Friday, July 27, 2012

Semakin Hari Semakin Sayang....

Salam 7 Ramadhan...

Semakin dekat dengan "hari itu"... semakin aku nampak "tanggungjawab" dia terhadap aku.....

Aku harap apa yang aku rasa sekarang ni.. & apa yg dia sedang lakukan untuk aku sekarang ni akan berkekalan sampai lepas kawin nanti InsyaAllah....

Aku tak harap yang lebih2.. cukuplah apa yang sedia ada sudah memadai...


Semoga Allah merahmati cinta kami hingga ke Ijab & Qabul... Amin....  



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, July 26, 2012

Selamat Hari Lahir Abang Faizal !!!!

Salam 6 Ramadhan...

Kejap jer dah nak masuk seminggu kita berpuasa kan...=)

Entry kali ni khas untuk abang saya yang sulung.. Muhamad Faizal.. adikmu nak ucapkan Selamat Hari Lahir yang ke-???... hehehe...xnak gitau la yang ke berapa...hahahaha...

Adah doakan semoga abg faizal diberi kesihatan yang baik... rezeki yang melimpah ruah & diberkati Allah... InsyaAllah... tak lama jer lagi abg faizal nak timang baby baru... daku pon tak sabar..hihihi...

 bersama isteri tercinta....



 family ini bakal bertambah ahli bulan depan insyaAllah... semoga dipermudahkan... Amin...=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday ~ Oh Comel Sungguh Dak Nie !!!!!


=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Salam semua....

Alhamdulillah... Yeaaayyy !!! esok puasa... bestnyeee.... boleh la saya diet sehabis baik..hihihi... nekad kali ni berbuka taknak makan banyak2... serius !!!! nanti tak boleh pakai baju nikah yang dah tempah tu plak.. no..no..no..no.. hik..hik... 

Sempena bulan ramadhan ni... sudah menjadi rutin saya akan memasak pada waktu malam tuk makan sahur... kalau nak soh masak tuk berbuka mmg tak sempat la.. sampai umah pon dah kol 6... tapi, mood nak masuk dapor macam kelaut jer..huhuhu...

Owhh...Ada yang lupa niat puasa ramadhan.... meh sini tgk...



Dikesempatan ini, saya dengan rendah hati ingin memohon kemaafan pada semua andai saya ade tersalah cakap, tersalah taip ke... harap dimaafkan yer... semoga kita semua beroleh keberkatan bersempena dengan bulan baik ni....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, July 17, 2012

(Cerita Penuh) ~ Penang Hill With ♥

Salam Semua....

Dari semalam punya teaser... yang INI, INI & INI....

Plan nak ke Bukit Bendera ni Mr.Fiance la.. nak sgt pi..katanya aritu pi tak puas... saya ok jer... kalau pasal nak jalan..hehehe...

Sampai jer parking, hujan turun dengan lebatnya... pastu guard kat parking tu cakap diorang tutup 3jam keretapi ke bukit bendera sebab ade pokok tumbang halang landasan keretapi...ala..time tu frust la jugak kan... tapi, mr.fiance cakap xpe..kita gi tanya kat kaunter... pak guard ni kdg2 xleh caye gak..hihihi...

Tanya kakak kat kaunter tu dia cakap diorang tutup 30minit jer.. sebab pokok yg tumbang tu x besar pon.. leh jer alih... yeayyyy !!! suka... terus beli tiket... harga tiket RM8 sorang... pergi & balik...=)
tak sampai 30minit pon.. keretapi dah sampai... tak kempunan la Mr.Fiance saya nak naik Bukit Bendera..hihihi...

Sampai jer kat atas.. ya Allah.. syok giler.. angin kuat..dah tu sejuk plak.. sebab baru lepas hujan... rasa macam kat Cameron Highland plak...hihihi...


tgk la sampai senget tudung..sebab angin kuat yang sejokk...

kite sayang org kat sebelah kite tu..hihii...:p

Banyak betol yang diorang renovate kat atas bukit bendera ni... suka la... & satu lagi bersih jer.. & banyak diorang tanam bunga2.. kalau dulu rasanya xde plak sebersih ni.... camni la yang kita nak... Green Penang !!! =)


 sukenyeee kite kat sini....=)

Foodcourt dia pon diorang dah renovate... sangat selesa... terasa seperti berada di Ladang Teh Cameron Highland...=)

belakang saya tu 1st keretapi ke Bukit bendera dulu2.. tp, mr.fiance zoom ke saya jer..org suruh zoom out bg nampak keretapi tu...hehehe...

sejokkk...

alamak.. hujan rintik2... xpa..payung besoor kan ade...hehe..


posing lagi....

lagi....

& lagi...



Lepas tu kami nak Buggy pusing2 bukit... RM30 untuk sebijik buggy....



 pemandangan dari puncak....



ini la pemandu pelancong kami... bagus dia ni.. nama dia Bahadur.. warga Myanmar..tapi, fasih berbahasa melayu... dia bagi penerangan sangat detail... mcm kami ni pelancong luar... bila dia bagitau itu ini..kami jawap.."oooo".. "yeke?".. buat2 taktau... padahal tau... hehe...lepas tu dia tanya kami mai dr mana... terus Mr.Fiance cakap dari Perak.. taknak la cakap org penang gak.. satgi mesti dia cakap.. penat ja aku bagi penerangan.. rupanya depa org penang jer pon...hehehe... lagi satu punya la baik hati tolong ambikkan gambar kami... banyak plak tu... & sangat pro ambik gambar... dah expert tu... =)

Lepas tu Mr.Fiance ajak masuk Taman Burung plak... adalah menjadi kegilaan dia ngan burung.. pantang dengar burung... mesti excited...hehehee...saya ikot jer... nak masuk taman burung ni RM5 sorang ok...:)


burung ape ni?? kakak tua erk???


Lepas tu kami pon balik..... 

atas keretapi... kena berdiri..sebab ramai.. tapi, saya suka berdiri lagi dari duduk... kalau duduk takdak feel...hehe...

view masa turun dr bukit...

gayat jugak masa turun...lajuuuu...


Lepas ni rasanya boleh pi lagi... sebab best giler.... jom korang !!! kita terjah Bukit Bendera lagi after raya ni...=) exspecially to my Geng Blogger Penang Wina, Titin, Jue , Kak Nida & Kak Ina... pegi ramai2 lagi best kot..=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, July 16, 2012

Teaser #3 ~ Penang Hill With ♥




ok.. dah cukup 3 Teaser tuk hari ni... tengok la esok kalau rajin kite story lagi detail...=)

cau..cin..cau....:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Teaser #2 ~ Penang Hill With ♥



mood nak updates blog tengah malas... so layan teaser je la dulu erk...hihihi....




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Teaser # Penang Hill With ♥



suka jer pi Penang Hill selalu... nak2 plak pi time hujan..rasa cam kat Cameron...

#gambo agak blur sebab lens kena ujan...huhu..#



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, July 11, 2012

Wordless Wednesday ~ Macarons From Mummy Iris !!!!


TQ Mummy Iris... tapaukan Acu macarons ni aritu.... sweet sgt like Mummy Iris...=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, July 10, 2012

Hari Bersama Family !!!!

Salam semua....

Aktiviti kami sefamili ujung minggu lepas.... main bowling... macam2 gelagat dok ada... ada yang masuk longkang..ade yg strike... saya????? hahaha... sendiri mau tau la... kalah terok !!!! huhuhu... jom layam pica pica cuuu....hehehe....



time ni mesti depa dok gelak kat aku...hahaha...

best !!

hihihi...

wahhh... kak lisa teror malam tu...

abah ada gaya !!

wohoooo...

hahaha...masok longkang...

abg zaki plak tunjuk skill...hehe..

Angah pon boleh tahan teror...

yeayyy... best main bowling malam tu....

nanti kita dtg lagi yer...


mana gambo saya baling bola?? oh no !! no !! no !!! cannot publish !! hehehe...:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers