANG MELAKUKAN PERBUATAN TERSEBUT SETELAH MENGETAHUI HUKUMNYA."



******************************************



PERINGATAN : Pelakuan maksiat ketika muda remaja selalunya menghantui hingga ke tuamu wahai remaja. Dosa-dosa itu menggelapkan hati daripda menerima nur dari Allah SWT. Keseronokan berpoya-poya hanyalah palsu belaka, sedikitpun tidak membantu di alam akhirat malah ia membawa beban yang cukup berat, takut tergelecek jatuh kita ke neraka, na'uzubillah..





Thursday, February 17, 2011

Selamat Bertunang... Doakan Yang Terbaik tuk bakal Raja Sehari Ini...:)

Salam....

waaaa.... ramai yg wish tahniah tuk saye... TQ korang atas ucapan2 itu... saye simpan elok2 dalam peti besi....

Nanti bila dah sampai hari bahagia saye tu saye keluarkan balik ucapan2 korang...hehehehe...

Actually tu majlis pertunangan BFF saye... tersangatlah BFF.. seyes..saye nak nangis bila dia dah bertunang.. sebab tinggal kite2 jer yg lom kawin lagi.. yg lain2 da selamat..huhuhu...

tapi korang, atas permintaan tuan punya badan.. saye x dapat nak upload pic di hari pertunangannye... dia malu a.k.a. low profile..:) so, saye terpaksa akur..

tu tak bermakna xdak pic yer... korang layan la pic tuan blog ni di majlis pertunangan BFF dia k..


P2150043
saye dengan afini.. dia pon BFF saye... say sayang dia sgt2...:)

kami ade bagi cupcakes tuk BFF kami yg bertunang ni... nak tengok tak.. cantik & sedap sgt... sape nak order leh la be blog beliau..[click sini]


P2150041

pose ngan CC yg cantik, comel & sedap..:)

IMG_1118
cantik kan... :)

P2150042
ade sape2 yg rindukan afini??? still single & available.... sape2 bekenan sila minta borang kat saye...

P2150063
tuan punya blog yang comel lagi vogue jangan dilupakan....:) yang ni pon single..tapi not available ok...:)

Untuk my BFF itu... "Selamat melayari alam pertunangan"... darah tengah manis tu...
Semoga korang cepat2 naik pelamin k..


Masa diorang tengah bincang2 kat luar..saye kepo2 kan diri..dengarnye..ujung tahun ni nak langsung...alhamdulillah...:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers