Wednesday, December 26, 2012

Wedding Preparation ~ Hand Bouquet

Salam.....

Semua pon tau yang saya ni kalau bab DIY memang failed !!!! tapi, ada 1 benda yang saya akan DIY time nikah nanti..

Saya akan DIY hand bouquet... hahaha... gigih tengok kat youtube...nampak macam senang... kalau beli sejambak mau dekat RM100... baru ni ade survey range harga sekuntum rose dalam RM1.50-RM2.00. saya nak guna dalam 18-20 kuntum kot...

kan best kalau dok kat cameron highland... rose boleh dapat dengan harga yg murah & bermacam2 warna plus segar bugar !!!!

Antara tutorial yang rasa bekenan nak follow nanti....



Baju nikah warna pink belacan... HB warna ape yg sesuai erk... merah terang cun gak kan... putih pon cun.. yellow pon nice.... oh..mana satu pihan tepat ni.....

merah adalah pilihan utama... (pic ehsan google)

kalau kuning pon cantik gak kan...(pic ehsan google)

ke campor2 warna cam gini.... (pic ehsan google)

pastu kita letak wristlet  (gelang kristal) kat batang bunga tu....nice kan....


....harap-harap menjadi la DIY saya nanti....:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

10 comments:

  1. shu...

    for HB...u better diy je dear... nak2 fresh flower...jimat okies~ yang last pix tu WE suka.. hehehe all d best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'aa..mmg nak diy sendiri jer dear..beli rasa cam mahal giler... yg last cantik kan.. but shu minat merah... hehehe..

      Delete
  2. nk DIY gak...kt mana nk beli fresh flower murah...aritu terbaca kt chai len park kann...nnti, share2 shu beli bunga murah kt ne ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat area penang sini... ada 1 kedai ni.. shu survey..kat chai leng park x pegi pon lg tin...ok..nanti shu share2 ngan tin k..:)

      Delete
  3. k.ina vote 4 merah ang2....sesuai dgn baju pink belacan

    ReplyDelete
  4. kak shu merah tu sangat menambat hati....kuning dan campo2 ohhhh so in luv

    ReplyDelete
  5. go shu go..boleh punye..diy lagi savee..chaiyok3!..heee

    ReplyDelete
  6. k dee suka yg last tu..sbb baju dah warna gelap..kalau merah mcm tak timbul..kontra lebih menarik :)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers