Friday, December 14, 2012

Pengalaman Kena Interview Dengan Tok Kadi !!!!

Salam U ollsss !!

Alhamdulillah, shu dah settle bab borang nikah..part yang paling penting nak kawen ni...

Kelmarin sampai ambik MC... gi jumpa doktor tipu cakap sakit perot...hahaha..not gud kan... sebab annual leave dah habis... pssssttt...jgn cakap bos shu erk !! hahaha...

Ok, jom nak cita pengalaman yang best ni....

Bangun awal2 pagi sebab nak gi ambik MC dulu..hihihi.. bila da dapat MC baru la lega skit... boleh settlekan hal nikah kawen tanpa rasa bersalah..hahaha...

Memandangkan kami berdua adalah dari daerah yang sama.. so, kami boleh sama2 gi submit borang nikah... senang kan.. Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan kami...

Masa kat pejabat agama, ahkak2 kat kaunter tu check dulu borang kami... samada complete dah ke belom.... mine dah complete.. boleh plak en.tunang tak letak i/c shu... nak kawen ngan sape ni?? hahaha...sib baik ahkak2 kat kaunter tu baik hati tolong photostatkan i/c shu..

Bila semua document dah complete... tibalah saat nak jumpa tok kadi... tp, kena tunggu dalam 15min gak.. tok kadi pi isi perut x balik gi..hahaha....

En.tunang adalah orang 1st kena hadap tok kadi... saya kat luar dan2 kecut perut..takot gak la..sebab xtau dia nak tanya apa...semalaman dok menelaah... hafal itu ini.. takot x leh jawab...hehehe...

Terkejut tiba2 tak sampai 5min en.tunang dah keluar sambil mengukir senyuman... aikkk..cepatnye...pastu saya punya turn plak... huhuhu...takottttt....

Masa kat dalam bilik tu..

tok kadi : KAPAL MANA???
saya : haaa?? kapal? kapal ape ustaz?
tok kadi : ni awak tulis pekerjaan Kerani Perkapalan..
saya : oooo... hahaha.. banyak kapal ustaz..nak cerita sampai esok pagi x habih...hahaha...

Loqlaq gak tok kadi nih..hehehe...

Tiba2 dia serius plak dah.....

tok kadi : ok, shuhadah !! tolong Istiqfar...
(Alhamdulillah berjaya)

tok kadi : Ok, mengucap plak...
(Alhamdulillah berjaya jgk)

tok kadi : Baca Al-Fatihah..
(Alhamdulillah berjaya)

tok kadi : Ok, last soalan.. tolong cerita skit sebab-sebab berhadas besar & apa yang tak boleh buat bila berhadas besar ni....
(Alhamdulillah berjaya jugak saya menjawabnya)

Lega sungguh la... tok kadi tanya soalan senang..hihihi... en.tunang kena soalan yang sama..tp, dia ada extra soalan satu bab rukun solat.. alhamdulillah..dia pon berjaya jugak.. hihihi...

Masa kat luar kaunter, kena bayar sorang RM5... masa tu tok kadi mai.. dia tanya kat kami... sapa yang bayar???.. so ahkak2 kat kaunter tu ckp mesti la bakal suami dia yang bayar.. tok kadi sambil gelak cakap " hahahaha.. awai2 hang dah kena sembelih dah ngan bakal bini hang..hahaha"... giler spoting plus loqlaq la tok kadi ni...sukeeee...:p

Khamis depan, surat kebenaran nikah kami dah boleh gi ambil.. dia suruh mai ambik sekali wat appoiment ngan dia tarikh nikah & masa... tapi, tok kadi cakap tak kisah sapa2 pon boleh mai ambik.. since kami pon dah payah nak ambik cuti... shu suruh abah jer yang mai... tok kadi tu nanti bila dia tgk abah mesti dia kenal... sebab depa selalu jer bertembung kat masjid...


borang nikah untuk perempuan...

banyak2 soalan ni.. dia cuma tanya shu soalan no.1,2,4 & 7...


sijil kursus kawen jgn laminate tau..sebab diorang akan cop lepas tu...


Itu jer pengalaman yang shu nak share ngan korang....  


muka org happy bab borang nikah dah settle... ke happy nak kawen..?? hahaha...






En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

4 comments:

  1. lala dh liminate sijil kursus kawen..waaaaaa..mmg masalah.maka skang x tau nk wat apa..maka dok diam2 n wat x tau mcm x de apa2..

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah,hehe
    saya punye interview bulan 1
    hee,nervous

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..semoga lancar semuanye ye

    ReplyDelete
  4. Hello shu ! Alyn ni ! :D

    Alhmdulillah settle 1 hal, yey pasni boleh kawinnn dah :DDD

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers