Thursday, July 5, 2012

Holiday Cameron Highland Part 1

Assalamulaikum semua,

Wiken lepas, saya bawak mak abah makan angin ke KL & Cameron Highland... tapi, saya nak cita kat Cameron... kat KL kami tak kemana pon..just ronda2..jumpa kawan blogger (yg tu nanti saya story mory k).

Actually ke Cameron ni unplanned vacation..last minit punya celita... masa kat KL punya la taktau nak kemana... pastu dengan jalan jem.. jalan tu tutup..jalan ni tutup..haishhh...bengang je rasa..myb sebab EURO 2012 final... that why depa tutup jalan kot... boleh plak jalan nak masuk ke hotel kami pon depa tutup... last2 cakap esok pagi kita balik lah.. kite naik Cameron...hehehe...

Kami naik cameron ikot Simpang Pulai.. taknak ikot Tapah..takottttt.... 1st perjalanan lancar... naik bukit turun bukuit...hehe.. agak2 lagi 10km nak sampai puncak.. hujan gila2 punya lebat... serammmmm... jalan kabur.. dengan kabus..pastu dok pikir tanah runtuh semua bagai... tapi, dalam hati dok istighfar jer..mudah2an kami selamat sampai... Alhamdulillah...kami selamat jugak sampai..=)

Sampai jer terus cari hotel dulu... kata unplanned vacation kan... main redah jer.. mana sempat.. last kami dok hotel kat Brinchang... Rainbow Hotel..not bad hotel ni... hotel 3bintang jer... ok la kan..janji selesa...=)

Kami sampai Cameron hari Ahad, dalam pkl 4 lebih dah..malam tu ingat nak ronda Pasar Malam kat Brinchang tu..tup2 reception hotel cakap pasar malam tu dibuka ari Jumaat Sabtu jer... alaaa...frust sgt...huhu.. so malam tu kami pusing2 & makan2 jer... cameron malam dah xde pape..sunyi... cuma kat brinchang jer yg riuh sebab kawasan pekan kan....

Keesokkan paginya bangun gi breakfast, pastu baru kuar jln2... tempat pertama yang kami tuju adalah Cameron Valley Tea Plantations... jom layan gambo...=)



abang & kakak ipar pon ikot..kami konvoi 2 bijik keta..=)

 nak lompat sebenarnya ni...hihi...

 gigih turun kebawah..nak cari shoot yg cantik..

 inilah ladang kami...hihi...


 jom petik daun teh !!!!


 wahhh...best depa...

saya posing sorang2.. xde teman..huhu..


 yeayyyyy....

penat mendaki...

mintak nyawa...serius time ni tercungap2 tahap dewa...penat mendaki...rupanya tinggi jugak kami turun tu...

Lepas gi ladang teh..kami gi ladang Strawbery plak... next entry saya cite lagi k.... babai...=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

9 comments:

  1. along ! belom kawin gi xleh ikot...hihihi...

    ReplyDelete
  2. WOWWW BESTNYAA...akhirnyaa mendaki jugak ke cH....
    kanida jugaklaa yg belOm.....

    bila nak naik baby white nihe...hehehehe

    ReplyDelete
  3. tgok gambaq shu dan2 rasa nak p camerons lg...mmg best camerons,p byk kali pun x pnh rasa jemu

    ReplyDelete
  4. teringin nak pergi. sebab tak pernah lagi pi sana. sedih betul. tskkk.

    ReplyDelete
  5. tangga tu lah yg tak berani nak turun tu.. licin baru lepas hujan.. turun seronok, nak naik... hazab... hahaha

    ReplyDelete
  6. tu la shu memang jauh nun di bawah...pakai sandal kena hati2 ;)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers