Thursday, January 31, 2013

Aku Terima Nikahnya ♥Fairuz & Shu ♥ ~ Part 2

Salam....

Lepas sesi photogediks ngan geng blogger kat umah... en.suami call cakap diorang semua dah sampai masjid... hohoho... dan2 semua kalut ke masjid...

Sesampainye di masjid...terus kecut perut tgk ramai dah sampai... terketaq2 kaki ni..jantung rasa nak luruh...tapi, nasib baik ade mak, kawan2..kakak ipaq teman dok sebelah....

Semua dah ready... tok kadi mulakan khutbah nikah... serius betol tok kadi ni... masa kat pejabat agama aritu bukan main loqlaq...hehehe...

 Saat yang dinantikan.... Abah mintak nak akad nikah sendiri... sebab anak perempuan dia sorang ni ja...hihihi....

Saat abah nak lafazkan.. abah terhenti seketika... "Aku nikahkan akan dikau dengan anakku.... "Abah tertunduk menahan sebak.... aku time tu dah merambu ayaq mata... x boleh tahan... Ya Allah... masa tu baru aku sedar yang abah sayang sgt kat aku.. & sedih nak lepaskan aku...abang zaid dtg belakang abah urut2 bahu nak tenangkan abah... seketika kemudia..abah dah ok....(ada ambik video..nanti share kat sini...)..

 abah tertunduk sedih....:((

Alhamdulillah... tepat jam 2:37pm, aku sah bergelar seorang isteri.....


solat syukur...

 penyerahan mas kawin...

sarung cincin...

1st time ok aku salam cium tgn dia..hehe...


Alhamdulillah..... lega penantian dah berakhir...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Aku Terima Nikahnya ♥Fairuz & Shu ♥ ~ Part 1

Salam....

Hari ni genap seminggu kami nikah... Ya Allah... cepatnya masa berjalan... kalau nak diimbau balik time ni saya tgh bizi makeup...hihihi...

Dari mana nak mulakan ni erk...hahaha.. taktau....

ok.. kita mulakan dari makeup..

Janji ngan butik makeup pukul 11pagi.. akad nikah pukul 2ptg.. kira timing cantik dah la kan.. makeup dekat 2 jam.. balik tu boleh la rilek2..posing2 atas pelamin jap sebelum ke masjid tuk acara ijab & Qabul..:)

 peneman a.k.a pengapit saya aritu... TQ titin cayang...

 dah 90% siap ni... betulkan apa yang senget..hihi..

ok..siap !!!Ok tak??? dah... jom balik..

Abah ade buat majlis tahlil & arwah jugak aritu...org masjid dtg dlm kul 11.30pg... depa cakap saya time ni mesti dup dap dup dap.. serius x rasa lagi pon..sehinggalah sampai masjid..masa kat tangga saya dah nampak ramai org kat dlm..time tu baru lah jantung ni rasa nak gugur...hehehe... tapi, mata tetap nak mencari en.suami...hihihi..gatai tau...:p

pose sorang2 dulu atas pelamin...

Mini Pelamin Kertas by Secret Garden Bridal House... Berminat boleh cari diorang kat Facebook...:)

 jue dtg awal & balik awal..sebab dia rushing nak balik kelantan..ade majlis kawen gak... TQ jue.. sudi dtg..;)


bergambar puas2 dengan buble talk...:)

dengan cik titin... my pengapit...:)

lepas ni turn kamu la plak sayang !!

dengan kakak2 ipar saya.. sorang lagi xtau gi mana mak buyung tu..hehehe... (btw, mak buyung dah selamat bersalin 4hari lepas saya akad nikah)...


Lepas ni saya cite kat masjid plak yer... kenangan yang x dapat saya lupa sampai bila2...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, January 30, 2013

Wordless Wednesday #2 ~ Outdoor


tak rugi saya hire awak Nuzul !!! semua pic saya suka....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wordless Wednesday ~ Bahagiaaaa....

Salam...

Banyak cite nak konsi actually.. tp, mood adalah kadaung.....

yang penting ai nak bagitau yang ai bahagiaaaa sgt sekarang ni....


baru tau yang kawen itu saaaaaangat SYOK !!!!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, January 25, 2013

Husband & Wife Already !!!!

Salam...

Alhamdulillah..dengan sekali lafaz saya sah bergelar seorang Isteri... Syukur, Alhamdulillah....


nanti kite cerita-ceriti k... banyak sgt nak share...

Terima kasih pada yang mendoakan... Hanya Allah dapat membalasnya.... hug 




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, January 24, 2013

24.01.2013 @ 12 Rabiulawal 1434H

Salam....

Terlebih dahulu nak ucapkan Salam Maulidurrasul untuk semua...mari kita perbanyakkan selawat ke atas Nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.

Dan hari ni juga aku bakal menamatkan zaman anak daraku.... huhuhu... doakan segala2nya berjalan dengan lancar ya.... segala doa korang hanya ALLAH yang dapat membalasnya....



Note : Autopublish Entry !!!


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, January 23, 2013

Mengimbau Kisah Kami Sebelum Dijab Qabulkan...

Setelah 4tahun 5bulan ++ perkenalan kami.... setelah 1tahun 8bulan++ kami bertunang... sekarang tibalah masa yang kami nantikan... kami berdua bakal disatukan sebagai Suami+Isteri yang sah...InsyaAllah.... kurang 24 jam lagi...

kisah perkenalan  kami....{LINK}

banyak suka duka selama lebih 4 tahun perkenalan kami... berharap diusia perkenalan kami yang panjang ni..kami dapat saling memahami antara 1 sama lain...bertolak ansur.. sayang menyayangi... InsyaAllah....

Now, dah x boleh bangun tido lewat... semua kerja jadi double.. hehehe.. dah tak boleh nak bergantung harap ngan Mak..Ohh.. saya pasti rindukan zaman anak dara saya selepas ni... 28 tahun hidup bergantung harap ngan mak abah... anak manja mak abah.. pasni kena manja ngan suami la plak..hihihi...

And, selepas ni.. dah ade 2 mak & dua abah... hehe..gugup plak nak panggil "mak+abah" kat mertua... dulu takde adik.. sekarang dah ade 3 orang adik perempuan...

Berdoa semoga saya bisa jadi seorang isteri yang solehah..hormat kepada kedua orangtua & mertua...& paling penting semoga suami saya bisa mendidik, menjaga, menyayangi & membimbing saya ke jalan yang diredhai ALLAH... Amin....

Korang doakan kami ya.... Lots of Love !!!! 



Nota : Auto-Publish.... bakal pengantin dah start cuti...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, January 22, 2013

2 Hari Lagi !!!

Salam....

taktau nak updates apa... tgh ting tong ni... demam plak tu... selsema tak lega lg..harap sembuh sebelum khamis ni...huhuhu...

xde apa nak dikongsi sebab badan x berapa nak sihat.... just nak share ini...


teaser jer. dulu... lom jadi kek lagi ni.. baru bunga2 & daun... cantik tak??? kek ni makcik Norli kesayanganku yang sponsorkan... TQ makcik.... semoga rezeki & bisnes makcik makin maju lagi lepas ni.. Amin....




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, January 17, 2013

Rayyan 5 Months

Salam....

Pagi-pagi tatap gambar dak mata boolat ni...pembakar semangat....:)



ayen with baba !!!


7 Days to go !!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, January 16, 2013

Wordless Wednesday #2 ~ Boss Baik Hati...


#Chicken Beriyani Claypot#... takeaway so xde claypot yer....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wordless Wednesday ~ Teaser


The Hantarans.... #sedang bizi berDIY#...


8 Days to go !!!! i'm so nervous right now & excited also...hihihhi...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, January 14, 2013

Sepuluh !!

10 hari lagi bakal mengakhiri zaman keremajaanku... hahaha...apa rasa 10 hari menjelang hari pernikahan??? sekarang ni tido dah makin susah... asyik terpikir mcm mana hari nikah aku nanti... persiapan mostly DONE... tinggal dlm 20% jer lagi kot... xde la kelam kabut sgt.. sebab nikah jer kan.. nak bizi nanti time resepsi kot...

Semalam adalah hari terakhir aku & en.tunang berjumpa... settle semua benda ngan dia semalam.. & barang hantaran semua dah pass bagi dia... kami tak akan berjumpa sehinggalah pada hari nikah nanti...kalau ikotkan sebulan dah x leh jumpa kot.. tapi, banyak benda yang belum settle.. & semua tu melibatkan kami bersama...

macam tak percaya ok..aku dah nak nikah... berharap semuanya berjalan ngan lancar...amin....

please doakan kami yer... 


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Saturday, January 12, 2013

Bakal Pengantin Demam !!!

Salam...

suara dah serak2 basah..tekak perit..badan dok rasa hangat2 sejuk...nak demam ni...Alhamdulillah(tak boleh mengeluh sebab demam ni penghapus dosa2 kecil)....laju2 makan panadol...kalau tak jgn harap la nak makan ubat.. sebab saya ni susah skit nak makan ubat... oleh kerana memikirkan tinggal 12 hari je lagi.. terpaksa gagahkan....hehe..

mungkin saya demam sebab risau memikirkan 1 benda ni... tp, sib baik dah settle semalam.... Alhamdulillah....

Doakan bakal pengantin ni cepat sembuh na.... sayang hampa ketat2 !!!! :)


piss yo !!!


nota: semalam mimpi gi hanimoon ngan zed zaidi..siap main salji lagi...hahaha... 

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, January 8, 2013

Kurang Selera Makan !!!!

Salam semua....

Nak tanya ex-B2B !!! korang lagi nak dekat majlis nikah korang jadi mcm saya tak??? sejak 3 hari lepas... saya adalah tersangat kurang selera makan... sebab apa entah.. nak kata nervous..belom lagi kot.. ade lagi 16hari... hurmmm.....

kalau still camni sampai hari nikah... alamatnye baju nikah kena alter lagi kot...

ade someone cakap ai nampak cam ibu ngandung pakai baju ni... sampai hati u ollsss tau....:(



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers