Monday, December 31, 2012

Baby Nuha dah Besar & Comel !!!


Salam....

Semalam gi umah BFF jumpa baby nuha sekali ambik bekas hantaran tuk nikah nanti....

baby nuha makin comel... geramnya tgk dia.... aritu pegi masa lepas bersalin [link sini]....

comel kan !! anak bapak ni.....

Kakak Ecah buat nasik beriyani... Ya Allah.. sedap sungguh.. sampai 2 kali tambah..hahahaha....

ibu nuha tengah masak.. kami tolong ngasuh nuha...;)

ohhh...nuha dah malas layan acu... nuha ngantok la acu !!!

Tapi, acu still nak main ngan nuha.... sekali dia ngamuk.....

ok..ok...cian nuha.. acu letak balik dalam buai k.....

Aci pini !!! tolong dodoikan nuha.... elok kejap jer pastu..lena diulit intan si nuha comel ni....:)

:)




Nota : Sesiapa yang menasihatimu secara SEMBUNYI-SEMBUNYI maka dia benar-benar meNASIHATimu. Sesiapa yang menasihatimu di KHALAYAK RAMAI, dia sebenarnya sedang mengHINAmu "
-imam As-Syafie-  (korang suka tak kalau ade yg nak nasihatkan korang..tp, secara teran-terangan... itu lah yg terjadi padaku pagi tadi.. sedih sgt tau...malu saya... huhuhu..)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Where's My Groom????

tengah ting tong !!! layankan aje...:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, December 27, 2012

Wedding Checklist ~ Hantaran

Salam...

Semalam gi shopping barang-barang hantaran...hehehe.. sebenarnya plan asal nak shopping time krismas..bajet time tu mesti ade sales gila-gila kan... tapi,alkisahnya perang besar antara Bagan Jermal VS Permatang Tok Jaya... hahaha... cancell terus... tapi, nasib baik gencatan senjata cepat berlaku...Bagan Jermal mengalah...walaupon bukan dia yang mintak start perang...kikikikiki....:p

##FOR HER##

1. Cincin + Mas Kahwin - DONE
2. Handbag - DONE
3. Set Perfume - DONE
4. Jam - DONE
5. Telekung Sembahyang + Sejadah - DONE
6. Baju @ Kain + Tudung - PENDING
7. Kek - BOOKINGDONE
8. Buah-buahan - DONE
9. Tafsir Quran - PENDING


##FOR HIM##

1. Jam - DONE
2. Set Perfume - PENDING
3. Baju Kemeja & Seluar Jeans - DONE
4. Set Dompet & Tali Pinggang - DONE
5. Sejadah - DONE
6. Toiletries Set - PENDING
7. Kek - BOOKING - DONE
8. Coklat - DONE
9. Buah-buahan - DONE


Yang tinggal PENDING tu ingat ujung minggu ni nak settlekan... kami xde bagi kasut.. sebab org tua-tua tak kasi... kata diorang tak molek benda yang letak kat kaki nak ditatang... sebenarnya aku nak jer boh kasut.. tapi, takpelah... dengar cakap orang tua-tua... jangan bangkang..tak elok !! hehehe...

note : syok shopping semalam... perabih duit en.tunang yang baru dapat bonus ujung tahun...hehehehe...


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, December 26, 2012

Wedding Preparation ~ Hand Bouquet

Salam.....

Semua pon tau yang saya ni kalau bab DIY memang failed !!!! tapi, ada 1 benda yang saya akan DIY time nikah nanti..

Saya akan DIY hand bouquet... hahaha... gigih tengok kat youtube...nampak macam senang... kalau beli sejambak mau dekat RM100... baru ni ade survey range harga sekuntum rose dalam RM1.50-RM2.00. saya nak guna dalam 18-20 kuntum kot...

kan best kalau dok kat cameron highland... rose boleh dapat dengan harga yg murah & bermacam2 warna plus segar bugar !!!!

Antara tutorial yang rasa bekenan nak follow nanti....



Baju nikah warna pink belacan... HB warna ape yg sesuai erk... merah terang cun gak kan... putih pon cun.. yellow pon nice.... oh..mana satu pihan tepat ni.....

merah adalah pilihan utama... (pic ehsan google)

kalau kuning pon cantik gak kan...(pic ehsan google)

ke campor2 warna cam gini.... (pic ehsan google)

pastu kita letak wristlet  (gelang kristal) kat batang bunga tu....nice kan....


....harap-harap menjadi la DIY saya nanti....:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, December 21, 2012

Bihun Goreng MAK TIMAH !!!



dalam banyak2 bihun goreng kat dunia ni....bihun goreng MAK TIMAH lah yang paling lazat !!!!


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, December 19, 2012

TEASER ♥ My Nikah Dress ♥

Salam semua...:)

Actually, hari ni saya ternanti-nantikan  satu benda... inilah dia...

TEASER je dulu... xleh tunjuk semua..hihi...amacam?? nice tak?


Alkisah tentang baju nikah...saya meletakkan kepercayaan 200% kepada my beloved Zetty from CZ Wedding tuk designkan my nikah dress.. saya de gtau nak yang macam mana... len2 dia yang uruskan... dari pencarian material sehinggalah ke jahitan... makna kata from head to toe lah.. tinggal nanti saya sarungkan aje...hihi...

dari teaser pon dah buat rasa nak pengsan...hahaha....sebab cantik sangat dimataku....

nanti nak gi fitting... hope semuanya ok2 saja... lepas tu bolehlah pi cari baju melayu tuk en.tunang kesayangan....hehehe...

Ohoooiiiiii... 36day to go !!!!


note : esok dah boleh gi ambik surat kebenaran nikah kat pejabat agama... :)





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, December 18, 2012

Durian Crepe Versi Shrek !!!

Dah taknak buat Durian Crepe... dah muak...hihihi...:)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, December 17, 2012

38 Days To Go !!!!



Lagi dekat ngan tarikh nikah...lagi kerap kami gaduh....pantang jumpa ade jer benda yang tak kena... memang camtu ke??????

Bila tak jumpa rasa rindu la plak..hadoiiii....


ok.. dah nak kena kuarantin dah ni... 



note : Kad jemputan dah siap... mcm x percaya kad kawen ade nama sendiri...hehehe.... 



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, December 14, 2012

Pengalaman Kena Interview Dengan Tok Kadi !!!!

Salam U ollsss !!

Alhamdulillah, shu dah settle bab borang nikah..part yang paling penting nak kawen ni...

Kelmarin sampai ambik MC... gi jumpa doktor tipu cakap sakit perot...hahaha..not gud kan... sebab annual leave dah habis... pssssttt...jgn cakap bos shu erk !! hahaha...

Ok, jom nak cita pengalaman yang best ni....

Bangun awal2 pagi sebab nak gi ambik MC dulu..hihihi.. bila da dapat MC baru la lega skit... boleh settlekan hal nikah kawen tanpa rasa bersalah..hahaha...

Memandangkan kami berdua adalah dari daerah yang sama.. so, kami boleh sama2 gi submit borang nikah... senang kan.. Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan kami...

Masa kat pejabat agama, ahkak2 kat kaunter tu check dulu borang kami... samada complete dah ke belom.... mine dah complete.. boleh plak en.tunang tak letak i/c shu... nak kawen ngan sape ni?? hahaha...sib baik ahkak2 kat kaunter tu baik hati tolong photostatkan i/c shu..

Bila semua document dah complete... tibalah saat nak jumpa tok kadi... tp, kena tunggu dalam 15min gak.. tok kadi pi isi perut x balik gi..hahaha....

En.tunang adalah orang 1st kena hadap tok kadi... saya kat luar dan2 kecut perut..takot gak la..sebab xtau dia nak tanya apa...semalaman dok menelaah... hafal itu ini.. takot x leh jawab...hehehe...

Terkejut tiba2 tak sampai 5min en.tunang dah keluar sambil mengukir senyuman... aikkk..cepatnye...pastu saya punya turn plak... huhuhu...takottttt....

Masa kat dalam bilik tu..

tok kadi : KAPAL MANA???
saya : haaa?? kapal? kapal ape ustaz?
tok kadi : ni awak tulis pekerjaan Kerani Perkapalan..
saya : oooo... hahaha.. banyak kapal ustaz..nak cerita sampai esok pagi x habih...hahaha...

Loqlaq gak tok kadi nih..hehehe...

Tiba2 dia serius plak dah.....

tok kadi : ok, shuhadah !! tolong Istiqfar...
(Alhamdulillah berjaya)

tok kadi : Ok, mengucap plak...
(Alhamdulillah berjaya jgk)

tok kadi : Baca Al-Fatihah..
(Alhamdulillah berjaya)

tok kadi : Ok, last soalan.. tolong cerita skit sebab-sebab berhadas besar & apa yang tak boleh buat bila berhadas besar ni....
(Alhamdulillah berjaya jugak saya menjawabnya)

Lega sungguh la... tok kadi tanya soalan senang..hihihi... en.tunang kena soalan yang sama..tp, dia ada extra soalan satu bab rukun solat.. alhamdulillah..dia pon berjaya jugak.. hihihi...

Masa kat luar kaunter, kena bayar sorang RM5... masa tu tok kadi mai.. dia tanya kat kami... sapa yang bayar???.. so ahkak2 kat kaunter tu ckp mesti la bakal suami dia yang bayar.. tok kadi sambil gelak cakap " hahahaha.. awai2 hang dah kena sembelih dah ngan bakal bini hang..hahaha"... giler spoting plus loqlaq la tok kadi ni...sukeeee...:p

Khamis depan, surat kebenaran nikah kami dah boleh gi ambil.. dia suruh mai ambik sekali wat appoiment ngan dia tarikh nikah & masa... tapi, tok kadi cakap tak kisah sapa2 pon boleh mai ambik.. since kami pon dah payah nak ambik cuti... shu suruh abah jer yang mai... tok kadi tu nanti bila dia tgk abah mesti dia kenal... sebab depa selalu jer bertembung kat masjid...


borang nikah untuk perempuan...

banyak2 soalan ni.. dia cuma tanya shu soalan no.1,2,4 & 7...


sijil kursus kawen jgn laminate tau..sebab diorang akan cop lepas tu...


Itu jer pengalaman yang shu nak share ngan korang....  


muka org happy bab borang nikah dah settle... ke happy nak kawen..?? hahaha...






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, December 10, 2012

Pergi Kuala perlis ~ Jumpa Sedara Mara Besar En.Tunang ~ Pegi Tasik Timah Tasoh = BEST !!!!!

Amboi...panjang sungguh tajuk...hahaha....

Semalam saya pi Kuala Perlis ngan En.Tunang... family diorang wat kenduri kesyukuran... jemput saya kesana... mula tu mcm xnak pegi... takot, segan semua ada... tapi, bila lagi kan nak beramas mesra ngan family bakal mentua...:)

Awal2 pagi dah bangun siap..janji ngan en.tunang nak bertolak pukul 10pagi... elok dah siap col en.tunang.. dah nak kuar.. sekali dia dok sedap tidoq..amboi222.... salah saya jugak..dia pesan soh kejutkan dia... almaklumla..sensorang kat umah... family dia semua dah gerak pi sehari awal...

 skrg dah boleh harap en.tunang drive... saya dah boleh jadi co.pilot dah..hihihihi....


Sampai jer sana..ya ampun..ramai sunguh..cam kenduri kawen... time tu la tiba2 perot sakit..huhu.. nervous punya pasai... tapi ai menten ok !!! hahaha... dengan lemah lembut sopan santun lenggang kankong...hahahaha.. terus masuk & jumpa semua sedara mara mereka...hahahaha...time ni rasa mcm retis la kejap... sebab semua mata tertumpu padaku...wahahaha... mak dia kenal2kan aku kat sedara mara... ok.. ai makin ok... dah kurang rasa nervous... gud2... cayok !!!!

semalam yang best la..pengalaman tu... xkan ada kat mana2.. Alhamdulillah...everything goes well... semalam tidoq pon senyum...:p

Gambaq xdak no... cheq malu lah nak ambik2 gambaq..nanti bila cheq dah x segan.. haaaaa... mau tau..:p

Petang tu... keluar jap jenjalan sekitar perlis ni.... tp, x sempat nak jelan banyak tempat..masa x cukup... yang sempat kami pegi Timah Tasoh lake....

Jom layan gambo....





 yang ni adik en.tunang yg kecik sekali..mimi namanya...=)

 laju...laju....buaiku laju... aku nak kawen...dengan anak raja !!!!


 suka ngan gambaq ni...cantik !!!





Ok..habis dah.... & now x sabar nak tunggu 24Jan.... saya dah tak risau nak bergaul dengan bakal keluarga mentua lepas ni....rasa nak ulang balik pengalaman semalam... =)

babai...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday Yang Malas....Durian Crepe !!!!

Salam semua..:)

Malas giler arini..penat..ngantok semua ada..sebab semalam jam 11p.m baru sampai umah balik dari Perlis....gi melawat sedara mara besar en.tunang...hihihi..best..nak kite cita pasal ni kat korang...:p

Meh ushar Durian Crepe yang saya buat sabtu lepas.....

kali ni ada kemajuan skit... lipatan yang agak cantik dr 1st time buat..hihihi.. abang2 ku makan sorang dekat 5 bijik... sedap sgt ler tu!!! :p




Note : Kak Nida !! kalau mai umah aritu dapat la kita gotong royong Durian Crepe !!! hehehe...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, December 6, 2012

Majlis Kesyukuran & Aqiqah Anak2 Sedara

Salam semua...=)

Sabtu lepas 1Dec, abang saya buat kenduri aqiqah anak2 dia... ramai la jugak kenduri ni... sekoq lembu.. dah qupa kenduri kawin.. kan bagus saya nikah jer time tu..jimat kos..hahahaha...

Memandangkan kenduri besaq, abang saya soh jemput sapa2 jer saya nak... tapi, saya tak jemput ramai pon..kawan2 rapat jer... maaf la yer pada korang  yang tak dijemput..nanti kenduri kawin saya bulan 3 tahun depan saya jemput korang k...

Panas betol la haritu...mula2 dressing meletop la konon2... tapi dah salah tema.. panas lit2 pi pakai pashmina kain guni(saya jer yg pggl camtu)...


 tak tahan masuk tukar tudung lain...pinjam tudung kak ipar....

pestime u ollsss ai pakai tudng Fareeda..hihihi... sesuai tak? saya rasa cam tak jer..huhu...

 Lepas panas lit2...hujan pon turun dengan lebatnyaaa...lega aih..sejuk skit... ingat kawan2 tak mai dah sebab hujan kan... tengok2..nindia... rombongan cik kiah sampai dah....hehehe...

tima kasih la u ollsss kerna sudi dtg...

nak jadi kebetulan geng saya ni dtg sekali ngan my en.tunang & bakal mak ayah mertuaku...hehehe...

inilah bakal mak ayah mertua ai..hehehe.. yang bertudung pink tu bakal mak mentua ai... yg berbaju putih tu bakal pak mentua ai... & yang berbaju hijau tu bakal adik ipar ai...dan yg berbaju hitam tu ofcoz bakal suami ai....hehehe....


sangatlah wrong timing ok... kenapa??? sebab geng kami ni kalau berjumpa.. hingaq sampai nak runtuh khemah...hahaha... tapi, saya sebagai seorang bakal anak menantu hantu..kena jaga tatasusila...wahahahaha... behave skit jer pon....:p

elok ja bakal mak pak mentua ai balik..haaaa...sendiri mau tau la...:p

 lama sungguh tak berkumpul ramai2 camgini kan u ollsssss....


 dengan kak nida...

 dengan Jue...

 dengan kak Ina...

 dengan titin....

Oh..lupa plak nak publish pic tuan rumah....hehehehe...

abang & kak ipar selaku tuan rumah...:) rayyan as pengantin yg dirai..hehe...

alololo..Sian rayyan... malam kenduri dia jatuh buai.... nampak tak dahi dia luka skit...huhuhu....

kak ipaq no.3 dengan mak ayahnyaa...

antara tetamu yang hadir... ramai gak....


Nanti tunggu bulan Jan ada satu lg kenduri..then bulan March satu lagi kenduri besar... "Yeeeyyy... taksabar... taksabar... taksabar... ~Shu~  XoXo... publish! :p (penangan Istanbul Aku Datang)"




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers