Friday, September 20, 2013

Review Majlis Sanding 24 March 2013 - Jaga-Jaga..Pengantin Dah Sampai...hehehe..

Lepas bersiap semua..kami balik umah mentua.. kitaorang konvoi dari sana... 12biji kereta uollsss... ramai nau... rombongan pihak lelaki dari perlis pakat turun mai...

Dalam kad katanya pengantin tiba pukul 2.. tapi, dekat pukul 3 baru kami sampai...biasala kan.. tunggu org ni tak sampai lagi..org tu tak sampai lagi.. aku asyik tengok jam jer.. kak2 ipar dah call/sms tanya kat mana dah... aku usaha taknak bagi delay..sbb masa itu emas ok.. dah la majlis berapa jam ja.. dah lambat gitu ada beberapa org kawan tak sempat jumpa..huhu...tapi apa boleh buat..kita merancang....

tudia... sampai dah... time ni kan...aku malu gila...mata semua tgh memandang..hihihi.. tapi, tahan jer...

hubby aku nampak steady plak.. masa malam kami pi tgk pelamin kat dewan dia kecut perut.. sbb malu katanya.. stage tinggi.. so dia rasa cuak...semua pasti tgk dia katanya.. yela bang..kita kan pengantin...aku kata rileks la..berapa jam jer.. last2 aku yg kecut ...hew..hew..

payah tol nak berjalan bila pakai dress melerek2 nih... jenoh pedo... sib baik tak tertonggeng...kalau tak masuk frontpage paper.. "Pengantin Tersadung DiHari Bahagia"...hahahaha...


Kena berhenti kat last walkway sebab si Abang DJ nak selawat & berzanji.. ada la kot lebih kurang 3minit... aku puas ati betol ngan DJ yang aku ambik.. nanti aku review next entry...


Tgk muka hubby aku.. "fuhh...lega dah sampai atas pelamin".. hahaha... time ni rasa mmg "sangat raja & permaisuri sehari".. hahaha... baru nampak semua org.. ramai gila... tu pon ramai yang tak dpt jemputan since mak aku sakit...huhu...

Bila dah dok atas pelamin... si Abang DJ baca doa plak... pon aku suka.. apa dia buat semua yang penah ada dalam kepala aku bila aku dok berangan time aku sanding nanti... good Job DJ Hafiz Iz...
Lepas baca doa..dia pasang 1 lagu pengantin... habis 1 lagu baru pengantin turun makan beradap... DJ sebelum tu dah bagi isyarat kat kami..so paham2 sendiri la kami..hihihi...

aku makan ciput ja... huhu..mana dan nak mkn byk.. sat org ni mai..sat org tu mai.. sat org ni nak ambik gambaq...lahai... tgk lauk sedap kemain... aku set kat mind xmau nak cover2 time makan.. sebab aku lapaq time tu.. last2 sikit jugak makannya...hehe..

main suap2 ni standard la kan pengantin baru..hew..hew...

Tengok la ramai ke tak ramai rombongan pihak lelaki.... ALFATIHAH untuk arwah Tok Misah (tok hubby) yang dok atas kerusi roda tu... arwah meninggal 3 hari lepas majlis resepsi kami... Mak mentua cakap arwah beria-ia nak datang majlis resepsi kami.. huhu..sedih... semoga Arwah Tok Misah tenang & berada dikalangan orang2 yang beriman... Amin....



Sambung next entry........






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

4 comments:

  1. Selamat pengantin baru! moga bahagia hendak-Nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alyrds : dah 5 bulan berlalu... anyway..dah boleh dapat title "pengantin lama"... hehehe.. TQ dear..

      Delete
  2. auwww mamarazi mana yg kalut sgt nak amik gambaq time pengantin mkn tu?hehe

    ReplyDelete
  3. tahniah...

    tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

    Tak Mungkin Benar

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers