Friday, February 22, 2013

Bubur Nasi Untuk Suami Sempena Hari Lahirnya..

Simple kan suami saya... dia cakap x perlu nak celebrate candle light dinner bagai... suami saya ni simple jer orangnya.. Alhamdulillah..Syukur sangat...

Malam birthday tu tanya dia nak hadiah apa.. dia cakap xnak apa2... cuma dia nak suruh saya masakkan tuk dia.. pastu tanya plak nak makan ape.. gigih nak pi google resepi ni.. (takot dia mintak yang susah2 nak buat)... tengok2 dia request Bubur Nasi... alahai suami... sayang bangat ngan kamu.... hihihi...

So, semalam balik keje gigih masuk dapor buatkan bubur nasi tuk suami... buat seperiuk besar.. untuk suami sekali mak,abah mentua & adik2nya... pastu untuk mak abah dirumah jugak.. dah siap bekalkan satu tupperware zasss antar pi umah mak mentua...


 Alhamdulillah.. suami suka & tambah berkali2... sedap sgt katanya... hihhii... kembang semangkok isteri ni...

Ini adalah menu ke-2 saya masak untuk suami setelah bergelar isteri ni... aritu masak Ikan Siakap Sweet Sour tuk dia.. tapi, tak nyempat nak ambik gambo... yg tu pon dia suka jugak..hihihi... suami saya ni mmg simple orangnya... untung saya tau dapat suami yg tak cerewet...:)
 



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, February 20, 2013

Selamat hari Lahir SUAMIKU !!!

Salam...

Today is my suami birthday yang ke 3 series...hehehe... semalam tepat 12 tengah malam dah wish... sweet 18 katanya...hehehe.. perasan tau...

Untuk my Imam....

Semoga ALLAH....

#memanjangkan umurmu..
#memurahkan rezekimu...
#memberikan kesihatan yang baik selalu...
#sentiasa memberkati hidup kita selalu...

Amin.... In sha Allah.. ade rezeki malam ni kita celebrate berEMPAT yer...:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, February 19, 2013

Goreng Gitar !!!

Kawan pada hubby abg Rani a.k.a. "Abg Brush" goreng lagu fav. "teman pengganti"...

Abg rani sangat berbakat.. boleh petik gitar, pandai melukis... pandai cipta robot... dia penah masuk paper banyak kali... walaupon tangan dia sebelah mengalami kecacatan akibat x-cident dulu...

saya ada suruh dia lukis air brush gambar kami suami isteri untuk tatapan tetamu pada majlis resepsi nanti... tak sabarnyeeee nak tgk hasilnya....

jom layan....




Abg rani suka bela binatang jugak... percaya tak dia pernah bela anjing rottweiler.. haha... dia bela sebab banyak sgt pencuri suka dok masuk umah dia curi barang.. bila ada rottweiler..pencuri takut dah nak dtg... tp, x lama.. anjing dia ade org curi....


 binatang apa ntah namanya ni..tp, dia spesis memerang...nama dia chiko... saya x berani nak pegang...haha..


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Selamat Pengantin Baru Nolly !!!

Salam...

Minggu lepas pegi majlis wedding member The Bride Of 2013 group Nolly Dolly kat Parit Buntar... 

1st time pegi kenduri dengan suami...ahakss....

Nolly..awak cantik sgt haritu... sorry pegi lambat... suami kite keje aritu..so, lambat sikit sampai...

berdoa semoga korang bahagia di dunia & akhirat in sha Allah... & dikurniakan zuriat yang soleh & solehah... amin... nanti dtg majlis shu plak k...:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, February 15, 2013

Hubby !! please bawa saya ke sini lagi !!!


 Hubby !!! tak perlu jauh-jauh... tak perlu buku merah !!! tak perlu tukar matawang !!! dalam negara pon dah memadai.... jangan lupa janji kamu !!! bawa aku pergi !!!! kesini lagi nanti.... Love U  !!!!


Mood jiwang karat !!!! jangan menyampah ok !! :p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, February 14, 2013

Updates Pendek..

Salam semua...

sihat ke??? saya ok jer... tapikan.. sejak 2-3 arini saya jadi kurang rajin la..asyik malasssss jer...nape erk?

nak updates blog pon rasa malas ni... nak wat keje kat opis pon rasa malas... rasa cam nak tidoq ja... huhuhu....

ok lah..malas dah nak menaip... babai....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, February 13, 2013

Peluk Isteri, Panjang Umur !!!!!

Peluk isteri 10 saat, panjang umur lima tahun..

Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

"Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah..



Tengok!!!! beruntunglah kamu wahai sang suami....ahakss...:D




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, February 7, 2013

Dah 2 Minggu !! Alhamdulillah.....

Salam...

hari ni genap 2 minggu usia perkahwinan kami... hihi...



kejap jer masa berlalu.... tak sabar la nak tunggu majlis resepsi... rasa nak bagi settle cepat2 pastu nak pegi honeymoon & nak mulakan hidup as WIFE & HUSBAND 100%... sekarang tak 100% lagi sebab tak majlis lagi kan... so, aku kejap balik umah mak mentua..kelap balik umah mak sendiri.... baju suami pon aku lom cuci lagi... semua mak dia yang buatkan... bukan taknak buat..tapi, dia yang tak kasi.. sebab payah dia cakap... takkan nak berangkut kain baju...hehehe... masak pon belum kat suami.. cuma goreng telur mata sebijik jer aritu tuk dia..hehe...

Semoga rumahtangga kami bahagia sampai SYURGA !!!  Nak jadi ISTERI SOLEHAH... !!! Amin...:)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, February 6, 2013

Malam Berinai

Salam semua,

Malam berinai saya biasa2 jer.. takde la buat macam Liyana Jasmay tu..ala2 Bollywood style...hihihihi...

Actually saya berinai inai pokok ari selasa lagi.. sebab xnak kalut nanti... masa kak Elly dtg nak lukis inai ari rabu... so time tu saya dah siap pakai inai pokok... kak elly just lukis jer.. tp, oleh sebab inai pokok tu tak berapa nak merah..saya suruh kak elly doublekan inai tu...

Malam tu agak kalut gak la.. dengan rumah bersepah.. time tu jugak kak nanie dtg pasang pelamin... kak elly mai nak lukis inai..terkejar2 haku...hahahaha...

design aku x kisah..asal cantik..:)


sebelah dah siap...


laju betol kak elly lukis.. abg zaid tengok sampai melopong.. dia terpegun dengan kecekapan kak elly...

inai ni bila kering dia jadi kaler pepel... ramai yg ingt inai ni kaler pepel.. kena basuh dulu baru dapat tengok hasilnya... servis kak elly tip top..dia tunggu sampai inai kering & dia sendiri yg cucikan inai ni...

ini la dia kak elly..:) mukaku sgt la comot...huhuhu...


masa berinai tu..kak anida pon ade sekali... thanks kak sudi dtg & bawak cheese tart tu...:)


tgh tunggu inai kering.. pose atas pelamin jap...



terlupa nak ambik gambo lepas dah cuci inai..gambo ni jer yang ada time makeup...hehe...


In Sha Allah, time resepsi nanti nak suruh kak elly lukis lagi... ohhh..saya memang suka berinai...hehehe...


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Anak sedara baru !!! Muhamad Firas Zayer...

Salam...

Asyik bercerita pasal nikah..saya hampir terlupa nak berkongsi 1 lagi berita gumbira....

Pada 28 Januari yang lepas, 4 hari selepas saya nikah.. kakak ipar saya telah selamat melahirkan anaknya yang ke-3, cucu abah NON & Tok Timah yang ke-7... Alhamdulillah...

baby BOY seberat 3.51kgs ni diberi nama Muhamad Firas Zayer... sedap kan nama dia... sebijik ikot muka along & papa dia... 


adik berbeza sgt ngan kakak Qaseh...dulu kakak Qaseh bila acu dtg asyik tido jer... adik ZAYER bila acu dtg buka mata luas2... pastu xde plak merengek... diam jer..pandang sana sini..mcm kenal org jer...bila dia tengok kita dia renung lama2.... comel2...geram acu....:)


Tahniah untuk papa Zaid & mama Fyda... Dari Acu Shu & Pakcu Fairuz...;)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wordless Wednesday ~ Wallpaper


wallpaper saya skrg dimana2.. laptop, pc office, tab & segala mak nena...hehehe... sayang suami ketat2...


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, February 5, 2013

(VIDEO) My Akad Nikah - 12 Rabiulawal

Salam...

Arini nak share video hari nikah saya aritu...


Takleh tahan..tiap kali tgk mesti sebak... time akad abah terberhenti sebab sebak nak lepaskan anak perempuan tunggal dia pada org lain..:(

After majlis malam tu sembang2 ngan abah.. saya tanya dia abah sedih ke? dia cakap mesti la sedih.. nak lepaskan anak perempuan sorang abah ni kat org lain..lepas ni abah dah takde apa2 hak keatas kamu... huhuhuhu...:(

Tapi, dari pandangan aku lepas kawen ni... abah makin sayang kat aku.. aku dapat rasakan kelainan tu...

baru sekarang rasa sedar kesilapan yang dulu2 terhadap mak abah...

Adah janji takkan lukakan hati mak & abah lagi lepas ni....

Ya Allah... Ampunilah segala dosa kedua Ibubapaku... peliharalah mereka & murahkanlah rezeki mereka...  Amin...

Sekarang pon masa aku banyak dihabiskan bersama suami... rasa rindu nak sembang2 melawak ngan mak abah... sib baik la aku kawen ngan orang dekat.... :)

Aku taktau reaksi mak camna masa time abah sebak tu.. sebab mak dok belakang aku... tapi, aku sure mak pon dah banjir.. sebab mak ni sensitif skit...

SAYANG MAK & ABAH DUNIA AKHIRAT !!!!! 





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, February 4, 2013

Mini Pelamin Kertas By Secret Garden Bridal House

Salam semua,

Untuk mini pelamin, saya tempah kat kak nanie Secret Garden bridal House (SGBH).. kak nanie yang sgt baik hati & friendly.. lupa nak ambik gambo ngan dia sebab time kak nanie tengah setup pelamin, saya tengah berinai....

nanti saya share pasal henna plak k...

 simple... tapi bagi saya tersangatlah sweet.. thanks kak nanie..:0

time ni malam nikah...hehehe...


sapa2 yang nak pelamin cute camni.. silalah cari SGBH kat facebook yer... serviis tip top !!


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

#Wedding Ring#


cincin kawen saya !!!! nice tak???




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers