Monday, August 29, 2011

UCAPAN RAYA !!!!!


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

AL-FATIHAH......

~THE STAR~
~BERITA HARIAN~


kak zaihan...no.3 dari kiri...


Al-fatihah buat arwah kak Zaihan & adiknya... semoga roh arwah dicucuri rahmat..amin...

Arwah kak Zaihan baru 3 bulan berkahwin....sedih sgt..:((



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Saturday, August 27, 2011

KUIH RAYA SAYA TAHUN NI... !!!!!

Penat & mengantok !!!! semalam buat kuih raya tido pukul 3pagi...pastu tido sejam bangun plak bersahur...pastu tido sejam bangun plak dtg office sebab ade shipment nak jalan... but, sangat berpuas ati dengan hasilnya... colaborasi antara chef Shu Shinju & chef Qaseh Fyyda.. terbaik !!!!!!!!

KUIH RAYA 2011
& rasanya adalah lembut & gebu...

nak rasa kena dtg umah beraya la yer..:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, August 25, 2011

BALIK KEJE SEMALAM.....SUBHANALLAH.....

Semalam saya balik keje lambat...sebab banyak keje.. nak dekat2 raya ni banyak la plak shipment nak keluar... sabar jer lah....

Semalam.. elok2 parking moto masuk umah terus azan maghrib berkumandang...menandakan masuknya waktu berbuka puasa bagi negeri Pulau Pinang dan kawasan2 yang sewaktu dengannya... hihihi...

Sebelum masuk umah, terpandang kat langit..YA ALLAH... SUBHANALLAH... Pelangi yang paling cantik seumur idop saya penah tgk... pelangi yang penuh.. dengan langit yang ke PURPLEan + kePINKan... dok kalut nak berbuka.. dok kalut sama nak capai camera nak ambik gambaq...sempat ambik yang ni ja... elok pas minum air..keluaq balik..nak ambik gambar lg.. malangnya pelangi tu dah berlalu pergi.... huhuhu...

P1010669

P1010670

P1010671
ni kalau pakai camera godang DSLR tu.. confirm kecantikkan pelangi tu lagi terserlah.... kita pakai camera kecik LUMIX jer..:)


p/s - sungguh agung ciptaanMU YA ALLAH.....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

DUIT RAYA SORANG SINGGIT !!! BOLEH CAMTU???

Finally, setelah meredah dalam 4 hingga ke 5 bank.. akhirnya dapat jugak...ini ja yang tinggal...

P1010682

So.. sapa mai umah raya acu bagi sorang singgit jer la yer...:p
boleh yer...:D



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, August 24, 2011

PIZZA HUT CITARASA RAMADHAN....SERI KASTURI

Semalam saya gi cari kasut raya kat Parkson Sunway Carnival Mall (dapat sepasang..)... pastu sekali ke Pizza Hut... nak cuba set Citarasa Ramadhan yang kak neena gojes gonjeng cakap sedap tu...mmg betul sedap gilozzz... nak2 plak saya tambah entra cheese.... tapi, saya take away jer... sebab abah xdapat ikot... sebab abah nak gi wat teraweh... so, kitaorang makan kat umah jer...

P1010668
ni la set kitaorang 3 orang makan.... walaupon set tu tuk 2 orang... tapi, kenyang gak kitaorang makan... banyak tu... makan sorang 2 slice..

Tapi, dalam gambar tu ade kurang 1 benda kan...xde Hut Platter...sgtlah mendukacitakan... kalau kita take away..tak dapat set Hut Platter tu.. kalau nak kena tambah duit RM14.50++.. set yang saya beli tu RM30.75..kalau saya tambah Hut Platter tu RM 14.50++ dah dekat RM45.00++ kan.. so, rasa rugi kat situ... end up, mak cakap xyah lah ambik Hut Platter tu.. len kali mai makan kat sini plak.. (tapi, bila yang lenkalinye.. set tu mesti dah xde...)

Air pon diorang cuma bagi air Revive jer.. pastu, sup tinggal satu jer..diorang gantikan dengan coslow.. tapi, coslow diorang sedap gak...:)

Conclusionnye... mcm tak best la.. set tak lengkap kan... makna kata..kalau nak sebijik sebijon cam dalam gambar ni....



kena pi makan sana la....tarak apa..next time plak la yer..:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

WORDLESS WEDNESDAY

Scan0015

Comel tak saya??? hihihihi...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, August 23, 2011

VLOGGER ~ MATLUTHFI90

Suka layan vblog matluthfi90 ni... tergelak sorang2 kat opis bila layan vblog dia...dia ni masih belajar.. di diperantauan...Australia..

antara yang terbest bagi saya...

MOTHER'S DAY..


NEW ALBUM


TYPICAL LOCAL FILM/DRAMA SCENES



p/s- Tiap kali tgk..gelak pecah perut...

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

TAK PERASAN !!!! DAH TERBELI 5 PASANG..........

Apedia tu?? hihi....

Nak kata baju raya... so far, baru sepasang... ade lagi 2 pasang kat tailor tak sempat siap raya ni.. sebab antar dah lewat...so, maknanya..raya ni recycle la yer..hihi..

Nak kata kasut raya lom beli lagi... malam ni baru dok berkira2 nak pi cari kat Sunway Carnival Mall jer...

Contact lens la...hahaha....

1st beli online sepasang kat Pinkystyle Lens.. 2nd beli online gak 2pasang kat Lensa Mataque.. & last beli lagi 2 pasang kat Nite Market AutoCity... hihihi...

P1010664
Giler tol ngan contact lens ni...

colour adalah : 2pasang grey, sepasang brown, sepasang blue & sepasang violet(pestime nak pakai violet)...

power saya kalau pakai lens adalah 2.75 (kot2 la korang nak hadiahkan tuk saye...hihihi..:p)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

SELAMAT HARI LAHIR BONDA YUSNIDA A.K.A BONDA AMANI....

ALLAH selamatkan kamu....
ALLAH selamatkan kamu....
ALLAH selamatkan Bonda Yusnida Yusof...
ALLAH selamatkan kamu....

Happy Birthday To You....
Happy Birthday To You....
Happy Birthday To Bonda Yusnida Yusof...
Happy Birthday To You....


Haaa...2 kali nyanyi lagi ok.... hihihi...

To Bonda Yusnida a.k.a Amani... Selamat Hari Lahir yer bonda... Acu saaaaaaayang bonda... tak sangka kan... dari perkenalan dialam cyber..kita dah rapat cam adik beradik... acu harap our relationship will never end ok... lagi sekali... saaaaaaayang Bonda...:)

Raya mai umah... acu wat kek spesel tuk Bonda....

I LOVE U....Muaaaahh..Muaahhh....

P3180325

DSC_0188

227143_1806458993912_1013030818_31626683_1688977_n





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, August 22, 2011

IFTAR BLOGGER-BLOGER PENANG VERSI POTLUCK

Seperti tahun lepas, blogger2 penang akan berbuka beramai2.. tapi, tahun ni kami kekurangan sorang... cik titin yang jauh di perantauan.. tin.. walau xdpt bersama.. kite ingat awak tau..:)

Kalau tahun lepas kami berbuka di Pen Mutiara Curry House.. tapi, tahun ni kami berpotluck... macam2 dok ada.. sampai tak terhabis..

Antara menu2 yang terhidang...

P1010589
Masak lemak cili apt Jue yang sgt sedap...siap bawa balik makan tuk sahur plak..:)

P1010590
Gulai Daging.. tak sempat rasa.. sape bawak erk yang ni??

P1010591
Tauhu Sumbat goyang Mr. Op... hihihi...

P1010592
Kuih Muih...

P1010593
Pulut Udang Maklom... saya yang bawak...

ade banyak lagi..tapi, tak sempat nak ambik gambo..:)

Sementara tunggu berbuka..

P1010587

P1010585

P1010584

P1010582

Pas makan.. sembang2 sat.. pastu sesi ambik gambar...& start photogediks...:D

P1010595

P1010596

P1010597

P1010631

P1010638

P1010640

P1010642

P1010644

P1010652
kaum ADAm...

Dalam kol 10 baru kitaorang gerak balik..

Best kan korang2 malam tu...:)

Tahun depan kita buat lg k..InsyaAllah..:)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers