Sunday, November 21, 2010

Our true love story {CST PRODUCTION}

Kisah kami bermula..........

30 April.... seperti biasa rutin harianku... pergi balik ke tempat kerja bertransportkan Ferry Pulau Pinang.... Kereta aku parking di tempat yg disediakan
disebelah tanah besar.......aku jalan kaki naik ferry kerana officeku x jauh dr terminal ferry sebelah pulau... kalau aku ulang alik naik keta...sehari RM7.70..kalau sebulan??? kita sendiri yer... :p... Harus jimat sebaik mungkin....:)

Nak dijadikan cerita... Pada suatu hari..keretaku rosak...jadi pergi balik abahku yg hantar..... Pada suatu petang sedang aku tunggu abah dtg ambil aku di Penang Sentral... dtg seorang mamat berpakaian seragam polis.... mulanye agak kecut perut..takut2 kalau aku ade wat salah.... rupanye tidak... dia dtg nak
menunjukkan skill mengorat..hahahaha... aku ni agak peramah sebenarnya... jika betul cara tegur aku layankan jer..tp, berpada2.... sembang2 bertanyakan nama, stay mana... anak sape...hahaha... dr kaca mataku..nampak mamat ni agak baik & bersopan santun..... sejak dari situ... tiap2 hari pergi balik keje..kitaorang saling bersapaan....oh ya..lupa nak kenalkan..mamat tu namanye Azam.....

Setelah hampir 4 bulan kitaorang berkenalan... tapi belom bercinta ok.... Hanya KAWAN...Azam memberanikan diri mengajak aku keluar minum.... Pada mulanya aku
agak mengelat...tp, disebabkan dah berbulan2 kitaorang kenal..tiap2 hari kitaorang saling bersapaan di Penang Sentral...& dari riak wajahnya yg agak baik...hehehe....aku memberanikan diri...

Seperti dijanjikan 7 Aug 2008, kami berjumpa di Sunway Carnival Mall... Dalam perjalanan..Azam call aku bagitau dia bawak kawan... aku agak kaget disitu...
sebab malu ok... mana aci..dia bawak kawan..tp, aku berseorangan...xpe...aku sejak dari kecil terkenal ngan sifat berani..so, aku memberanikan diri...

Sampai tempat dituju.. maka berjumpaan lah kitaorang... Azam ajak aku tengok wayang... aku agak jual mahal skit... mcm segan la pulak... at the end aku ok
kan aje... tawakkal jer lah...:) Time tu Azam dah gi kaunter beli tiket... tinggallah aku ngan kawan si Azam ni....

Aku memberanikan diri bertanya pada kawan si Azam ni... Sape nama?? Dia membalas... nama saye kalau digabungkan dengan nama Siti(dulu dia panggil aku Siti) akan jadi nama seorang
Penyanyi... alamak..aku bab2 nak meneka ni mmg malas... aku terus cakap..x tau la.... So, dia pon memperkenalkan..nama saya Fairuz.... oooo...ok...:) umur??
tanya aku lagi... Umur saye da suku abad... alamak... teka teki lagi... hadoiii...menci aku... da la maths aku dulu failed...kui..kui... kira punya
kira..ok... 25tahun... tu 2 tahun lepas ok... :)...aku cam best plak sembang ngan dia sebab dia suka wat kelakar....

Azam dtg dengan membawa 3 tiket cite "Susuk"...Nak dijadikan cerita malam tu aku banyak berborak ngan si Fairuz.. dengan Azam xde sgt pon... pas tgk
wayang...kami minum2 plak.. lagi kitaorang berborak.. rasa mesra sgt ngan dia.. cam da lama kenal.... Azam time tu byk berdiam diri plak...hahahaha....lepas
pada tu..masing2 balik tanpa bertukar no.fone ape pon..... aku pon time tu xde rasa nak keep in touch ngan si Fairuz ni....

2 minggu kemudian...

time tu aku ada kat atas bas RapidPenang...balik dari keje(time tu kete still rosak)... Fone berbunyi.... Assalamualaikum...hye Siti... kenal saya x? Ermmm.. sape ni? x kenal la...
Saye Fairuz..kawan Azam... ooo...kenal2... terkejut jugak aku time tu dia call.. Azam plak lepas pada tengok wayang aritu..kami xde calling2 dah... cuma
tegur2 jer bila berselisih bahu kat Penang Sentral...So, dia bagitau yg dia ambik no. aku dari Azam... kitaorang sembang2... then malam tu sebelom tido dia
call aku lagi... sembang2 sampai 2 jam.... Rasa mesra sgt ngan dia..... lepas pada tu.. kami keep calling & bersms... selalu jugak la.. tp, sms & call kami x
berbaur cintan cintun pon.. just biasa2 jer... cam kawan2....

Kami bertukar2 cerita.. masa tu dia baru clash ngan awek dia 2 bulan lebey... aku plak masa tu solo.. xde sape2 sejak 2 tahun aku clash ngan X...huhuhuhu...dia simpati ngan aku... tp, aku time tu dah boley terima kenyataan yg aku xde jodoh dengan my  x....

Dia ada bagitau aku... camner dia leh berminat nak berkenalan ngan aku...malam 1st kitaorang berjumpa...dia dah terpikat ngan aku... balik pada tgk wayang
tu..dia de tanya Azam... Azam dengan aku ade apa2 ke.. so, azam gtau.. we just friend.. xde rasa2 cinta pon... so, dia ade gtau Azam yg dia telah suka
dengan aku...& Azam pon pass no. aku kat dia.... camtu upanye...hihihihi....

Hari demi hari kitaorang makin serasi... sehari x call..mmg x sah... aku rasa selesa berkawan ngan Fairuz... mcm2 cerita kami kongsi bersama...Hari2 aku pon makin hari makin cerah... makin happy.... bayangkan di awal perkenalan kami.. tiap2 hari jumpa....hahaha... x kisahlah walaupun sekejap..janji dpt tengok muka... :)

Tapi, seperti pepatah... x selalu langin cerah kan.. 1 hari tu.. dia de gtau aku.. awek lama dia cari dia balik... nak sambung balik hubungan... dia ada gtau
aku.... time tu aku dah mmg ade rasa cemburu... sebab nampak dari gayanye cam berbelah bagi... aku rasa cam cinta aku ngan fairuz akan berakhir disitu.. tapi, aku cool jer.. aku sedia menerima apa jua keadaan yg bakal tiba.. sebab aku dah standby... dari pengalaman aku yg lepas....

pada 9 Nov 2008, dia ajak berjumpa & dia telah berterus terang ngan aku yg dia nak serius ngan aku... dia dah berterus terang dengan awek lama dia yg dia ada
aku.... & pada hari tu jugak dia melamar aku tuk menjadi teman istimewanya....pada saat tu.. jantung rasa nak luruh jer.... xtau nak cakap ape lg...

Aku bahagia sekarang ngan Fairuz... now kitaorang dah bercouple selama 2 tahun 3 bulan 2 minggu...kami bahagia sgt..walaupon kadang2 hubungan kami dilanda
banyak dugaan.. tp, Fairuz sgt cool... dia pandai atasi segala masalah yg menimpa kami kadang2....

Aku akui.. dalam ramai2 yg aku pernah bercinta..Fairuz adalah yg terbaik... Aku jer yg banyak buat masalah kat dia... kadang2 saja aku wat camtu.. sebab nak
tgk..dia boleh bersabar @ tak... tapi, mmg fairuz mmg banyak bersabar ngan aku....

kenangan manis terlalu banyak utk diceritakan disini... hari2 kami adalah kenangan manis bagi kami....

Kadang2 bila dipikirkan balik rasa kelakar pertemuan kami...DATING NGAN ORG LAIN....SANGKUT NGAN ORG LAIN... any how...thanks to AZAM...:)

Dikesempatan ini aku ingin sangat berterima kasih pada Fairuz.. dia telah mematangkan aku & dia telah memberi sinar cahaya dalam hidup aku....

MUNGKIN ALLAH MENGINGINKAN KITA BERTEMU & BERCINTA DENGAN ORANG YANG SALAH SEBELUM BERTEMU DENGAN ORANG YANG TEPAT, KITA HARUS MENGERTI BAGAIMANA BERTERIMA KASIH ATAS KURNIAAN ITU...
Ya..aku sangat berterima kasih padamu Ya Allah... kau telah mempertemukanku dengan teman yg sgt memahami....

Kami berdua sentiasa berdoa..semoga hubungan kami bahagia hingga ke IJAB & KABUL..dan seterusnya bahagia hingga ke akhir hayat kami.....InsyaAllah...... ( dah x lama lagi...InsyaAllah..:))




Our True Love story is for CST PRODUCTION >>>http://www.blogger.com/www.fcebook.com/cstproduction<<<<<

13 comments:

  1. hehehe... lovely! memang korang pasangan yg secocok... akak doakan semoga korang berbahagia dan cepat2 naik pelamin keh!

    btw, good luck for CST contest! :)

    ReplyDelete
  2. thanks kak neena...InsyaAllah...amin....

    shu suke2 jer kak..akak tau kan fairuz x suka nak bergambar..ni kan pulak nak buat short story tu...hihihi....tp, hati ni nak jugak join contest ni...

    just for fun kak & nak abadikan our love story kat blog ni..:)

    ReplyDelete
  3. sweet..tak sangka yer...org lain yang nak kenal..orang lain yang sangkut...hahahah...cool....tu la selalu jadi begitu...sapa cepat dia dapat la kan :))

    ReplyDelete
  4. gOOd luck.....moga kebahagiaan berpihak pada kaaLian bedua...

    wah smpat jOIn...akak takdan ahahahhaaa

    ReplyDelete
  5. nice story sis.. terharu membaca.. mmg jodoh korang sgt kuat ler..
    wina setuju dengan aper sis ckp.. kekadang ALLAH temukan kita dengan org yg salah dahulu sebelom org yg betoi..

    wina harap abg fz n sis berkekalah hingga akhir hayat amin.. dan tak lamer lg nie.. bau nasi minyak

    ReplyDelete
  6. pewwwiitttt nanti dah nak naik pelamin jangan lupa jemput akak..gud luck k dear...

    ReplyDelete
  7. soooooooooooo sweet, shu...

    moga2 hubungan kalian berpnjgn sampai kehujung nyawa...kahwin jgn lupa pggl ye..hihihi

    ReplyDelete
  8. gini kisah cintanya...
    semoga kekal ke jinjang pelamin..
    dan ke akhir hayat..

    p/s: good luck yer.. kalau menang leh posing2 lagi..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Kak Mimy ~ hahaha..yer la kak..si Azam tu lambat tol..tgk..da dpt kat org lain..hihihi...

    kak nida ~ Thanks kak...
    xpe..next time..kalau de lagi..kasi cepat2 k..

    Lady XOXO ~ thanks dik..doakan tuk kami yer...luv u..

    ReplyDelete
  11. kak Purple~ ofcoz dear.. mn leh lupa kamu....:)

    Miyoko ~ ok dear..kamu dulu kot..hihi...:)

    Deqna ~ a'aa..ginilah kisah kami...InsyaAllah..byk yg mendoakan ni... Alhamdulillah...:)

    Tokida ~ TQ.. serasi bersama... cam kamu ngan miyoko lah..:)

    ReplyDelete
  12. 30.APRIL HARI NIKAH PIYA..HEHEHE...jodoh xada sapa yang boleh agakkan akak....good luck untuk persiapan kawen...dah bertunang nie dugaan lgi byk...take care akak!

    ReplyDelete
  13. sweetttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers