Friday, March 21, 2014

Masak-masak Bersama Cik Embun !!!

Salam semua...

Aku ni kira rajin gak la masuk dapur..hahaha...puji diri sendiri nampak...:p

bukan apa.. my beloved hubby ni dia tak berapa layan lauk beli di kedai.. dia nakkkkkkk jugak makan air tangan isteri terchenta nih...hehe.. kadang2 aku sampai blur taktau nak masak apa dah... bila dah blur tu asyik la ulang tayang masak benda yang sama....

tapi, alhamdulillah... suami aku tak cerewet bab makan.. apa aku masak dia makan.. dan yang paling aku suka & paling buat aku suka nau nak masak adalah.. suami aku makan berpinggan2 menambah... alhamdulillah.... pahala tu pahala....hehehe....

tapi kadang2 mood malas dtg...mmg malas gila nak masak..even buat kerja2 rumah... sampai nak basuh pinggan sendiri pon malas..alahai....

so, sekarang meh saksikan antara menu2 yang aku sajikan tuk suami terchenta ku itu.....

selamat menengok!!!!

ayam goreng rempah & daging goreng kunyit

cencaru belah belakang & sayur pucuk

daging goreng kicap

ikan patin masak lemak cili api+ikan & ayam goreng

ikan bako+kacang buncis goreng kunyit

ketam masak lemak cili api

bawal sweet sour & brocoli goreng tiram

gulai ayam & kacang buncis goreng

sotong celop tepung... hubby kata sedap gila.. aku pakai tepung cap bestari jer..plus serbuk cili n kari daging skit..

sup ayam..ayam masak kunyit..

bubur nasi... my hubby's favourite all time!!

masak pindang+sambal ikan bilis..

gulai/kari ikan +bayam masak air...

pais ikan+brocoli goreng

asam pedas rebus+ikan goreng+bendi goreng+sambal telur

parpu teloq+ikan goreng

SEBELUM.. siakap bakar ala belanda.. ikot dr buku resepi...

SELEPAS... sedap lettew!! :p
gulai ikan kering tumis darat+ikan sgelama goreng

ada kala mulut dia nak makan western... aku buat lamb chop with blackpepper mushroom sauce..hihi...

sotong goreng kari...

siakap stim...
sambal sotong+tauge masak kicap

 ada lagi tau..tp, dah la kot..kang menanah mata dok tgk benda makan jer...

babai...

3 comments:

  1. Wah...menyelerakannya....dah la tghlapar ni...hehehe

    ReplyDelete
  2. shu sambil tayang sambil share la.resepi..hehe

    ReplyDelete
  3. amboi...rajinnya masak2...terliuq ngat aih

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers