Wednesday, September 11, 2013

Perihal Rumah Baru.. Rezeki Kami Laki Bini....

Kalau diikutkan arini dah 11 hari kami kat rumah baru.... macam kami yang baru 1st time pindah ni memang semua barang pon memang takde la kan... nak dijadikan rezeki...

Abang saya yang no.2.. hadiahkan kami set bilik tido... mak timah hadiahkan tilam empuk... carpet bulu.. meja makan & pinggan mangkuk... sofa,petiais, mesin basuh dan TV kami laki bini beli...

Macam tak sangka.. dlm masa 11 hari, rumah kami dah complete...serba satu...  Alhamdulillah...

Sekarang tgh cari idea nak deco2.. ohhhh... camna ni..saya memamg tak pandai langsung.. nak kena panggil Eric Leong nih...hahahahaha....

bagi saya benda ni yang paling paling paling penting kalau nak masuk rumah baru... senang nak masak... bila takdak benda ni nak masak pon jadi terbantut... hampa faham kan maksud ai...hehehe...


almari tv tu abg saya yang kasi...jadi la kan...

haaa... yang ni lawak... mula mak timah hadiahkan set meja makan 4seater yang bawah tu.. pastu dia tak puas ati sebab dia cakap kecik...senang adik beradik mai nak makan kalau ambik meja beso katanya..  pastu dia tukar yang 6seater punya...kalau ikotkan dia nak ambik yang 8seater..makaiiii... hahaha...maktimah..maktimah...

set sofa ni saya beli... ok la kan tuk kami laki+bini nak landing2.. hehehe... murah jer dlm 200++




# takdak unsur2 nak menunjuk2 disini yer...saya gtau awal2.. kang ade mulut2 puaka dok cakap yang bukan2...hew..hew..hew...



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

8 comments:

  1. ai nak kata jugak,u mmg nak menunjuk!!!auwww puaka x mulut ai?wakaka
    tunggu isnin ni ai p umh u ye,nak p tlg deco2....haha

    ReplyDelete
  2. bestnya rezeki tu..semoga dengan perpindahan rumah baru berkat selamat ruamhtangga amin

    ReplyDelete
  3. Ok la tu Syu.
    Kita pun beli barang sikit sikit. Takpe pelan pelan.
    Syok tau completekan rumah ni even barang tak banyak :)

    ReplyDelete
  4. eh..murahla sofa tu..
    umah kite pn tak complete lg..jadila ape yg ade...

    ReplyDelete
  5. sayang mak timah juga. agak2 dpt x kerusi makan 8 seat utk akak? kuikui.... nt akak share dgn shu blog2 yg hebat dlm hal ehwal deko mendeko.

    ReplyDelete
  6. rezeki kan alhamdulilah yani pun parents yg buat seprais lepas balik hanimun masuk2 macam lepas kena deco dengan eric leong tuhan je tau betapa besarnya kaseh sayang mereka untuk kita ank dia ni.sobsss

    ReplyDelete
  7. auwww comel je barang2 umah shu...suka3... harus pegi ni..weekend cheq balik penang naaa...singgah bole hehehehehe ni buat muka tak malu nak pegi umah org! :p

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers