Monday, June 6, 2011

From Bukit Bendera With Love !!!!!!!!!!!!!!!!

Salam...Hye u ollss....sihat ke? yang sihat tu Alhamdulillah... yang x berapa nak sihat tu..cepat2 pi ambik ubat k...

kite sihat jer kat sini....:)

Kite nak cite kat u olls ni... Weekend baru ni kite gi daki Bukit Bendera...hihi... tapi, kite daki naik cable train la u olss... x kuasa kite nak mendaki jalan kaki... 3hari 3 malam baru sampai kot..hihihi...

Actually, en.tunang kite teringin nak kesana.. seumur idop dia x penah pi lagi... kite last kesana pon dah lama.. masa darjah 6.. setelah 15tahun baru kite jejak bukit bendera ni tau...lamanyeee....

Kite bertolak pon dah petang... mulanye nak pi awal pagi..sebab nak rasa kesejukkan atas bukit sana tu.. tp, en.tunang kite ade hal plak... so, dalam kol 3.30ptg baru bertolak...huhu...

Masa atas bridge, hujan turun sgtlah lebat... kite dok rasa cam xde harapan dah nak naik bukit bendera tu..huhu... xpelah.. tawakal jer... kalau x dapat naik kite pi hari lain... Elok sampai jer sana..hujan dah berenti... kite tgk ramai dah kat pintu masuk tu.. so, apalagi..kite cari parking cepat2....hihihi...

Bukit Bendera ni buka setiap hari tau... Isnin sampai Jumaat dibuka dari pukul 9.00 pagi hingga 7.00 petang. Dan Sabtu Ahad plak dibuka dari 9.00 pagi sampai 9.00Malam..

Jom kite beratuq ambik tiket....


 Ramai kan... tapi beratoq x lama pon... dalam 10min jer dah dapat tiket.....:)

Info untuk u ollls yang nak kesana... tiket adalah berharga RM8.00 kalau ade MYCARD...yang xde MYCARD tu silalah bayar RM30.00 tunaiiiii.... kanak-kanak tak pasti la... kite lupa..hihi... pastu u olls kena kasi I/C kat diorang tau masa nak beli tiket tu... wajib !!!!

Tiket dah dapat !!! jom masuk dalam tunggu cable train sampai....:)

Train dah sampai...jom naik !!!!

Masa nak naik orang agak ramai... sampai kena sempit2 dalam train..tapi, still comfortable... xde la berhimpit sgt kan... & train beraircond x macam dulu... open air....:)


kitaorang yang agak teruja... sorang x penah sampai bukit bendera..yang sorang lagi dah 15tahun baru nak jejak ke sini...hihihi...


Dulu kan..seingat kite...nak sampai ke puncak ambik masa lebih kurang setengah jam... & ade 2 pit stop... tapi now, tidak lagi... dah xde pit stop..direct terus ke puncak & ambik masa dalam 10min jer.... mmg laju oooo.... x caye? tgk video kat bawah ni....



video
 laju kan...:)



kitaorang dah sampai ke puncak !!!!!

Sampai jer kat atas...rasa macam ade di puncak cameron highland...sejuk giler... kan baru pas hujan... kitaorang berjalan dalam kabus tau..hihihi...(jgn heran ok !! kitaorang mmg sgt jakun..hahaha..)


Jom...kite dah start nak photo2 gediks...hihihihi....


alamak !!! nampak lelemak lah..hihihi...:p

We ♥ BUKIT BENDERA...

kat sini mmg rasa sgt kat cameron....


en.tunang senyum kan manis !!! susah tol nak senyum tau...:p

penat panjat tangga... rileks jap...

view dari atas....

kat atas ade masjid...ade balai polis, ade pejabat pos.....:)


bergambo kat paling atas...Pintu Gerbang Bukit Bendera...sejuk sgt !!!


en.tunang pon nak jugak!!! pose dah macam badang jer..hihihi...

suka gambar ni... view dia cantik !!!!


kalau x larat nak jalan.. diorang ade sediakan buggy....

my love en.tunang....:D

kite pon nak jugak !!!!


Dekat sejam jugak kite kat atas sana... dah nak dekat jam 7.. so, kitaorang gerak nak turun bawah....

Masa turun org x ramai...1 gerabak tu dok 4 orang jer.... suke !! suke !!



Bye Bukit Bendera.... nanti kite datang lagi k... tak puas pi aritu... nak pi lagi... Jom sape nak ikot !!!!

Balik tu singgah Gurney Plaza nak tgk wayang.. tapi, wayang penuh... x jadi...kitaorang pi makan nandos..pastu tapau conneydog A&W wat bekalan makan atas ferry ..sedapnyeee coneydog !!!!!!  hihihihi...



29 comments:

  1. sis macam bes je baju sis tu....beli online ke? beli kat kedai?

    ReplyDelete
  2. waaa...merahnye mak ngah...hehe...

    lajunye train br...nnti, nk kena try... :)

    ReplyDelete
  3. seronoknyaa dia makan angin.....
    bak berhanimun plak..... :)


    merahnyaa makngah....hehee

    ReplyDelete
  4. amboi...dating2 ngan en.tunang ye.... :)

    ReplyDelete
  5. patot la encik tunang terpegun...comey sungguh tunang aku dia kata...merah menyala aih..comeyyyyyyy
    bertambah seri la si darah maneh ni

    ReplyDelete
  6. pergh... kemain gi berchenta chenta ngan encik totonang yer...

    ReplyDelete
  7. Terkenang pulak zaman anak dara... pernah pegi dgn boipren aka sudah jadi hubby sekarang... pas tu adam umur brape ye...pernah bawak adam pegi bukit bendera jugak... dgn hannah ni je belum sempat bawak ke situ lagi... boleh la lepas ni masuk dlm list jalan2 bersama orang tersayang :-)

    Citer ni bukan apa.... nanti2 shu pun macam akak jugak kot hehe...lepas ni bawak anak2 pulak *wink*

    ReplyDelete
  8. ish, teringin plak nak p bukit bendera nih. dah 10 tahun kot tak jejak. ngeeeee

    ReplyDelete
  9. La dOLcE mEa_nAtt ~ dear..akak beli kat jusco jer syg...:)

    ReplyDelete
  10. miyoko ~ sekali sekala dear..hihihi..

    balik mesia nanti kite pi lagi na..:)

    ReplyDelete
  11. Mama Gee ~ ahaha..pre-honeymoon..hihihi..gatai no...:D

    ReplyDelete
  12. ratusiput~ selalu keluar asyik tgk wayang jer..boring gak kak... hihi..

    ReplyDelete
  13. kyra ~ mula2 jumpa tu mmg cam terkejut dia..xtau la terkejut sebab merah sgt kot..hihihi...

    shu besa2 jer dear...

    ReplyDelete
  14. inachik ~ 3minggu x jumpa beb !! hihihi..:p cheq gatai no...

    ReplyDelete
  15. Faiz ~ meh dtg penang.. panjat bukit bendera..:)

    ReplyDelete
  16. kak eynda ~ myb, insyaAllah...nanti shu bawak anak2 plak mai sini...hehe...amin....

    ReplyDelete
  17. veesakura ~ mai la dear..best sgt..nak2 kalau lepas ujan..sejuk jer...

    ReplyDelete
  18. bukit bendera tunggu aku...heheh..skrang dah lain la train nya..sudah upgrade...baju sama..wink wink..

    ReplyDelete
  19. acu...hari nie dalam berita...train ke bukit bendera rosak lagi..kekekekke...tue la..acu p hari tue xajak akak lagi kan dah rosak.. :P wah lepas makan nandos siap tapau coneydog plak..sakan sungguh....

    ReplyDelete
  20. Yun gi dulu xde masjid kat atas tu,..
    bestnyer..lama x ke sana...

    ReplyDelete
  21. mimy hamid ~ dtg sini jgn lupa ai ok..hihihi...

    yup, baju sama... u are my idola ok..hihihi...

    ReplyDelete
  22. pepel bonda amani ~ a'aa la.. rosak plak..sib baik x rosak masa time acu pi..hihihi....

    pas makan nandos baru nampak A&W... tapau jer..sebab susah nak jumpa A&W kat penang ni... makan atas ferry share2... i loikeeee !!!!

    ReplyDelete
  23. cik shinju ~ mmg dah lama giler la yun x pi sana erk... last shu pi tahun 1996 still ade masjid... lama tu...

    meh la turun penang.. leh jumpa2 gak !!

    ReplyDelete
  24. dapat turun naik train tu pun dah cukup best.. nnti la, kot berpeluang nnti nak bawak mi-cah nak train untuk naik bukit :)

    ReplyDelete
  25. waahhh..sekarang kereta kabel tu dah cantik ek.. dolu2 saye gi dalam 10 tahun lepas..buruk giler..huhu

    ReplyDelete
  26. amboi2... datinggg matingg yer! hehehe.. comeyy korang! view pun cantik! lama gilerr dah tak ke sana.. rasanyer waktu akak umur 15 tahun kot last pegi sinunn..

    ReplyDelete
  27. pejabat pos yang kat atas tu nak pos surat ke kerajaan langit ke?hehe

    ReplyDelete

  28. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers