Thursday, February 25, 2010

KESIAN DIA...:-(( - PART II

Hari ni.. 25 Feb.2010, abg kite still kat BSC...

Condition dia x stabil lagi.. panas badan still x turun lagi.. sian dia tau.. korang kesian x? huhuhu...

Actually, semalam baru tau cerita sebenar nape abg kite leh jadi camtu... Rupa2nyer.. kawan2 dia yg join dinner tu pon kena masuk wad jugak.. kite igt la.. ni mesti kes food poisining..

Apa2 pon.. benda dah jadi... x blh nak cakap ape kan.. cuma kite nasihatkan catering tu pas ni kena pertingkatkan mutu perkhidmatan mereka...

Dan.. yang pasti, semoga abg Faizal cepat sembuh k...

***abg Faizal dah merengek nak kuar wad.... dah boring le tu.. dia ckp ape2 jadi pon hari ni gak dia nk kuar wad...cam adik2..hehehe***

Wednesday, February 24, 2010

KESIAN DIA... :-((

Semalam, pas balik keje aku terus naik bilik.. rasa malas nk tengok tv.. macam nak tido awal jer.. sambil dok update picture kat notebook aku.. perut ni rasa lapaq la plak.. mama x masak hari ni..Selalunya ade la serpihan2 roti or whatsoever yg boleh aku jamak mlm tu..punggah punya punggah apa pon xdak..

Aku >>> mama, lapaqla.. jom kuaq mkn..

Mama >>> malasla..mama nak tido awal malam ni..

Abah aku kat masjid.. last aku msg En.Fairuz...

Aku >>> Fairuz, jom teman syg makan mlm ni...

En.Fairuz >>> Jom.. nak makan katner?

Aku dengan rasa seronoknya cepat2 bangun dr katil nak gi mandi...
Keluar pada bilik mandi, 1 msg masuk dari kak Anie...

"ABG IZAL MASUK BAGAN SPECIALIST"

Dengan pantas aku reply.."KENAPE??"

"DEMAM PANAS"

Maka, dinner dengan en.Fairuz di cancellkan...

Mama yang nak tido awal mulanya tadi terpaksa melupakan hasratnya itu...

So, kami pon pi la Bagan Specialist Centre..

Rupanya malam sebelumnya tu, abg Faizal pi dinner kawan dia kawin... Pi pekena Kambing Bakaq.. entah banyak mana di boh xtau la.. sampai hangat 1 badan.. tambah pulak sekarang ni dok musim kemarau...

So, kena la tahan masuk wad.. tambah ayaq...

Petang ni, aku nak pi melawat dia.. bawa buah.... hehehe.. sure dia sayang aku punya..kalau aku wat camtu..(mcm la selama ni dia x syg aku)..hehehe...

Sama2la kita doakan semoga abg aku "MUHAMMAD FAIZAL ZAINOL" cepat sembuh.. & prepare yr horse for bikers week @ phuket...(tu pon klu wife dia bagi pi...hehehe..)


**semoga abg cepat sembuh yer**

Monday, February 22, 2010

MISTERI !!!!!!!!!!!!!!!!!!






APAKAH MOTIF GAMBAR-GAMBAR INI DIUPLOAD & DI"BLUR" KAN?????

KITA FIKIRKANLAH BERSAMA...!!!! @ BAK KATA NABIL..
"LU PIKIR LA SENDIRI"....

Saturday, February 20, 2010

Hari Ni Birthday "DIA"

Salam... hello....

Hari ni xdak ape nk diupdatekan sgt....

Tapi kite nak gtau kat cni.. Hari ni (20FEB) Hari Lahir "MYMUSANG BERJANGGUT" a.k.a. MyLove "Muhammad Fairuz" yang ke-27....

Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki... Amin...

Perancangan untuk membuat suprise xde kot for this year.. tapi, i've got something to u my love.... wait lor...hehehehe...




**semoga hubungan kite kekal keakhirnya..InsyaAllah..**


Friday, February 19, 2010

TUMPANG UPDATES...

Salam.. Hi.. How r U...

Agak lama aku x update blog aku kan.. lately ni bz ngan keje skit.. pas2..badan plak x berapa nak sihat.. pinggang aku ni sakit sgt.. pasai apa xtau.. x penah2 sakit pinggang.. 2 hari lepas.. bagun tido nak tegak badan x boleh.. gi klinik ambik ubat..dengan cepat makan ubat pagi.. petang pinggang aku dah baik..hehehe...dapat MC 1 hari... peluang yg ada digunakan sebaik mungkin..hehehe...

Cuti CNY baru ni.. aku x kemana pon... pusing2 rumah jer..hahaha..ada pon tgk wayang dengan "MyMusang Berjanggut"...En. Fairuz.. kami tgk cite "LU PIKIR LA SENDIRI DE MOVIE" & "THE WORLFMAN"... ok la cite2 tu.. not bad.. the rest x pi mana.. dok umah..pastu ulang alik spa kak ipaq aku...

Nak cite kat korang.. cuti CNY baru ni..gi dinner kat 1 tempat makan ni.. makanan dia ok.. sedap gak.. dekat bayan lepas.. turun2 jambatan P.Pinang tu... Abang aku
no.2 nak belanja.. apa lagi.. serbu ramai2.. padahal x ramai pon..abg no.1 aku xde penang.. gi bercuti kat Pulau Kapas.. abg no.3 aku kena kerja.. jadi yg p.. aku, mak abah,fyda, farish, abg zaki ngan wife dia k.lisa jer..

Sampai jer kat situ..aku nampak 1 port yg canteeekk punya untuk kami lepak.. meja atas pokok.. aku dengan sepantas kilat p parking kat situ.. jadi jakun la kejap... abik gambaq mcm pelancong..padahal org penang gak.. hehehe... so layan la pic dibawah yer...


**nurul garden "selera dalam taman"**








**sementara tunggu order sampai.. cam biasa la.. kegemaranku.."bercapture"**


**kakak iparku..kak lisa**


**antara menu kami malam tu..**


**ni saje capture dok melahap..sedap sgt kot.. ish.. bakal mak mentua tgk..comfirm...wakakakkaka..**

Yang pasti malam tu aku macam ulaq sawa batek..hahahahaha..balik rumah terus cari katil..lena diulit intan..hehehehe...

Jumpa lagi beb...da....

Saturday, February 13, 2010

SATU PENGHARGAAN....

Salam...

Hello.. How r u???

Aku x tau nak gtau kat korang camner... xtau nak ucap terima kasih camner...

The whole world telah memberi 1 penghargaan padaku...aku sebagai hero mereka... terharu sgt...

Akan aku gunakan peluang ini sebaik mungkin...
Terima kasih pada yang telah memberi sokongan yang padu untuk aku...

Love u olls...

Xnak ckp banyak..layanzz dulu video kat bawah nih...




Thursday, February 11, 2010

APA DOSA SI KECIL INI....



Salam...

Firstly, aku minta maaf kalau ada yang x selasa dengan pic yang aku upload ni...

Sejak dua menjak ni,.. makin banyak kes buang bayi.. aku cukup pantang bila baca kes2 mcm ni di dada akhbar..kalau korang xnak baby tu sekalipon.. jangan bunuh dia.. bagi la kat sapa2 yang memerlukan... korang tgk pic baby tu.. cukup sifat..baby girl..comey..semangat gak badan dia tu..habis badan dia dikerumuni semut.. eeee.. geramnyer aku...pulak tu kat kepala dia ade kesan kecederaan samada baby tu terjatuh masa dia dilahirkan atau......ish.. x blh pikir aku....

Aku heran betul manusia zaman sekarang...apa perasaan org yg buang tu,masa dia nak letak baby tu kat masjid or whereever... binatang pon sygkan anaknye tau.. ishhhh...(marah ni)... kalau korang x nak baby korang..meh sini bagi kat aku..biaq aku yg bela...

So, pada sesiapa yg tgh pregnant..& berniat nak buang baby tu..lupakan niat anda..pandai buat..pandai la tanggung..Sian la budak tu xtau apa2.. nak jgk dia rasa hidup didunia ni..

Aku kalau dapat hamba Allah yg buat ni.. mati aku kerjakan... (aku bagi kat abg polis la.. negara kita kan ade undang2.. 1Malaysia..)

Kita sedekahkan Al-Fatihah pada baby ni... Al-Fatihah.....

Tuesday, February 9, 2010

FARHAIN SPA & BEAUTY CENTRE

Salam... Hye semua...

Entry kali ni.. mood relax.......:-)

Aku nak cerita pasal kecantikan.. Oleh sebab kak ipar aku baru buka spa & beauty centre...so..aku ngan rasa cewinya nk story kat korang la..apa yg aku dah buat..

Last weekend, 1 hari aku dok kat spa... manjakan diri wat treatment... semua pakej aku hentam..hehehe..

First..aku wat rawatan buang resdung.. seumur hidup aku, aku x pernah nak wat rawatan resdung ni.. rasa lega la skit.. pas wat rawatan resdung.. pegi ke Facial treatment plak.. aku ni mmg suka kalau org main2 muka aku.. dengan x sampai seminit aku lali jer..hehehe.. tambah plak yg wat tu very the professional.. lagi la...

Then, pas tu aku wat sauna... mmg berbaloi la bagi aku yang banyak lemak ni... masuk dlm 20 min.. x boleh tahan beb.. panas.. tapi peluh..mcm aku lari 50km jer..hehehehe...

Haaa.. ni part yg paling aku suka... pedicure... mmg syiok.. pas treatment tu.. kaki aku ni.. halus mulus ..lembut bak sutera..hehehe..suke sgt... kuku kaki aku ni.. jangan cakap la..kalah kak nita..hehehehe...

This weekend..aku ingt nak wat massage plak..eeee.. x sabarnya aku...hehehe..

Pada korang yg dok area butterworth tu @ yg tercari2 nak wat segala apa jenis treatment.. sila2 lah ke FARHAIN SPA & BEAUTY CENTRE, kat bagan ajam (area Pantai Bersih)..or call Ms.Noraini @ 0164193010



**ni la tauke spa..Puan Noraini.. cun x??**

Friday, February 5, 2010

SERONOK KE ANAK PEREMPUAN SORANG.. YG BONGSU PLAK TU...???

Entry kali ni sedey skit.. aku xtau nak luahkan pada siapa sebenarnya..bukan x percaya.. tapi rasa malu kot... sampai sekarang aku belum jumpa lagi someone yang boleh dengar & bagi semangat utk aku.. ade tu mmg ade.. tapi... entahlah.. susah nak cakap sebenarnya.. So, aku wat keputusan meluahkan perasaan aku kat sini.. semua orang leh dengar kan...puas hati..

Banyak orang kata seronok jadi anak perempuan sorang..yg bongsu plak tu.. best tu mmg la best.. ape yg kita nak dapat.. (tp, tu dulu la.. masa kanak2 ribena).. tp, skrg x dah.. nak ape kena cari sendiri kot..

Ada abang ramai memang bagus..boleh defend kite.. tp, x bagus pon ada.. kalau ade masalah nak cite kat abg2.. ala.. macam x ngam jer.. kadang2 aku rasa aku nak sgt kakak @ adik perempuan.. kalau de masalah boleh cite kat dia.. or nak buli pon ok gak..hehehe..

Actually apa masalah aku sebenarnya ni???? mcm2 la beb.. aku pon xtau nak mulakan camner cite aku ni...
Tapi..aku nak tanya korang 1 benda.. "Apa perasaan korang bila apa yang kita buat yakni sesuatu yg baik tp, x dihargai.." bukan nak mengungkit..at least berilah penghargaan..sejuk skit rasa hati ni kan...
Aku rasa tu lah problem aku sekarang... yeke? aduyaiii... ape ni shuhadah... ape yg ko nak gtau sebenarnye ni... !!!!..

Kadang2 aku rasa cam nk lari jauh skit.. kurang2 1-2 week... release tension.. bagi sejuk skit... pastu balik dengan semangat yang baru.. tp, x boleh....:-(

Camner ni.. aku buntu & x tahu nak wat camner... huhuhuhu... tolongggggg....!!!!

Monday, February 1, 2010

FARISH BIRTHDAYa.k.a FAMILY BERKUMPUL..

Salam.. Hello.. How r u ??

Semalam..kitaorang wat birthday tuk Farish.. Farish dapat kek sampai 3 biji beb.. semua di sponsor..hehehe.. bertuah la mama & papa.. xyah susah2..

Majlis kami wat tuk adik beradik je.. privacy skit..kan..kan..kan..

So, enjoy the pic..>>>>>>>>>>


kek2 yg disponsor..dr kiri-kek disponsor oleh maklong anie, tgh sudah tentu acunyer.. & kanan sekali pakngah zaki...rasanya kek acu sponsor lagi cantik kan..hehehe.. thanks..:-)


kek ni sy tempah kat makcik Norli.. kalau korang berminat..tgk la kt blog dia kat sini.. http://norlilovescake.blogspot.com/


upacara memotong kek..


tok ayah baca doa tuk ISH..


Zaid Family.. tasya tu saja jer nak enterprem..hehehehe..


acu pon nak jugak...




Itu saja wat kali ni.. tunggu birthday ISH next year plak erk..

Daaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers