Friday, June 10, 2011

CEKODOK YANG RANGUP & SEDAP !!!!!!!!!!!!!

Bercakap pasal cekodok... rasanya semua org tau buat.... seriously, minggu lepas adalah 1st time saya buat sendiri cekodok... ohh btw, nama lain bagi "cekodok" is jemput-jemput !!!

Tapi, tahukah anda??? apakah ramuan lain yang nak bagi Cekodok tu sedap hingga menjilat jari???

Ya... bagi yang belom tau... ini rahsianya.... dan yang dah tau tu... diam2 sudah !!!!

Masa nak buat cekodok tu... cer korang tambahkan sedikit tepung beras... tepung beras yang org selalu wat goreng pisang tu.... sure cekodok anda pasti digilai ramai.... hihihi...

Since pisang kebun abah tersangatlah subur.... sampai dah xtau nak wat gapo... kerepek pisang jgn cakap la... itu adalah wajib buat...buat kudapan depan tivi..hihi...

Dan, selalu cekodok orang guna Pisang Mas kan... tapi, saya buat baru2 ni guna pisang Rastali... sedap ooo.... 2 hari berturut-turut saya wat cekodok... requested from PAPANON...hihihi...

Oh..sorry picture xde..sebab rasanya xperlu kot nak ambik gambaq cekodok...hihihi...

So, ingat yer kawan2 ku sekelian... kalau nak wat cekodok pisang... pastikan anda masukkan sekali Tepung Beras untuk rasa yang RANGUP & SEDAAAPP...

Sekian tips dari saya....

Daaaaaa...........:-)



PEACE...NO WAR !!!!!




8 comments:

  1. wah..entry sekarang ke arah persediaan rumahtangga eh shu..hiks,..lariiii..

    ReplyDelete
  2. setujuk!!!.. tak pun kalau ada nasi sejuk pun o.k.. blend dulu nasi sejuk tu, then campur...meletopsssss!!!!..
    oo lupa.. hai.. berBW kat sini..

    ReplyDelete
  3. lawa, maksud aku tudung tu lawa. wana wani

    ReplyDelete
  4. tak da niat nak bukak gerai jual cekodok ke..? hehe

    ReplyDelete
  5. uiks...baru nk tgk gambo cekodok... :)

    ReplyDelete
  6. tq so much for the tips should try one fine day ni hehe

    ReplyDelete
  7. tq tuk tips itu ..

    * salam kenalan dr fazilzurakil

    ReplyDelete
  8. baru tau ni..ok nnti buat...campur skit je ya...sikit tu byk mana...1 sudu besar?@ sudu kecik? huhu

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers