Thursday, December 30, 2010

1 day Left...

Salam & hai semua.....

Alhamdulillah.... finally ade 2-3 shipment yg telah dipospone after new year... leh la saye bersenang lenang jap... kalau x..mmg saye x dapat nak rileks2 mcm skrg ni.. makan cok pisang sambil berangan berbloggin..hihihihi....

Esok seperti yg semua tau kite coti kan.. sempena ngan kejayaan malaysia menggondol Piala AFF-Suzuki 2010... so plan saye esok nak ke suatu tempat bersama Mr.Fairuz... nak beli "sesuatu" yg bagi saye sgt istimewa... aduhai.. x sabar nye nak tunggu esok.. pastu leh la gi tgk muvie sekali.. nak tgk cite Gulliver's travels.. diorang cakap cite tu best...:)

Malamnye, plan ngan family nak gi makan Mc.D (shuhadah in da house)..pastu lepak kat pantai LLB tunggu detik 12.00 tgh mlm tgk bunga api...hoyeah!!! hoyeah !! best tu... xleh kuar ngan Mr.Fairuz..sebab mlm New Year banyak operasi...:p hihihihi...

Dah2... da malas nak membebel... jom settlekan ape2 keje yg lom settle..pastu...kite ca alip bot....

Happy New Year all....



PC111390-1

Muka "keterujaan" nak menunggu hari2 esok...:p



Note : Happy birthday cik Wina XOXO... may all yr wishes will come true..luv u bebeh !!!!





Wednesday, December 29, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Alahai...nape la IKEA xde kat PENANG...giler tgk barang2 kat IKEA ni..x caye??? tekan sini

Alang2 en.eqbalzack nak kasi... apa kata kite cuba2 nasib no... mana tau..rezeki di tahun baru....


header GA

Syarat2 penyertaan silalah layari blog beliau....tekan sini



Tarikh Tutup:
1.1.11 jam 1.11 pagi


Keputusan:
1.1.11 jam 11.11 pagi


actually no.1 tu nombor saye...sebabnye...my birthday 11.11..hihihi...
(xde kena mengena kan)


Nak tau hadiah ape kalau menang??????


1 Hadiah Utama :

IMG_1316 copy

Table Lamp IKEA


10 hadiah saguhati:

IMG_1329 copy

Frame & Tea Towel Table IKEA...


Saye di tag oleh:

Kak IenaAchik KakikuSukaBerjalan

Nak tag :



Thanks kak Iena for Tagged me...luv u bebeh !!! muaaahahhhhh...

Tuesday, December 28, 2010

KESERONOKKAN BERGANDA !!!!!!

Hye all,






Tak nyempat2 dah ni..... dah ready ke belom???? nak gtau ni.....









Ready?????

















Are U sure??????
















Ok..ok....




















ish..nevesnye !!!!!!




















Ok..ok... seyes...seyes......

















































Cuti CNY tahun depan, InsyaAllah... saye nak ke AUSTRIA...diulangi.....AUSTRIA.....Syiokkknye !!!!




Monday, December 27, 2010

Cek Tak Suka !!!! Menyampah !!!!!

Esok Penang takdak ayaq... so malam ni pi tadah ayaq siap2 no... punggah la segala tempayan, baldi, cebok sesiap... esok pagi oqang penang pakat2 mandi koboi no... pastu kalau naik bas ka ferry ka.. kalau ade bau2 masham... diam2 ja la no... pakat2 paham la.. Penang esok kena catu ayaq...

Sekian, Harap maklom...

Mood = menyampah ngan PBA... huh !!!!

Farish & Qaseh...Ape Yang Sama Ngan Diorang Ni??


Qaseh ke ni???? oh no..no..no..no..no.. ni abg long Farish la.... cam Qaseh kan.. dah la pakai baju pinky2 gitu....rindu abg long time ni la..huhuhuhu... now abg long dah nak masuk 4 tahun...dah besar pon....



alololo...comelnye dia.... masa ni abg long baru 5 bulan.. masuk contest baby comel kat pacific.. abg long dapat no. 6 tau... dapat voucher RM300 shopping baju baby kat pacific...hihihi..


time ni plak abg long umur dlm 6-7 bulan kot.... abg long ni kalau org xtau org cakap gugurl tau... sebab lembut jer muka dia...kan..kan..kan....hihihi...


ok...yg ni mmg confirm Qaseh...hihihi... acu perasan kan... abg long nampak lembut muka dia dari Qaseh kan...Qaseh ni banyak ikot papa dia... muka agak garang... tambah2 kalau xsenyum... pastu wat kening qedot...hahaha...



apa2 pon acu sayang dua2 sekali....:)

Thursday, December 23, 2010

Saya Mau GA dari Miss Librarian



Si cantik manis pengantin baru MAERA wat GA.. so, saye tingin nak join..mana tau rezeki saye ke...fuhh..fuh.. jampi siap2...hihihihi....

So, sape2 yg tingin nak join silalah click kat sini....

untuk kali ni punya GA, saye nak TAG princess miyoko & lady XOXO... sila oiii sila...hihihi...

Tarikh tutup ialah pada 10 Jan 2011... so hurry up !!!!

Hadiahnye..... Ole-ole dari Yogjakarta... menariks tu...hihihi...jampi lagi...fuhh..fuh...:p

Pada semua yg nak join....Gud luck yer....:)

Short Vacation... Ok la tu....:-)

Salam...

hye semua... salam tengahari... dah makan??? arini saye masuk half day.. paginya saye temankan mak gi spital ambik darah & E.C.G (check jantung)... sebab 27 Jan depan mak saye akan dibedah matanya.. ohhh... dah x lama tu... huhu...doakan mak saye kembali pulih yer...

Pagi tadi kitaorang kuar awal... dalam kol 6.30 a.m. sampai jer tgk org x ramai... alhamdulillah... dalam kol 10a.m. camtu semua settle..

saye masuk office balik kol 1.. so banyak masa lagi... nak pi mana erk... yaaaa...idea sudah mari.. Jom kite gi Kebun Bunga, Penang Botanic Garden tgk Monyek...hihihihi...

Seingat saye..last saye kesini masa rombongan sekolah menengah... uiii...lama tu.... x banyak perubahan sebenarnye..still the same...:) Yang ade perubahan pon... saye nampak ade beberapa buah keretapi kat situ... kebun bunga ni agak luas..so sape2 yg malas jalan tu.. boleh nek keretapi...





PC231552

murah jer dewasa RM2 kanak-kanak 3 tahun ke atas RM1..:)

Disebabkan mak x larat nak jalan..kitorang naik keretapi... farish pon dah xcited sgt tu...

Jom2 layan pic..:)





PC231548

x salah saye.. 2-3 ari sebelum tu ade pesta bunga kat situ....

PC231540
♫♪♫♪ Naik keretapi kedek2...pegi kebun bunga....♫♪♫♪....
tok ayah nyanyi kat Farish...hihihi...

PC231542
Farish yg xcited giler dpt naik keretapi...:)

PC231538-1
abah..senyum....:)

PC231532
Sekali sekala jadi tourism kat negeri sendiri ape salahnye.... kan mak...:)

PC231539
Senyummmm nampak gigi...:)

PC231530
sgt unik pokok ni.... daun xde.. akak & bunga jer...

PC231529
acu ngan farish.. x sah kalau gambar kami berdua xde...

PC231526
monyet2 banyak berkeliaran kat situ... sape bawa makanan...dia mesti datang dekat2...eeee...acu takot ngan monyet tu...garang...hihihiihi...

PC231527
si monyet ni...x kaco org... dia suka makan bunga atas pokok jer...hihihihi...

PC231524
pas turun keretapi...tok ayah ngan farish nak jalan plak.. acu ngan maktok malas... rileks bawah pokok jer...:)

PC231547
terimalah posing "baek punyerrr" dari saye..Farish...hehehehe...

PC231545
saye lah "Timberland Boy"

Dah puas berjalan... matahari pon dah terpacak... jom gerak... gi makan kat Nasi Kandaq Immegration... pastu antar acu masuk opis... mak, abah & Farish terus gi Tanjung Bunga umah tok...(rugi sgt x dpt ikot diorang pi umah tok..huhuhu..).. jap gi kol 5 diorang dtg ambik acu kat opis... & terus balik....:)

Ok la kan.. dapat gak spend time jenjalan ngan family... walaupon sekejap... tp, best giler...:)
pas ni kalau ade kelapangan kite dtg lagi... bekelah kat sana pon best gak... sejuk jer....:)

Wednesday, December 22, 2010

Dia Sangat Prihatin Terhadap Kawannya...

Salam & hai semua...


Dah lunch... saye makan roti jer... untuk 2 bulan akan datang... saye serius mau diet... diet secara sihat.. tanpa mengambil seberang ubat...hihihi... leh caye ke ni... :p

Ok, kite bukan nak cite pasal diet k.. saye nak cita pasal anak sedara saya Tasha...

Semalam dia tido ngan saye... ntah nape plak dia rasa nak tido ngan saya..hahaha... so, sebelom tido.. dia dok godek2 beg sekolah dia.. rajin anak sedara aku sorang ni....so, saye pon sambil2 tu tgk ape ade dlm beg dia...

tiba2.. saye terjumpa buku rekod pelajaran dia... bagus2...pandai gak anak sedara aku ni...semua keputusan agak memberangsangkan.... keep it up yer sayang...

tiba2... tiba2 lagi.. terstop kat last page buku rekod tu....teruja seketika...

korang nak tau ape yg membuat saye teruja ngan budak ni..... let's check it out...


PB291164


korang dapat baca tak?? kalau x dapat baca meh saye tulis balik ape yg cikgu dia komen kat Tasha...

"Membuat kerja dengan tekun, tiba-tiba bangun datang mengadu kepada guru, rakannya tidak membuat kerja yang diberi guru."

"Prihatin kepada rakannya. Memarahi rakannya kerana tidak membuat latihan di dalam kelas."


xtau nak ketegorikan anak sedara saye ni ape... PRIHATIN @ KEPOCHI... hahahaha...

Tapi aku kategorikan sebagai PRIHATIN la... sebab dia tegur kawan dia demi kebaikan.... kan..kan..kan...:)

bagus anak sedara saye ni... baru 6tahun... tadika.. lom masuk darjah 1 lagi...hihihi...



PB291169

Tahun depan dah masuk darjah 1... belajar rajin2 yer sayang....

PB291174

banyak akai ini budak !!!!!


Tuesday, December 21, 2010

Tasya Ajak Menggedik...hahaha...

Salam all...



Sebelum kite teruskan entry ni... diharap anda2 semua tahan mata, telinga, mulut & semua2 lah...



Entry ni mengandungi gambar2 yg agak menggedik...



Tasya paksa saye salahkan Tasya...padahal.. menggedik dalam keta ngan dia masa OTW nak gi makan kendurik....



So, kalau rasa nak layan... teruskan k.. kalau xnak... korang paham2 jer lah...hahahahaha....

Dimulakan dengan......



PC111358


tuan rumah...hye !!!!!

PC111361
dia yg ajak saye menggedik....hahaha..

PC111366
menggedik secara berduet...

PC111362
kitaorang yg PINK...

PC111367
dua2 org bajet cun...hahaha...

PC111372
da x tau nak letak caption ape...:p

PC111382
posing baek punye !!!

PC111388
acu pon nak jugak...:p


Ok dah...jom sambung keje...kol 5 kite Ca.... Alip.... Bot.......:)

DAPUR SHU SHINJU ~ TERUNG MASAK HINDU

Aku bukan Chef....

Wah..wah..wah... sebelom tu mintak ampun kak ina kakikusukaberjalan... bukan niat nak tiru ayat kamu...hihihi....saye jer propa lebey....


Salam semua.....


Hari ni kite blaja masak k... sape yg dah pandai tu... checking tgk..betol ke tak saye masak ni...


menu saye last week.... Terung Masak Cili @ ayat scienetificnye Terung Masak Hindu... terung masak Hindu tu.. nama lain sifoo saye yg bagi... sifoo saye adelah..mama Qaseh...dia cakap menu ni org india selalu masak... tu yg dia panggil terung masak hindu..hahaha..lawak la kamu...kakak iparku yg sempoi...:)



Bahan2 yg diperlukan :-


5 batas terung panjang- dipotong serong & digoreng (jgn goreng terlalu garing.. agak2 jer...kang terung tu lembik x sedap)


**2 biji bawang besar
**3 ulas bawang putih
**cili kering - ikut suka nak pedas kasi lebey k.
**1.5cm halia

bahan2 ** dikisar halus k..

sedikit jintan manis & biji sawi ditumbuk halus

gula, garam & cuka secukup rasa


Cara Memasak :-

1. Tumis bahan yg dikisar halus tadi sehingga pecah minyak.
2. Masukkan jintan manis & biji sawi yg ditumbuk tadi...
3. Kacau rata
4. Masukkan garam, gula & cuka.
5. Masukkan Terung yg telah digoreng tadi.
6. Siap, tutup api & boleh di santap.


PC191496
Saye sgt suka Terung Masak Hindu ni... sedappp... dimakan bersama ikan goreng panas2...fuhh terangkat beb... try la... sedap weh... rasa pedas2..masam2..manis2... yummy.....

Selamat mencuba....:)

Monday, December 20, 2010

Meraikan Hari Bersejarah Ex-Classmate...

Salam semua....

Sihat semua??? makan pe lunch tadi??? saye sihat... lunch... makan roti krim coklat gardenia jer..hihi... malas nak kuar..:)

Lama saye x berbloggin kan.. xde pon nak cite2 kat korang.. ni ha baru roh nak bloggin mai... last week saye kurang sihat skit..uhuk..uhuk.. so this week alhamdulillah.... kembali beraksi.. ceeewah !!!.. hihi...

Sabtu baru ni..saye de gi kenduri x-classmate dedulu... dah kawin pon dia.. saye jer yg belom... uhuk2..xpe..jodoh lom sampai lagi...hihi... calon dah de...;p

Saye de janji ngan kengkawan lain.. ecah, fuzah, wardati & liza... kawan2 sekolah gak tu.. tp, diorang ni nak gi awal sangat... saye plak kena keja last week.. so, saye ajak kak ipar saye yg sempoi Fyda temankan saye... hihihi...

Sampai jer terus jumpa perantin dulu.. x sabar nak jupa dia.. sebab... rindu... pastu x sabar nak tgk perantin..nak ambik berkat...hihihi..



PC181451

seee..kami ngan pengantin...cantik kan saye perantin...

PC181453
seee...dah kurus banyak abidah ni...Jeles I...

Dulu masa kat sekolah kami 1 geng.. ade lagi 3-4 org... Masa kat sekolah dulu.. Abidah agak besar jugak badan dia... sangat bangga ngan abidah.. turun banyak giler..ape petua ni?? kasi la kat saye.... jeles tau tgk u... huhu...

PC181455

bila da kurus..kamu nampak lagi tinggi... arghhhh.... SGT JELES !!!!!

Ok, pas jumpa perantin..kitaorang gi makan dulu.. lapo giler dah time tu.. saye simpan perut semata2 nak makan nasi minyak... ternyata berbaloi2... nasi minyak adalah sgt sedap....

Macam2 ade kat umah kenduri tu... ade nasi minyak(ofcoz), laksa, mee goreng, apom balik, rojak,bubur kacang & teh tarik.. semua saye bedal.. camner nak kurus..!!! uhuk2..

PC181461

Sempat ambik gambar ni jer..yg lain2 dah masuk perut..hihihi...saye mmg tabik spring kat si pembuat laksa ni... x kedekut ikan.. banyak rumah kenduri yg saye penah pergi..kuah adalah sangat ceroiii.. isi ikan cam xde lgsg..cam taruk air semata2.. tp, kat umah kawan saye ni.. kuah dia adalah sgt pekat,likat & for sure terangkat bila makan...hihihihi...

PC181460

apom balik dia sangat rangup... seee..tgk muka kak ipar saye makan pon dah dapat rasa kerangupan dia...hihihihi..Qaseh time tu tgh menyembur....hahaha..

PC181464
Qaceh... u r so cekci.... Qaseh makan kek coklat... :)

PC181466
Time ni kami makan ikut turn.. sebab Qaseh noty2 sgt...meh take2 pic dulu yer Qaseh... Qaseh sgt suka ngan kristal kat shawl acu tu.... Bukan coklat la Qaseh...:)

Ok, perut dah kenyang...jom balik..sebelom tu gi jumpa perantin dulu.... kiss2.. hug2 dulu... & its time to say bye-bye....

PC181468

Oh..sebelom tu salam2 dulu ngan mak pengantin... pastu jumpa adik pengantin plak...
Wani ni senior saye masa kat sekolah dulu... tgk.. dia dah kawin & anak dah sorang ok... comel sgt tgk anak dia.. murah ngan senyuman.... nama anak wani.. Muhd Al-Amin... masyaAllah.. sedap2...:)

Ok kak iparku yg sempoi...jom kite pulang... parking agak jauh..tp, sib baik pemandangan kat kampung Abid sgt cantik.. x terasa penat berjalan...

sempat lagi take2 pic...hihihihi...

PC181470

Qaseh apsal tgk acu camtu????

PC181471
Qaseh...tgk acu cam pelik...

Selesai sudah 1 majlis.... kepada my bestfriend Abidah... SELAMAT PENGANTIN BARU... moga ikatan yg dibina berkekalan selamanya....Jadilah isteri & bakal ibu yg solehah..amin....

PC181459

USTAZ VS USTAZAH.... wow!!!!!
(perkenalan meraka bermula masa belajar kat university Al-Azhar, Mesir... Alhamdulillah...)

Thursday, December 16, 2010

Kali Ni Betul-Betul.....

Salam semua...


Agak lama saye x bersiaran kan... kalau bersiaran pon ayat adalah tersangatlah ringkas.... hihihi...

demam saye dah kebah...cuma batuk & selsema x berapa nak ok lagi..thanks pada korang yg concern..sayang korang ketat2...:)

ni pon xleh nak panjang2 k.. rasanye ayat adalah seringkas2nye jugak...

bukan ape.. nak gtau korang ni.. semalam kan.... saye kan.... tido kan....pastu kan.... saye kan...mimpi kan.... kena kan... patuk kan...dengan kan... ular kan... hihihihihi....

Sebelom ni ade gak mimpi2 pasal ular ni.. tp, xde la kena patuk pon... tp, semalam mmg comfirm..ular tu patuk saye kat tangan....hahahaha...apakah????

kadang2 mimpi ni xleh nak percaya sgt kan.... apa2 pon.. tunggu & lihat sajalah.... hihihi...

k lah u ollss... hari ni banyak shipment nak kuar... saye agak BZ jugak la... nanti bila dah free.. kite story mory lagi k....tata...titi...tutu...

Monday, December 13, 2010

Tak Sihat....:-(

Confirm saye demam hari ni... berjangkit dari mama, abg long Farish & Qaseh Hurin...huhuhu... nak balik umah tido.... kat office ni sejuk sgt....:-(

Friday, December 10, 2010

Tolong saye !!!!!!

Salam semua...

Mood nak berbloggin x sampai la.... xtau la nape... huhu... tapi saye gagahkan jugak ni...

Actually saye kurang sihat pon yer jugak ni... sinus yg x lega2 lagi... adoi.... sangat rimas... tisu yg 200 helai tu.. bagi saye 2 hari jer dah ranap... sodaqallahulazim....

Da macam2 ubat saye try..tp, still camtu jugak... panadol, ubat klinik yg kecik warna merah mcm biji saga tu (xtau nama),clarinase & yang terbaru Zyrtec-D... nampak gaya xde perubahan gak... dia lega sat 1 hari.. next day sinus menyerang kembali...

Dah la seharian dok dalam office dah serupa dok dalam esbok...adoi..tension la...

Setelah saye menela'ah penyakit sinus saye ni.. conclusionnye..saye x boleh makan udang & daging... laksa(alamak, tu favourite saye la)..huhu... kalau saye makan siap la.. x sampai setengah jam.. mula la saye dok panggil en. Hashim selalu... huhu...
Now, semua2 tu saye da stop sekejap.. tp, sampai bila saye x leh makan semua tu...huhuhuhu...

Tahap teruk sinus saye ni sampai selak kertas pon x leh.. dan2 nak terbersin... & yg paling xleh saye bau adalah asap rokok...confirm...sinus menyerang..sib baik abah & en.fairuz x merokok.. abang sulung saye pon da faham.. kalau time merokok dia akan jauhkan diri dari saye..hehe..

Korang2 kat sini ade x petua or tau ubat ape yg paling mujarab tuk saye ni... dah penat la ngan sinus ni..rasa cam nak cabut jer hidung ni...:-(
(cabut hidung dah x gorjes la kan...)

Pesan Khidmat Masyarakat

Pesanan penting untuk semua wanita yg pergi kerja,kolej atau sekolah Sendirian. Jika anda terjumpa budak kecil sedang menangis atas jalan, yang memberi anda alamatnya dan meminta anda menghantarnya ke alamat tersebut.. sila bawanya ke balai polis. Tak kira apa yg anda mahu lakukan. Jangan membawanya ke alamat yang diberikan. Ini adalah taktik baru untuk merogol wanita & merompak. Sila forwardkan msg ini kepada semua rakan agar mereka boleh memberitahu maklumat ini kepada rakan2 dan ahli keluarga mereka.
Terima kasih. Daripada ASP Ahmad Kumar D9 Bukit Aman.


Source : Dari blog kak Deqna NtahApeApeAje

Monday, December 6, 2010

2 Diva


Comel tak kami...hihihihi...



PC041222-2




Suke giler ngan gambar ni... Qaseh senyum ikhlas jer.... Kami nampak sangat gorgeous !!!!! kan..kan...kan....:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers