Tuesday, July 17, 2012

(Cerita Penuh) ~ Penang Hill With ♥

Salam Semua....

Dari semalam punya teaser... yang INI, INI & INI....

Plan nak ke Bukit Bendera ni Mr.Fiance la.. nak sgt pi..katanya aritu pi tak puas... saya ok jer... kalau pasal nak jalan..hehehe...

Sampai jer parking, hujan turun dengan lebatnya... pastu guard kat parking tu cakap diorang tutup 3jam keretapi ke bukit bendera sebab ade pokok tumbang halang landasan keretapi...ala..time tu frust la jugak kan... tapi, mr.fiance cakap xpe..kita gi tanya kat kaunter... pak guard ni kdg2 xleh caye gak..hihihi...

Tanya kakak kat kaunter tu dia cakap diorang tutup 30minit jer.. sebab pokok yg tumbang tu x besar pon.. leh jer alih... yeayyyy !!! suka... terus beli tiket... harga tiket RM8 sorang... pergi & balik...=)
tak sampai 30minit pon.. keretapi dah sampai... tak kempunan la Mr.Fiance saya nak naik Bukit Bendera..hihihi...

Sampai jer kat atas.. ya Allah.. syok giler.. angin kuat..dah tu sejuk plak.. sebab baru lepas hujan... rasa macam kat Cameron Highland plak...hihihi...


tgk la sampai senget tudung..sebab angin kuat yang sejokk...

kite sayang org kat sebelah kite tu..hihii...:p

Banyak betol yang diorang renovate kat atas bukit bendera ni... suka la... & satu lagi bersih jer.. & banyak diorang tanam bunga2.. kalau dulu rasanya xde plak sebersih ni.... camni la yang kita nak... Green Penang !!! =)


 sukenyeee kite kat sini....=)

Foodcourt dia pon diorang dah renovate... sangat selesa... terasa seperti berada di Ladang Teh Cameron Highland...=)

belakang saya tu 1st keretapi ke Bukit bendera dulu2.. tp, mr.fiance zoom ke saya jer..org suruh zoom out bg nampak keretapi tu...hehehe...

sejokkk...

alamak.. hujan rintik2... xpa..payung besoor kan ade...hehe..


posing lagi....

lagi....

& lagi...



Lepas tu kami nak Buggy pusing2 bukit... RM30 untuk sebijik buggy....



 pemandangan dari puncak....



ini la pemandu pelancong kami... bagus dia ni.. nama dia Bahadur.. warga Myanmar..tapi, fasih berbahasa melayu... dia bagi penerangan sangat detail... mcm kami ni pelancong luar... bila dia bagitau itu ini..kami jawap.."oooo".. "yeke?".. buat2 taktau... padahal tau... hehe...lepas tu dia tanya kami mai dr mana... terus Mr.Fiance cakap dari Perak.. taknak la cakap org penang gak.. satgi mesti dia cakap.. penat ja aku bagi penerangan.. rupanya depa org penang jer pon...hehehe... lagi satu punya la baik hati tolong ambikkan gambar kami... banyak plak tu... & sangat pro ambik gambar... dah expert tu... =)

Lepas tu Mr.Fiance ajak masuk Taman Burung plak... adalah menjadi kegilaan dia ngan burung.. pantang dengar burung... mesti excited...hehehee...saya ikot jer... nak masuk taman burung ni RM5 sorang ok...:)


burung ape ni?? kakak tua erk???


Lepas tu kami pon balik..... 

atas keretapi... kena berdiri..sebab ramai.. tapi, saya suka berdiri lagi dari duduk... kalau duduk takdak feel...hehe...

view masa turun dr bukit...

gayat jugak masa turun...lajuuuu...


Lepas ni rasanya boleh pi lagi... sebab best giler.... jom korang !!! kita terjah Bukit Bendera lagi after raya ni...=) exspecially to my Geng Blogger Penang Wina, Titin, Jue , Kak Nida & Kak Ina... pegi ramai2 lagi best kot..=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

13 comments:

  1. x pernah sampai lagi la...acu bawak along la eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh along.... xde masalah.. nanti dtg penang acu bawak along pi k..:)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. haha...jom2...k.ina ni kalu bab jln2 mmg pantang org ajak,jadi selalu!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. cantik kan.. ade sekor lg kaler kuning lagi cantik kot..hehe..

      Delete
  5. pewittt!!! nnti, kite g ramai2!!!

    ReplyDelete
  6. peewwiiTT....jommm...g ramai2 lg best niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom tin...pas raya ni kite naik ramai2 k..:)

      Delete
  7. laju keretapi tu skang..hehehee ngerikkan macam naik roller coaster...hahahahaha
    bestnya acu p time sejuk..saya p time panas...hehhhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aa..laju giler kan... aritu pi jadi gayat tetiba.. selalu ok jer..hihihi.. everytime pi pon lepas hujan..syok la plak.. x merasa lg time panas..hehe..

      Delete
  8. jum..jum..jum...lama dah tak p nih....
    las p zaman datin dl.....2007 hehehehhehe....

    nnti kita set date keh

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers