Friday, March 1, 2013

Apabila Miss. P Datang Tepat Pada Waktunya..

Assalamualaikum semua...

Lamanya tak updates blog.. pemalas lipas sgt..hihihi...

Saja nak berkongsi cerita ni... sebelum kawen.. period saya memang gelong..ikot suka hati dia ja bila dia nak mai..bila dia xnak mai... biasa la bila belum kawen ni x ambik kisah sgt...

Ia mnjadi satu masalah BESAR bagi ku apabila telah menikah...hahahaha....

After beberapa hari nikah..dlm 27jan..miss.P datang... tp, dia xnak berhenti sampai ke hari yang ke-14.. fuhhh... memang risau plus kesian kat hubby..ahakss... then, kitaorang gi klinik mintak nasihat doktor.... bila dah sembang pom pang pom pang ngan doktor.. dia suruh tunggu sampai hari yang ke-16, kalau period still dtg... dtg mai jumpa dia balik...

Alkisahnya... pada hari yang ke-16, tak pegi pon jumpa doktor.. kami ke farmasi dulu mintak khidmat nasihat lagi... then, akak tu rekemen suruh makan EPO... lepas tu dia soh makan Norculut untuk stopkan period..dlm 2 hari camtu... 11feb x salah... period pon berhenti...

Pada 21 Feb baru ni... miss.P dtg balik... tapi, satu kejadian yg sgt2 mencuakkan aku... pada hari ke-3 period dtg tersangatlah banyak kuantitinya... bayangkan lah..setiap setengah jam gi tukar.. pakai plak yg overnight punya... satu malam tu.. darah turun mencurah2 sampai bocor..serupa orang keguguran..haha..(sebijik mcm dlm tv yang org berlakon keguguran tu)... sebelum ni tak pernah2 senggugut... kali ni senggugut... tersangat lah sakit... sampai MC la.. ambik ubat kat klinik.. then tanya doktor..normal ka period dtg banyak sampai camtu... doktor tu cakap normal... ok lega skit....

Semalam... adalah hari yang ke-8 period... dalam hati risau takot dia tak berhenti mcm bulan lepas... elok ja masuk hari ke-8, darah dah xde.. clean & clear... rasa syukur sebab aku rasa period aku kembali normal agaknya... Adakah sebab aku makan EPO???

Sapa2 yang ariff cer bagi pendapat skit...

Harap period kembali normal selepas ni & seterusnya...Amin... 






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

8 comments:

  1. tak pernah makan EPO...tapi tak pernah kena macam hang...14 hari..adoyaii

    ReplyDelete
  2. bagus la xde masalah..BERSYUKURLAH !!!!

    ReplyDelete
  3. Rasanya perubahan hormon kot...Agaknya la..Sebab kita dulu lepas kahwin pon kena cam awak ni..

    ReplyDelete
  4. shud, tuh perubahan HORMON...sblm ni xkawen.....
    laa dh kawen ada abang..hehehehehheehe :)
    so don worry keh

    ReplyDelete
  5. shuu.. yam PERNAH alami apa yg shu alami... no worries dear.. sebenarnya benda ni perubahan hormon badan kita. ubt yg shu mkn utk stop mr.p tu adalah ala2 ubt perancang.. thats y hbs je ubt tu keluarnya berketul2 n heavy flow.. T_____T yam mula tu masa kena 2011. mmg cuak bila mai byk cmtu.. last2 pi kt doc..dia kata normal.. bru la paham sebenaqnya ubt ni nk keluarkan darah2 kita yg tersumbat tu... Alhamdulillah lepas tu mr.p kmbali mcm biasaaa.. so shu.. no stress yer syg... xde pa per pun.. -cerita dr pengalaman sendiri- love u shuhadah.. hehe

    ReplyDelete
  6. wow..bestla da normal lps nii...bole wat next plan..ehem..ehem...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Shu...dl k.zai sblm nikah x penah senggugut tp lps nikah ja tiap kali P msti snggugut...pstu tiap 2 minggu msti mai...br2 ni jmpa doc tnya pndpt doc ckp perubahan hormon gak...sj la scan tup2 pregnant :)

    ReplyDelete
  8. thanks korang... harap lepas ni ade berita baik nak disampaikan plak..hehehe..in sha Allah..amin...:)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers