Monday, September 30, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Antara Mereka-Mereka Yang Hadir!!!..

Sorry.. banyak gambar tetamu2 yang hadir.. tapi gambar semua ada dlm pendrive tak transfer lg.. kita tunjuk yang mana ada dulu na.... :)


Ni jer gambar family ramai2 yg ada.. huhu..sedey.. sebab masa ni mak mmg totally sakit sgt2.. xleh nak bawak dia naik atas pelamin... kesian mak.. bila teringat balik sedih je rasa.. rasa mcm nak je naik pelamin lagi sekali.. sbb skrg mak da sihat banyak... dugaan tuk aku.. masa naik pelamin org yg paling aku sayang sakit & mak tak dapat nak rasa kemeriahan & kegembiraan anak bongsu perempuan tunggal dia kawen..:( tapi, aku bersyukur kerana masa akad nikah mak sihat walafiat.. itu yg lebih penting sebenarnya...
:)

with kakak2 ipar & anak2 sedara..


With my boipren !!! Anak sedara yang sulung..

with BFF Afini & Syuhada

dengan khai a.k.a. kak senah !!

with k.elly..org yg buat henna aku...


Abg Ipar no.2 yang pakai baju belang tu.. wife fia yg baju pink.. sebelah tu adik ipar & sepupu..

Abg Ipar & Family..


Shida & Bazly

Alamak..apasal gambo ni blur??? bukan salah cheq ok..!! :p kak ton a.k.a ina khairina disebelah hubby.. yang sebelah kanan tu saya TAK KENAL!!!! sbb blur...:p

anies & family.. Icha comel sgt...

Aishah & family..

Bergambar dengan kawan2 sekolah menengah....

Dari kiri :- Najwa, Mahfuzah,Wardati, Salwa, Azwa, Fizah, Afini, Pengantin, Abidah Syuhada, Azimah & Aishah... Aku perkenal mana tau korang kenal ke..hihihihi...

Rindunya kat depa...

uhuk..uhuk...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, September 20, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Jaga-Jaga..Pengantin Dah Sampai...hehehe..

Lepas bersiap semua..kami balik umah mentua.. kitaorang konvoi dari sana... 12biji kereta uollsss... ramai nau... rombongan pihak lelaki dari perlis pakat turun mai...

Dalam kad katanya pengantin tiba pukul 2.. tapi, dekat pukul 3 baru kami sampai...biasala kan.. tunggu org ni tak sampai lagi..org tu tak sampai lagi.. aku asyik tengok jam jer.. kak2 ipar dah call/sms tanya kat mana dah... aku usaha taknak bagi delay..sbb masa itu emas ok.. dah la majlis berapa jam ja.. dah lambat gitu ada beberapa org kawan tak sempat jumpa..huhu...tapi apa boleh buat..kita merancang....

tudia... sampai dah... time ni kan...aku malu gila...mata semua tgh memandang..hihihi.. tapi, tahan jer...

hubby aku nampak steady plak.. masa malam kami pi tgk pelamin kat dewan dia kecut perut.. sbb malu katanya.. stage tinggi.. so dia rasa cuak...semua pasti tgk dia katanya.. yela bang..kita kan pengantin...aku kata rileks la..berapa jam jer.. last2 aku yg kecut ...hew..hew..

payah tol nak berjalan bila pakai dress melerek2 nih... jenoh pedo... sib baik tak tertonggeng...kalau tak masuk frontpage paper.. "Pengantin Tersadung DiHari Bahagia"...hahahaha...


Kena berhenti kat last walkway sebab si Abang DJ nak selawat & berzanji.. ada la kot lebih kurang 3minit... aku puas ati betol ngan DJ yang aku ambik.. nanti aku review next entry...


Tgk muka hubby aku.. "fuhh...lega dah sampai atas pelamin".. hahaha... time ni rasa mmg "sangat raja & permaisuri sehari".. hahaha... baru nampak semua org.. ramai gila... tu pon ramai yang tak dpt jemputan since mak aku sakit...huhu...

Bila dah dok atas pelamin... si Abang DJ baca doa plak... pon aku suka.. apa dia buat semua yang penah ada dalam kepala aku bila aku dok berangan time aku sanding nanti... good Job DJ Hafiz Iz...
Lepas baca doa..dia pasang 1 lagu pengantin... habis 1 lagu baru pengantin turun makan beradap... DJ sebelum tu dah bagi isyarat kat kami..so paham2 sendiri la kami..hihihi...

aku makan ciput ja... huhu..mana dan nak mkn byk.. sat org ni mai..sat org tu mai.. sat org ni nak ambik gambaq...lahai... tgk lauk sedap kemain... aku set kat mind xmau nak cover2 time makan.. sebab aku lapaq time tu.. last2 sikit jugak makannya...hehe..

main suap2 ni standard la kan pengantin baru..hew..hew...

Tengok la ramai ke tak ramai rombongan pihak lelaki.... ALFATIHAH untuk arwah Tok Misah (tok hubby) yang dok atas kerusi roda tu... arwah meninggal 3 hari lepas majlis resepsi kami... Mak mentua cakap arwah beria-ia nak datang majlis resepsi kami.. huhu..sedih... semoga Arwah Tok Misah tenang & berada dikalangan orang2 yang beriman... Amin....



Sambung next entry........






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, September 19, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Makeup, Baju Pengantin, Pelamin, Catering & GuestBook Corner

Ohhh.... sangatlah susah kalau preparation semua sendiri bikin... tgk!!! betapa pentingnya MAK dalam hidup kita.. bila dia x sihat.. semua kerja jadi terbantut...

Keesokkan hari tibalah hari yang dinanti... si pengantin masih terkejar2.. byk benda belom settle.. tgh makeup pon telefon masih ditelinga...check ngan abg2 apa benda yang belom buat.. pesan apa yang perlu dibuat... ai nak majlis ai perfect... sampai mak andam x senang nak makeup...  hehe...

Aku ambik baju pengantin di Butik Jalinan Kasih... sekali makeup... Alhamdulillah.. semua perfect dimataku.. walaupon pada awalnya cam nak naik angin ngan butik... sebab diorang x call2 untuk final fitting... ai cuak ok.. mana tau kot2 tersendat kat mana2.. hehe...

Aku ambik pakej kawen semua lain2 tempat... pelamin kat org lain..mekap baju kat org lain... sabtu malam before majlis terkejar2 ke dewan.. nak check pelamin camna..ok ke tak... hadoii.. penat mak hokey !!!

Ika from Jalinan Kasih sedang makeover aku !! hehe..


cik hubby pon tidak ketinggalan..dimakeover jugak !!



ok..kami dah ready nak ke dewan majlis !!!
pelamin ambik dari butik Hazel.. Kak Ella...

Baju Pengantin sewa RM850
Makeup RM 150
Pelamin RM1000


Guestbook Corner dihias oleh kakak2 iparku.. TQ korang !!!









Catering aku ambik dekat MZM Katering... turun temurun sejak dari abg aku yg no.1 sampai la aku yang no.4... semua kami ambik kat dia.. sgt berpuas hati... satu kepala RM7.. lauk ayam goreng rempah, gulai daging, kurma daging , buah Oren & Air Tropika... pakej aku ni free laksa & bubur Pulut hitam.. kalau korang B2B Utara berminat boleh contact aku k... dijamin berpuas ati... orang balik menjaja lauk kenduri rumah korang sedap!!! xmau ka lagu tu?? hehe...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Berinai

Salam semua...

Ok2.. persetankan pasal STALKER... punya pasai hang la nak stalk aku... :p

Ok, review kali ini nak cita pasal berinai... inai aku ambik kat orang yang sama.. kak Elly.. suka sangat hasil kerja dia..

Nak tgk inai masai nikah leh klik SINI...
Masa bertunang pon kak elly yang lukiskan... leh tgk kat SINI..

Nak jadikan cerita 1 day before sanding..aku sibuk gila kesana kemari... sehari suntuk kat luar... since time tu mak masih lagi x sihat..semua kena wat sendiri..huhuhu.. bila teringat pasal mak..rasa sedih sebab mak tak enjoy sgt time aku sanding.. dia sakit.. terlantar je kat atas kerusi... mak ada cakap..kalau skrg buat majlis sanding best la..mak dah kuat.. huhu.. tapi xpe mak.. atleast masa adah nikah mak sihat kan... nanti kita wat kenduri kendara lagi...hehehe...

Oleh sebab terlalu bizi.. terpaksa berinai kat luar.. nak tau katna?? di Mc.D.. hahaha.. kak elly nak dtg rumah..aku masih diluar..so, untuk menyenangkan semua.. kita jumpa diluar je...masa berinai ni cik hubby yg temankan...:)

tak pernah dibuat orang.. berinai di Mc.D.. takpe..org x buat..kita buat..hahaha... orang ulang alik dok perati je kami..hehehe...

inilah hasil kerja kak elly... nice kan...
 
 cost tuk berinai sanding ni adalah RM100.. actually RM80 je.. duit minyak RM20..

Korang B2B utara..nak inai/henna yang cantik..carilah kak Elly...[FB kak Elly] baik n peramah sgt orangnye.. 
 


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 18, 2013

Nak Review ke tak erk???

Salam...

Rasa macam nak review pasal majlis nikah & sanding... tudia..dah masuk 7 bulan kawen baru rasa nak review.. aci dak?? tgh rajin nak updates blog nih... tapi, tgh rajin ni bila teringat STALKER terus rasa malas plak..huhuhu....

Please help Me!!!

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, September 17, 2013

Gathering Geng Ikan Kerapu !!!

Assalamualaikum...

Hai... semalam best gila dapat jumpa geng2 ikan kerapu... k.ton ina khairini, juliana & titin miyoko suki... k.senah khaira x dpt join sebab kena keja...Wina pon...huhu...rugi2. xpa..esok2 ni kita wat lagi k... 

Agenda utama adalah... Mandi kolam sambil gosip2 dalam air..hahaha.. memang best.. sampai kecut abis semua...

Jue jamu kitaorang nasik ayam, ketupat rendang, koktel dan lain2...sorry la gambaq makan xdak.. pakar lapaq..xdan nak ambik gambaq..hew..hew... 

masa tgh mandi2 kolam tiba2 bertukar jadi sesi mencari harta karun... loket rantai tercicir dalam kolam...rantai tersangkot kat baju... punya mencari last2 Jue jumpa..TQ la banyak2 jue... kalau tak jenuh nak menjawab ngan maktimah... TQ jugak to kak ton, titin & ezrie (hubby jue)..depa pon tolong mencari jugak.. to my beloved hubby... jaga awak yer.. dia leh wat dono ja kat atas main henpon...(sbb dia tak join mandi kolam). hew..hew..


best2...

sambil berendam..sambil nyicah...ohhh...heavennyaaa....

 Balik je umah rasa penat gila..sampai hubby lapaq pon kena masak sendiri... shian dia....hew..hew..hew...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 11, 2013

Perihal Rumah Baru.. Rezeki Kami Laki Bini....

Kalau diikutkan arini dah 11 hari kami kat rumah baru.... macam kami yang baru 1st time pindah ni memang semua barang pon memang takde la kan... nak dijadikan rezeki...

Abang saya yang no.2.. hadiahkan kami set bilik tido... mak timah hadiahkan tilam empuk... carpet bulu.. meja makan & pinggan mangkuk... sofa,petiais, mesin basuh dan TV kami laki bini beli...

Macam tak sangka.. dlm masa 11 hari, rumah kami dah complete...serba satu...  Alhamdulillah...

Sekarang tgh cari idea nak deco2.. ohhhh... camna ni..saya memamg tak pandai langsung.. nak kena panggil Eric Leong nih...hahahahaha....

bagi saya benda ni yang paling paling paling penting kalau nak masuk rumah baru... senang nak masak... bila takdak benda ni nak masak pon jadi terbantut... hampa faham kan maksud ai...hehehe...


almari tv tu abg saya yang kasi...jadi la kan...

haaa... yang ni lawak... mula mak timah hadiahkan set meja makan 4seater yang bawah tu.. pastu dia tak puas ati sebab dia cakap kecik...senang adik beradik mai nak makan kalau ambik meja beso katanya..  pastu dia tukar yang 6seater punya...kalau ikotkan dia nak ambik yang 8seater..makaiiii... hahaha...maktimah..maktimah...

set sofa ni saya beli... ok la kan tuk kami laki+bini nak landing2.. hehehe... murah jer dlm 200++




# takdak unsur2 nak menunjuk2 disini yer...saya gtau awal2.. kang ade mulut2 puaka dok cakap yang bukan2...hew..hew..hew...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers