Thursday, December 2, 2010

KES ROMPAKAN SEDANG BERLELUASA... SO, BEWARE !!!!

Salam & hai semua...

Macam2 hal malaysia skrg... da x selamat ok.. Dari pemerhatian saye...malaysia ni..byk kes rompak merompak, bunuh membunuh, rogol merogol..mcm2 la....tiap2 ari ade jer berita kuar pasal kes2 ni...heeee..xde moral betul la diorang...

Rasanye semua org kat sini tau kes rompakan yg terjadi kepada kak Neena, Kak Awien & Abg Rudy baru2 ni... pastu semalam dapat plak tau kejadian yg sama berlaku kat area2 tu jugak... walau saye di Penang...kat sini pon bukannye selamat sgt... kena berjaga2 gak ok...

kawasan2 "hangat" si perompak durjana tu adalah area2 Keramat.. Ulu Kelang... Taman Melawati.. Taman Melati.. Taman Permata... Wangsa Maju... Setiawangsa...(saye de sedara kat Taman Melawati... so, nak kene roger2 diorang to be care)

Korang boleh baca dari link kat bawah ni...

http://neenaanuar.blogspot.com/2010/11/cerita-sebenar-disebalik-kejadian.html & http://doudemoeewa.blogspot.com/2010/11/i-got-robbed.html

Harap entry ni dapat dikongsi bersama untuk dijadikan iktibar... sharing2 ngan kawan2 lain yer !!!!!!!


Note: Actually umah saye pon x selamat skrg ni.. nak tau kenapa?? jiran saye anak dia penagih dadah.. ade jer barang hilang diorang rembat... paling latest..dapor mak saye & barang kereta abah saye diorang curi..huh..


6 comments:

  1. aduh, takutnya.. kat mana2 pun byk tempat yg x selamat sekarang.. so mmg kena lebih berhati2. Akak park keta depan rmh pun org boleh rompak. memang sekelip mata. sampai skrg fobia.

    ReplyDelete
  2. salam,
    aduhh!!! menakutkan.... org jahat ni tak kira, jln2 berdua ke bertiga ke, kalau dia nak rompak, dia rompak jugak...

    ReplyDelete
  3. Kak Hanis ~ penah kene erk... betul.. org yg penah kena tau la trauma camner kan...huhu...

    ReplyDelete
  4. My Little diary ~ betul tu..dia x kira la berapa org ada..sebab dia bawa parang..tu yg dia berani..huh...geram kan..bila ingat pasal perampok ni..

    ReplyDelete
  5. Shu - thanks bg ingatan..
    Act,sebelah umah kitorang ade family Melayu dr Selatan Thai sewa..Anak branak kuat mencuri..pantang kami xde kat umah,ade jer brg ilang..tp dia x pecah umah la..brg2 yg letak kat luar jer dorg rembat..side mirror keta arwah ayah yun pun dh kena rembat..Mmg syiall la dorg.. :@

    ReplyDelete
  6. Yun~ sama2..

    sama la kite yun.. diorang x pecah umah..ape2 benda berharga termasuk kasut shu x leh letak kat luar..esok pagi bangun pagi confirm hilang.. geram kan..

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers