Friday, December 20, 2013

Celebrate Birthday With Kak Ton & Geng Ikan kerapu !!!

Salam semua,

Cite bulan 11 aritu..arini baru nak updates..hahaha..well...u know me!! pemalas lipas..:p

Aritu plan nak sambut birthday ngan kak ton.. aku 11/11 kak ton 9/11.. so, boleh la sambut sesama...

TQ to titin & Ju.. Khai tak dapat join..last minit ada hal...

so,jom layam picture...

besday gurl on that day!!!

kami...aku sponser kek rahsia..kak ton sponser masak makan2..sbb buat kat rumah dia...

kami.... BFF!!! sampai bila2 na..Amin....;)

woiiii...tgk terus lapaq kek rahsia...huhuhu.!!!!





Tahun depan insyaAllah kita buat lagi k... kita sambut semua birthday..titin, ju.khai jugak !!!


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Penang Street Art Memang Best !!!!!

Salam semua,

Tudia lama tak updates blog.. ku kembali lagi...hahahaha...

Kali ni nak cita pasal apa yang best kat negeri kelahiranku Mulau Minang...hahaha...Pulau Pinang la...

Ahad lepas aku gi Komtar..gi ambik borang nak apply beli rumah sendiri, insyaAllah...balik tu rasa cam awal lagi..aku ajak hubby gi ambik gambo kat lukisan dinding yg tengah top kat Penang sekarang... nasib baik kami gi sana naik motot, kalau nek keta jgn harap la nak singgah...sesak plus payah parking..almaklom, cuti sekolah kan... tu pon nak ambik gambaq jenuh ikot turn...

dah..dah toksah dok membebel byk..jom tgk gambaq...

semua gambaq adalah diambil oleh my beloved hubby...hehe... ok jom layan... eh jap!! stalker nak tgk pon boleh...since blog ni xleh nak private..aku halalkan je...:p



kite pon nak tumpang main buai ngan korang.. boleh kan!!! #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong 


Buai laju-laju..Sampai balik sana..Apa dalam baju.. Sekuntum bunga cina.. :D #penangstreetart



besarnyeeee.. sampai tak cukup frame... #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong



hey kamu!!!!! watpe tu???? #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong


ala comey2nya diaaaa.... #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong
 nak join!!!!!! #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong



Jgn larikkkkk!!!! hahaha...kan da dapat.... #penangstreetart #akuyangberlagakpelancong



alaaaa.... nape pandang kite camtu??? tau ler kite ni berat sampai tayar motor awak pancit... huhuhu... #penangstreetart. #akuyangberlagakpelancong    


Last pictures of #jalanjalanpenang #penat dah jom balik... #padangkotalama #akuyangberlagakpelancong
 
Banyak lagi lukisan dinding ni..dekat 30 lukisan..tapi penat hoiii... sebab dia bukan 1 tempat ade semua lukisan...lain2 tempat.. sebab tu diorang ade bg sewa basikal..senang kan...nanti nak ajak hubby pegi lagi..tapi nak sewa basikal..jalan2 sambil exercise..hihihi...

okbai!!!!

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, December 9, 2013

yuhuuuu... I'm back!!!!

hai... lamanya menyepi dr blogging... korang sihat??? sbnrnya sunyi sepi sebab xde mood nak mengarang... hahaha.. malas menguasai diri..hahaha...

apa yg best nak cite macam2 kot.. tp wat permulaan ni nak say 'haiiiiiii' dulu.. hihi...





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, October 7, 2013

Jujurlah Sayang..Aku tak Mengapa !!!

Suke !! Suke !! Suke !! Suke !! feel sgt !!!




Aku tahu ini semua tak adil 
Aku tahu ini sudah terjadi 
Mau bilang apa aku pun tak sanggup 
Air mata pun tak lagi mau menetes

Alasannya seringkali ku dengar
Alasannya seringkali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu 
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas telah berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Mungkin ini jalan yang engkau mau
Mungkin ini jalan yang kau inginkan 
Kau dengannya seakan ku tak tahu 
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

Jujurlah sayang aku tak mengapa 
Biar semua jelas telah berbeda 
Jika nanti aku yang harus pergi 
Ku terima walau sakit hati

Jujurlah sayang aku tak mengapa
 Biar semua jelas telah berbeda 
Jika nanti aku yang harus pergi 
Ku terima walau sakit hati 
Ku terima walau sakit hati



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, October 1, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Mr. Deejay / Emcee

Assalamualaikum...

Untuk deejay/emcee aku hire Hafiz Iz... mulanya aku hire Warie DJ .. diorang ni geng sebenarnya... 1st aku memang deal ngan warie..tapi, last minit warie tak dpt jalankan tugas sebab ade hal lebih penting kot.. dia rekemenkan hafiz Iz tuk aku... masa jumpa warie tu dia bawak kami gi Tesco Seberang Jaya sbb time tu Hafiz Iz tgh ade job kat situ.. boleh la aku tgk cara kerja dia kan.. so, bila dak tgk kami puas ati.. close deal...

Sangat proper majlis aku aritu.. time pengantin sampai dia bacakan doa.. ade pantun2 skit.. pastu sesi temuramah ngan pengantin... then, dj ni akan baca semua ucapan kawan2 dalam facebook kat majlis aku...bestkan...

Aku bab2 dj ni cam takot skit.. pengalaman dok pi majlis org... aku tgk dj dia terlampau syok sendiri.. tak pikir tetamu yang nak sembang.. buka lagu kuat2... aku dah warning dj hafiz awal2 lagi.. xnak sound kuat2.. hehehe... so, alhamdulillah.. aku berpuas hati... :)

Berapa aku bayar untuk perkhidmatan DJ ni..jawapannya... adalah RM500..  tunaiiii..;)
 

inilah dia DJ Hafiz Iz..

Time ni dia tgh interview hubby.. dia tanya apa ntah..lupa dah...

pastu dia interview aku plak... yang aku ingt time ni DJ soh aku buat ucapan skit... masa ni tgh gelak2.. ada 1 part aku mintak semua tetamu doakan mak aku cepat sembuh..lepas tu dia cepat2 tukar tajuk..sbb aku dah mcm bergenang airmata..hahahaha... gud job hafiz !!!

 Ok, jumpa lagi next entry...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - DoorGift

Assalamualaikum...:)

Untuk doorgift aku takde buat bunga telor @ beg kertas yg dlm isi mcm2 tu... tak buat langsung... mcm leceh la... hihihi..

Aku kasi Popcorn jer uollsss.... senang... aku order dekat ASKONE POPCORN kat Taman Selasih, Kulim, contact # 019-5475995.. B2B area Utara kalau korang berminat leh la contact diorang... yang bukan area utara kalau berminat leh la contact tanya..kot2 depa ade buat delivery kan...yang aku ambik ni harga dia RM1.20.. tapi, sebab aku ambik banyak dlm 1500 paket dia kurangkan RM1 jer... sedap popcorn ni tau.. semua tetamu puji cakap sedap... ade yang sampai mintak lagi..hehehe..

Selain popcorn diorang ade jugak kerepek pisang, ubi  dan lain2...Packaging dia pon banyak..mmg puas ati la....yang sticker nama pengantin tu diorang siap2 buat... kita just bagi details jer..

 




Harap dapat membantu B2B yang tgh pening nak bagi apa utk Doorgift...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, September 30, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Antara Mereka-Mereka Yang Hadir!!!..

Sorry.. banyak gambar tetamu2 yang hadir.. tapi gambar semua ada dlm pendrive tak transfer lg.. kita tunjuk yang mana ada dulu na.... :)


Ni jer gambar family ramai2 yg ada.. huhu..sedey.. sebab masa ni mak mmg totally sakit sgt2.. xleh nak bawak dia naik atas pelamin... kesian mak.. bila teringat balik sedih je rasa.. rasa mcm nak je naik pelamin lagi sekali.. sbb skrg mak da sihat banyak... dugaan tuk aku.. masa naik pelamin org yg paling aku sayang sakit & mak tak dapat nak rasa kemeriahan & kegembiraan anak bongsu perempuan tunggal dia kawen..:( tapi, aku bersyukur kerana masa akad nikah mak sihat walafiat.. itu yg lebih penting sebenarnya...
:)

with kakak2 ipar & anak2 sedara..


With my boipren !!! Anak sedara yang sulung..

with BFF Afini & Syuhada

dengan khai a.k.a. kak senah !!

with k.elly..org yg buat henna aku...


Abg Ipar no.2 yang pakai baju belang tu.. wife fia yg baju pink.. sebelah tu adik ipar & sepupu..

Abg Ipar & Family..


Shida & Bazly

Alamak..apasal gambo ni blur??? bukan salah cheq ok..!! :p kak ton a.k.a ina khairina disebelah hubby.. yang sebelah kanan tu saya TAK KENAL!!!! sbb blur...:p

anies & family.. Icha comel sgt...

Aishah & family..

Bergambar dengan kawan2 sekolah menengah....

Dari kiri :- Najwa, Mahfuzah,Wardati, Salwa, Azwa, Fizah, Afini, Pengantin, Abidah Syuhada, Azimah & Aishah... Aku perkenal mana tau korang kenal ke..hihihihi...

Rindunya kat depa...

uhuk..uhuk...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, September 20, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Jaga-Jaga..Pengantin Dah Sampai...hehehe..

Lepas bersiap semua..kami balik umah mentua.. kitaorang konvoi dari sana... 12biji kereta uollsss... ramai nau... rombongan pihak lelaki dari perlis pakat turun mai...

Dalam kad katanya pengantin tiba pukul 2.. tapi, dekat pukul 3 baru kami sampai...biasala kan.. tunggu org ni tak sampai lagi..org tu tak sampai lagi.. aku asyik tengok jam jer.. kak2 ipar dah call/sms tanya kat mana dah... aku usaha taknak bagi delay..sbb masa itu emas ok.. dah la majlis berapa jam ja.. dah lambat gitu ada beberapa org kawan tak sempat jumpa..huhu...tapi apa boleh buat..kita merancang....

tudia... sampai dah... time ni kan...aku malu gila...mata semua tgh memandang..hihihi.. tapi, tahan jer...

hubby aku nampak steady plak.. masa malam kami pi tgk pelamin kat dewan dia kecut perut.. sbb malu katanya.. stage tinggi.. so dia rasa cuak...semua pasti tgk dia katanya.. yela bang..kita kan pengantin...aku kata rileks la..berapa jam jer.. last2 aku yg kecut ...hew..hew..

payah tol nak berjalan bila pakai dress melerek2 nih... jenoh pedo... sib baik tak tertonggeng...kalau tak masuk frontpage paper.. "Pengantin Tersadung DiHari Bahagia"...hahahaha...


Kena berhenti kat last walkway sebab si Abang DJ nak selawat & berzanji.. ada la kot lebih kurang 3minit... aku puas ati betol ngan DJ yang aku ambik.. nanti aku review next entry...


Tgk muka hubby aku.. "fuhh...lega dah sampai atas pelamin".. hahaha... time ni rasa mmg "sangat raja & permaisuri sehari".. hahaha... baru nampak semua org.. ramai gila... tu pon ramai yang tak dpt jemputan since mak aku sakit...huhu...

Bila dah dok atas pelamin... si Abang DJ baca doa plak... pon aku suka.. apa dia buat semua yang penah ada dalam kepala aku bila aku dok berangan time aku sanding nanti... good Job DJ Hafiz Iz...
Lepas baca doa..dia pasang 1 lagu pengantin... habis 1 lagu baru pengantin turun makan beradap... DJ sebelum tu dah bagi isyarat kat kami..so paham2 sendiri la kami..hihihi...

aku makan ciput ja... huhu..mana dan nak mkn byk.. sat org ni mai..sat org tu mai.. sat org ni nak ambik gambaq...lahai... tgk lauk sedap kemain... aku set kat mind xmau nak cover2 time makan.. sebab aku lapaq time tu.. last2 sikit jugak makannya...hehe..

main suap2 ni standard la kan pengantin baru..hew..hew...

Tengok la ramai ke tak ramai rombongan pihak lelaki.... ALFATIHAH untuk arwah Tok Misah (tok hubby) yang dok atas kerusi roda tu... arwah meninggal 3 hari lepas majlis resepsi kami... Mak mentua cakap arwah beria-ia nak datang majlis resepsi kami.. huhu..sedih... semoga Arwah Tok Misah tenang & berada dikalangan orang2 yang beriman... Amin....



Sambung next entry........






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers