Thursday, March 31, 2011

BIKIN KONTROVERSI BETOL !!!!! UDAH2 LA TU.....

simbol yg dikatakan infection yang dok heboh sekarang ni...baru SEMALAM saya tgk iklan kat TV.... bikin org kecut perut jer diorang ni....

pastu tadi gi blog TERBANG TINGGI TINGGI , BEAUTIFULNARA ade jugak lagi cerita ni.... ni mesti nak wak gimik pape ni...

pastu tadi masa nak dtg opis.. dok baca paper atas ferry... ade gak tengok simbol ni dalam paper...





bikin kontroversi  betol la.... wat semua org risau !!!!!

mereka2 yang berkenaan...yang suka wat cerita yg bukan2 tu.... sudah2 la... jadi pape yg x elok baru tau !!!!


Belasah isteri hamil mengidam... Stupid punya Suami !!!!!

KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang hamil empat bulan cedera di kepala dan badan apabila dipukul suaminya selepas dia mengidam buah kelur atau munggai serta lempuk durian dan meminta suaminya mendapatkan dua jenis makanan itu.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam kelmarin di sebuah rumah di Bandar Baru Sentul, di sini, wanita terbabit yang berusia 28 tahun dipercayai ditumbuk dan ditendang suaminya yang berusia 30-an.


Sumber berkata, ketika kejadian si suami baru pulang dari kerja sebelum mangsa memintanya keluar dan membeli makanan berkenaan kerana dia mengidamkannya serta memberitahu tidak dapat tidur jika tidak memakannya.

“Lelaki terbabit yang berkemungkinan tertekan dengan tugas di tempat kerja dan belum sempat berehat tiba-tiba berang sebelum memarahi isterinya itu.

“Tindakan lelaki terbabit menyebabkan berlaku pertengkaran selama lebih 20 minit sebelum si suami gagal mengawal kemarahan dan menendang serta menumbuk isterinya.

“Walaupun isterinya itu berulang kali merayu dikasihani dan mengatakan bimbang kandungannya itu terjejas, ia langsung tidak dipedulikan.

“Selepas melepaskan geramnya, lelaki terbabit keluar dari rumah dengan meninggalkan isterinya sendirian,” katanya.

Difahamkan, mangsa mula meminta pelbagai makanan dan buah-buahan yang sukar diperoleh di ibu kota kepada suaminya itu kerana mengidam selepas doktor mengesahkan dia mengandung sejak dua minggu lalu.

Sebelum kejadian kelmarin, lelaki terbabit cuba memenuhi setiap permintaan isterinya, namun hilang pertimbangan selepas tidak tahan sikap isterinya yang sering meminta makanan yang pelik dan sukar didapati.

Sumber itu berkata, mangsa yang cedera menghubungi rakannya sebelum dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini, untuk pemeriksaan.

Bagaimanapun, mangsa hanya dirawat sebagai pesakit luar dan tidak menjejaskan bayi dalam kandungannya.

Selepas berbincang dengan ahli keluarga, mangsa yang bimbang perkara sama berulang tampil membuat laporan di balai polis menuntut tindakan diambil terhadap suaminya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian terbabit dan memberitahu siasatan lanjut dilakukan.

Buat si isteri : Kot yer pon..kasi la suamimu rehat sebentar bersama KIT KAT.... kata penat bekerja kan...


Buat si suami : Isterimu tu ngandong... x paham ka??? hadoiii... enko x payah kawin la kalau camni layan isterinye...


Note : Baru semalam mak kite wat gulai munggai.. depan umah saye nala punya besaq pokok munggai dok ada...hehehehe....:p


Wednesday, March 30, 2011

Model Junior !!!!!!!!!!

Model ini sedang memperagakan pakaian dari Timberland...

sayalah Timberland Boy....

Gaya bersahaja & macho dari model Junior ni.....tapi sayang... berselipat jepong jer...ahahahaha...

Last pose yang agak daring dari model ni.....

nak tengok?????? jom....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




cubaan tuk membuka baju... opppsss... terus kena reject ini model.... wahahahahaha....



Note : Takde menda nak updates sebenarnye.... cite si abg long farish ni pon jadi lahhh.!!!!

Kenapa time nak gi keje leh hujan plak..hujan la hari Sabtu ke Ahad Ke !!!!

Masih bermalasan di atas katil ketika ini....Hujan lebat giler beb !!!! camner nak pi keje....
Saya naik moto !!! dah siap ok.... nak keluaq jer ujan lebat menggila... so, call boss cakap sampai lambat skit...sebab hujan.... boleh kan !!!

Hujan2 ni lapor la plak !!!!!!










Tuesday, March 29, 2011

Mai la Qasa !!!! Cheq masak sedap nih !!!!!

Ahahahahahahahahahahahahaha.....

tetiba sampai nak gelak...ape kes kan !!!! suke kite la...hehehe...

Minggu lepaih cheq qajin nak mampoih... habih tu tunggu lagi??? cheq masuk dapoq la...ketok belanga ngan sudip kayu.... cheq try nak masak gulai ayam...resepi cheq x tengok kat mana2 tau.. cheq refer kat mak cheq la... chef kak timah....hehehe...

nak tengok qupa gulai cheq....

naaahaiiii...tengok ni...

berminyak gulai cheq no... tapi, takpa.. mak cheq kata sedap !!!!

bukan tu ja cheq masak... cheq buat ayam masak kicap jugak tau....nak tgk????

naaahaiiii...tengok ni plak...


hampa semua mesti tau no macam mana nak buat ayam masak kicap...senang ja....

lepaih tu..cheq buat sayoq toge masak kicap jugak....cheq nak bagi tengok gak...

sebenaqnya cheq suka bagi toge tu setengah masak baqu sedap... tapi mak abah cheq x suka setengah masak...so, cheq bagi layu la toge tu....

tudia nak habaq bagi... bukan tu ja cheq masak tau.. cheq wat menu feberet abah cheq tau... nak tau apa????

oqang penang panggil tokua.. tapi kalau ada yang tak paham...nama lain dia tauhu cicah cabai... sedap oooo.... hampa besa makan dak?????

tu ja cheq nak habaq bagi kat hampa.... la ni cheq dah pandai dah masak macam2.... suka cheq tau... sok2 ni senang la cheq nak jamu kat laki cheq...

jumpa lagi no..... assalamualaikom.....:)


Note : kot ada yang tak paham cheq cakap loghat penang..bukak kamus no....hehehe...



Monday, March 28, 2011

HEADER BARU..♥♥♥

korang ade nampak lain tak blog saye arini??????

Ofcoz la nampak kan..(terang2 tajuk cakap HEADER BARU)..kalau x nampak...kata nampak gak..kang tuan blog sentap baru tau....hehehehe...

Tara....

v
v
v
v
v
v
v

saya mintak cik kaki gojes yg buatkan... kalo nak, header cantik cam saya punyer ni... gi tempah ngan cik kaki gojes... seploh hengget jer pownnnnnnnnnnnn...


Cepat2... sebelom cik kaki kehabisan idea...hehehe....


Note : Sekarang dah ade 2 Header... leh tukar2 kan...sape yg pandai wat header lagi..meh saye nak tempah...hihihihi...



NASI KANDAQ IMMIGRATION Is The Best...

Lunch saye tok arini....

Nasi Kandaq IMMIGRATION kuah banjir....

Alhamdulillah...kenyang giler... semalam x dinner..pastu pagi tadi x bfast...so, take lunch heavy skt...

saye dah gugatkan iman Bonda Amani.. sian dia.. dah la tgh berpuasa erk....bukan apa..acu nak kasi iman bonda kuat lagi... bertahan yer syg... go bonda...!! go bonda...!!

Actually Nasi Kandaq IMMIGRATION ni asalnye sebab dulu dia buka kat depan IMMIGRATION Penang..pastu dah pindah ke tempat lain... so, IMMIGRATION tu maintain.. kalau korang pi makan kat sana... soh dia letak bawang goreng sekali...yang tu wajib..xde bawang goreng x kick... sedap wei.... nyummy....saye membesar ngan nasi kandaq ni la..dulu ingat lagi..masa abah saye lom pencen..masa tu saye masih di sekolah rendah...kalau dia keje shift malam... esok pagi tu..abah mesti bawa balik nasi kandaq immigration ni kat anak2 dia..so sweet....

Tuk arini saye letak daging, telur rebus sayur kobis & ofcoz bawang goreng kasi lebey....

Alhamdulillah...kenyang !!!!!!

Now, dah leh start keje ngan amannye.....:)



Alamanda Putrajaya with ChentaZetty...

Last part of Putrajaya story...

Hari terakhir kami di Putrajaya... bangun seawal 10pagi...(awal ke tu??? hahahahaha..) al-maklomla... semalam tido lambat... plan nak pi tgk HOT AIR BALLON pon entah kemana...hua..hua..hua..

Mandi kasi wangi2.. pastu bfast nasi lemak... puan chenta text.. "Wake Up !! nak kemana? Alamanda? OU or mid valley? wahhh... kelas u.. kite jumpa kat Alamanda la dear..:)

Kitaorang terus check out jer dari Homestay... bye bye en.nas... huh!! x friendly lgsg !! balance duit sewa homestay & kunci pon dia soh tinggalkan atas meja.. masuk dek pencuri baru tau..:p

Sampai Alamanda round2 dulu..sebab puan chenta & hubby lom sampai lg... sementara menuggu puan chenta sampai.. saye telah merembat sepasang kasut di Vincci.. sebab kasut yg saye pakai tu nak putus..huhuhu...



comel tak??? Ada jugak kenangan saye di Alamanda Putrajaya..hehehe...

Yeay....chenta dah sampai.... sembang2..chitchat2.. its time to say BYE BYE...uhuhuhu...sedey...bila la dapat jumpa lagi kan....

Sebelum berpisah..kite ambik gambaq wat kenangan dulu no.....

titin, chentazetty & me..

the two gorgeous...:)

chentazetty & me...

dengan tuan blog harus lebih...hehe...


Bye bye zetty !!! jumpa lagi sayang... thanks for everything...wahhhh...hihihi...

Lepas tu kitaorang terus gerak ke Nilai kejap..umah sedara titin... lebih kurang kol 4.30ptg kitaorang bertolak balik ke Penang... sepanjang jalan hujan... tido mesti best kan !!! tapi saye tak tido ok.. saye temankan driver...baik tak saye??? cakap baik..kalau tak saye sentap !!!! hehehe...

Dalam kol 10mlm kitaorang selamat sampai Penang... alhamdulillah... sampai jer umah..terus kiss2 mak..hehe..rindu lorh...walaupon sehari semalam je berjauhan... huhu... saya mmg x boleh berjauhan ngan mak abah... al-maklomlah....:p

Korang tau..sampai umah jer..terus mak abah ajak kuar makan...hahaha..saye ape lagi.. x kira..walaupon penat..still nak gak ikot... lagipon perut tengah mintak tuk diisi...hehehe...

Tu jer cite Putrajaya versi saye... actually, sebelom kesana saye dok ngidam nak makan IKEA Meatballs & Daim Cake..nampaknye..takde rezeki saye...huhu... insyaAllah...saye nak ke KL plak bulan 6 nanti... saye pastikan ape yg saya ngidam tu dapat..hihihi.... 

Sekian dari saye....
Shu yang perasan comel...:p


Qaseh Dah Pandai Jalan....


Now, pantang letak bawak...asyik nak berjalan jer... banyak kerja la mama dia skrg..hahaha... Qaseh kalau korang nak tau... dia sgtlah ligat... mengalahkan baby boy ok... abg dia dulu tak seligat Qaseh tau...jenuh la mama dia...hahahaha...

minah qenyeh....


Note : Semalam..mama qaseh wat mee bandong..sedap giler  u ollsss.... nyumm....nyum... tgh wat kija kat opis...teringat2 mee bandong mama qaseh...ade lagi tak mama qaseh?


Menyateee ngan Kak Pepel Plak !!!!

Salam...hello....hai.....

Pagi semua.... mood arini sgt BEST.... fresh giler.... dah bfast semua????

Ni nak sambung stort last week... Lepas kenduri Zetty, kitaorang wat photoshoot area Putrajaya ngan kak neenaanuar plak..(ingat pengantin jer?? kite pon hover tau)...hihi... kalau korang nak tgk photoshoot kitaorang leh la ke CLICK NI..

Penat bergedik santai.. its time to rest... we olls pakat balik ke Homestay yg kitaorang sewa kat Persint 9. Tak jauh sgt la dari dewan kenduri zetty..

Homestay kitaorang cantik tau... Apartment Harmoni... dari luar nampak cam x best jer...bila masuk dalam...WOWWW.... not bad...

Saye tak teringat pon nak ambik gambar...ni yg saye copy paste dari advertise dia...

ruang makan...

 master bedroom..kite kasi kat atok & mama tin..

ruang menonton..
bilik tidur saye & titin...hehe...

dapor & bilik air xde gambo..tapi, semua ok..perfect... xde yg tak puas ati..semua best... & semua bilik disediakan aircond..tapi kan, owner dia x berapa nak friendly la...huhu...

Badan penat...semua pakat tido tak hengat dunia... pas maghrib pakat bersiap sebab kitaorang ade janji temu ngan kak pepel @ bonda amani.... destinasi kitaorang gi makan satay kajang...kak pepel yg bawak...:)

Pic x banyak... yg ade cuma ini jer...


dah lama menanggung rindu ngan bonda & budak masam ni... tetiba nak pelok cium budak masham tu..dia leh wat eksyen plak.... babab kang baru tau budak tecik ni...


camni la..main ushar2 ujung mata ja... tapi, lama2 dia macam nak jugak... tapi, x lama... lebih kurang 10 saat je kot dpt dukung dia...huhuhu....(maap bonda...gambar muka sekerat..sapa soh xmau dok diam2 org nak ambik gambaq)...hehehehe..:p


cer pokus kat tangan kitaorang.... amani nak sebenarnye tu...tapi, malu la konon... geget kang baru tau...

pas makan, kak pepel bawa kitaorang gi DOWNTOWN.... tapi dukacite dimaklumkan..saye dapat singgah kat tepi jalan jer...sebab parking penuh... pack giler... so, lupakan hajat...cancell... punah harapanku..huhuhu....

Apa plan pastu???? xde plan..balik homestay...

Pelok cium ngan bonda & amani..jumpa lagi bonda...amani..en.syukri...huhu...(btw, en.syukri bawa keta cam drifting... hehehe...)

balik homestay saye x terus tido pon.... layan TV ngan Ijan & Gjal...cite Predator... cik titin dah pengsan....penat drive...sian dia....:p

Keesokannye plak...kami ke.... ehh.. nanti la saye sambung lain... penat la...hehehe...:p



Saturday, March 26, 2011

Semua Pasal KAWIN !!!!

Arini saja check Keyword...

Tengok ni....


Semua berkaitan ngan KAWIN... ahahaha...
takpa...cheq soka.... meh2 cari la lagi...:)


Friday, March 25, 2011

JIWA SAYA MEMBERONTAK !!!! SAYA SEDANG STRESS !!!! PENAWARNYE..........


Tak kisahlah apa orang nak cakap....janji benda2 diatas ni adalah terapi saye ketika STRESS....

Tak yah wat kije apa2 sampai kol 5... makan benda tu semua sampai habis.....pastu CA ALIP BOT !!!!!




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers