Monday, November 29, 2010

Ni la akibatnye kalau anak xnak kat orang....

Ni nak cite pasal si musyuk masham Qaseh tu.... lawak pon ade gak...hahaha...

Qaseh skrg ni dia xnak kat org tau... kami yg close ngan dia pon dia xndak... kadang2 tu ikot mood dia jugak..kalau dia kenyang & x ngantok... ade chance la dia nak kat kami... kadang2 tu.. dia xndak langsung... wat la camner pon.. dia akan keluarkan suara dia yg loudspeaker tu.. 1 taman leh dengar.... penah sekali org sebelah umah mai tengok ape jadi kat budak musyuk ni..nangis kuat sangat.... prihatin sungguh jiran tu...:-) bagus....

kalau korang dukung dia..jangan la bagi nampak muka mama dia.. confirm dia akan bukak sound...hahaha... nape erk jadi camtu... ade org cakap sebab dia breastfeed.. tu yg dia xndak kat org..yeke?????

Ada 1 malam tu.. masa tu saye baru balik dari umah kak purple... mama dia nak mandi.. papa dia besa la.. ngan PS x abih2... saye dukung2 bawa round 1 umah..time tu dia ok jer.. xde nak merengek pape... sekali mak dia kuar pada bilik nak masuk bilik mandi..dia suda nampak mama dia.. terus dia bukak sound... xnak berenti plak tu...

Then papa dia pujuk2 pon dia xnak berenti nangis... korang tau ape yg papa dia wat untuk bagi dia stop nangis???

korang tengok ni....

PB201082
nangis..nangis..nangis.. xnak berenti...

so, papa dia wat ape tau....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

PB201072
haa...amik kau... nak kasi dia berenti nangis.. kasi skodeng mama dia tgh mandi.. bertuah punya anak...hahahaha... terus senyap ok..bila nampak mama dia...Qaseh....Qaseh...

pastu senyap la dia....

PB201079
tengok...wat muka x bersalah plak... adoi....

Saye nak tanye korang ni...Sampai bila erk kalau baby yg xnak kat org ni... ke nanti dia besar skit dia dah nak kat semua org... ke camni sampai bila2 ????? susah tau kalau camni... kan !!! kan !!!

Apa2 pon Acu sayang sangat kat Qaseh ok... :-)



19 comments:

  1. kalau ikut pengalaman sendiri, sekejap jer jadi mcm tuh.. nanti bila sia dh cerdik sikit ok la.. Alya dulu lg teruk... asal ada org yg x suka tu bunyi eh sikit ja mula la nak melalak.. Alhamdulillah,sekarang dah ok.. dia plak ramah tegur org yg x kenal..

    ReplyDelete
  2. ahhahaahha ayok qaseh skodeng...ketumbit nanti ayok...ayok...hehehe noty la qaseh skodeng mama mandi..shame2 taw..ehehehe.memang ada jugak setengah budak cam tue..xmaw dekat orang...maybe sebab mama dia xkeja..so dia 24hours ngan mama dia kan..sebab tue dia xbrapa nak sangat kat orang...

    ReplyDelete
  3. x berani nak jawab la Shu..sebab dania dari kecik mmg mesra alam dan mesra rakyat..cuma zikri dari kecik sampai la sekarang mmg takut orang..x semua budak la..

    ReplyDelete
  4. mmg bila baby dh kenal org, klu ada mak ayah dia, dia mmg taknak org lain.. Then bila dah besar sikit & pandai nak berjalan baru nak balik kat org bagi sesetengah baby. ada yg terus takmo langsung..

    ReplyDelete
  5. qaseh qaseh.. so cute lah...ini maknanya qaseh kenal ayah dan mama dia... qaseh budak yg cerdik.. nak kan perhatian dari mama dan ayah dia... tu yg dia jerit2 tuh... tapi so cute bila sampai kena skodeng... hahahahaha

    ReplyDelete
  6. Zie ~ kalau camtu ok la..hihi..:)

    Suria ~ wah...bagus Dania... semua budak x sama kan..:)

    ReplyDelete
  7. kak Yus Purple ~ hihi... Qaseh x malu tol.. skodeng mama dia kan..hihi.. yer la kan.. 24jam ngan mama dia ja... tu pasal xmau kat org...:)

    Hanis ~ hope Qaseh nanti besar skit mau kat org.. sebab semua org geram tgk dia..hihi..

    ReplyDelete
  8. Kak Deqna ~ hahaha... papa dia la tu punya idea...nak kasi diam... dia pon terus senyap...ape yg dia nampak xtau la..hihihih...:p

    Pas ni nak gi jumpa Qaseh selalu... supaya dia lebih kenal acu dia...:)

    ReplyDelete
  9. hahahaha..lawak tui si qaseh niii..sampai cmtu sekali ek...

    ReplyDelete
  10. salam shu,huhuhu... baby kiter yang bushuk masham tu pun x nak ngan orang.. last week g umah pakcik punyalah ramai org nak dukung dia tapi dia xnak.. asyik melalak.. nak menekap ngan kiter ajer.. aduh...geram tau budak ngada cam ni...hehehe.. smpi pinggang kiter rs tergeliat sbb asyik dukung dia..

    ReplyDelete
  11. Shu; Pandai skodeng plak tu....hu3...

    ReplyDelete
  12. hello kak, :)

    Just would like to let you know that Ministry of Moment pun tgh buat contest. Winner gets a photography package worth RM2,000. If nak cuba, bolehlah try. kalau ada rezeki, alhamdulillah, maybe rezekia nak :) Diorang pun baru extend deadline to this Sunday. Jemput join ya? details ada kat blog roe. :)

    p/s: loveeee the way u pakai yr tudung!

    ReplyDelete
  13. hehehe masa kekecik memang gini agaknya kan

    ReplyDelete
  14. miyoko ~ tu papa dia nye idea...hihihi...

    ReplyDelete
  15. rose ~ alahai...sian mama danish...hihihi...

    kak azzey ~ papa dia yg ajar tu..hihihihi...

    ReplyDelete
  16. roe ~ thanks dear... interested la... shu nak cuba... best2..gud luck for you dear...:)

    ReplyDelete
  17. em anak abg akak tak breast feeding pun tp still taknak ngan org.melalak cam kena cubit2.maybe dia tak terdedah ngan ramai org lebih byk habiskan masa ngan ibu ayah...tu yg bila nampak org lain taknak...geram kan kalau baby taknak ngan kite...geyam..geyam..geyam...

    ReplyDelete
  18. hahahaha..kecik2 da skodeng org..seb bek mama dia je.. ;p

    ReplyDelete
  19. rossa~ hihihi... sib baik mama dia..

    kang besar xmo wat camni lagi yer Qaseh...:)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers