Sunday, October 31, 2010

Indah Khabar dari rupa.....huh..

Selamat kembali....

Tadi dlm kul 9 lebih saye sampai umah dr tgk muvie with mr.akihiro saye...hihihihi...
Wat korang yg nak tgk cite Adele: The Rise Of Mummy...baik lupakan jer niat korang... agak mengecewakan..huhu.... x best la... saye kasi 2 bintang jer tuk cite ni....

Oleh sebab frust.. saye ajak mr.akihiro layan lagi 1 cite...hihi...kitaorang tgk Cuti-cuti Cinta... quite ok... biasa2 jer.... romantik komedi... xyah cite la kat korang...korang mesti da tau sinopsis cite ni kan... gaduh2 manja @ last jatuh cinte... cam tu la selalu...hahahahaha....

Dalam byk2 cite yg saye tgk.. xleh lawan cite Avatar... mmg the best la cite tu... 10 bintang la saye kasi..hihihihi...

K la kawan2 semua..da lewat mlm ni....nak tido.. esok kena bgn awal... keje.. & esok big boss from HQ nak dtg .... huhuhu... agak kecut disitu..hihihihi....

Selamat malam semua & sweet dreams.... Salam....:-)

P9140343
sayang korang......

Note : Tadi jumpa cik wina ngan mr.ehem2 dia masa kat dlm mall...hihihi...


Movie Time....

Jap gi saye nak gi tgk movie ngan ehem2 saye...hihihi....

Tiket da ambik.... xyah la kalut2 sgt kan.. dah la rini cuti...cukup bulan plak tu... mesti ramai giler nak tgk wyg...

Semalam..saye kuar jln2 ngan Cik Wina & Cik Titin... so, grab sekali tiket tuk arini...
Cite mcm best jer... korang nak tau cite ape saye nak tonton jap gi...

haaaa.... cite ni....


Adele:Rise of the Mummy




nanti saye review kat korang.. best ke tak cite ni k.....

Daaa.....:-)


Jom Breakfast

Selamat pagi semua....

hari ni saye bangun awal... awal giler beb.. kalau x saye bagun lambat...biasa la kan ari ahad...:) pulak tu anak sedara sebok kacau saye pagi tadi...hehehe... saye nak gi bekfes kat 1 of gerai yg super duper sedap giler & dah lama x kesana.....

k lah... jumpa lagi my dear semua.... dada...:)

Saturday, October 30, 2010

Oh Suamiku......:-)

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Love,
Suamimu


Note : So sweet story ni..:-)


Back to Normal...

My blog back to Normal.....

Happy bloggin....♥♥♥

Private jap....

BLOG UNDER CONSTRUCTION.....

KESULITAN AMATLAH DIKESALI....

Thursday, October 28, 2010

Saye da 6 bulan ok !!!!!

Hello uncle2 & untie2 semua.... Qaseh dtg lg ni...hihi...

Lama kan Qaseh x enterprem.... ha... ni qaseh nak updates pasal qaseh ni... baru2 ni...Qaseh dtg jumpa acu... mama & papa cakap... Acu rindu cangat kat Qaseh.. so, Qaseh ajakla mama & papa dtg jumpa acu... sian acu..demam x kebah2... xkan pasal rindu kat Qaseh kot... ishh... entah2 acu rindu kat pakcu x...hihihihi... nakalnye Qaseh ni..hihihihi...

Now kan... Qaseh dah pandai macam2... Qaseh da pandai duduk dalam walker...

PA230822

walker abang long dulu... now dpt kat Qaseh..pas ni..tuk adik Qaseh plak..hihihi...

PA230821
muka qaseh baru bangun tido..hihi...

Qaseh pon skrg da pandai mamam nestum... tp, Qaseh lagi suka minum susu mama... qaseh x suka minum susu lembooo... & qaseh pon x suka nak gongong botol... sebab tu acu cakap.. susah la camni... xleh nak bawa qaseh tido ngan acu... ermm.... ape leh wat kan... susu ibu mengatasi segalanya..hihihi...

Haa... Qaseh da tumbuh gigi tau... dah 2 batang gigi..hihi... & Qaseh sedang giat gigit sape2 yg dekat ngan Qaseh...hahaha....watch out ok !!!! ;p

PA250861

see..nampak x gigi qaseh...

Acu cakap... Qaseh ni demand tau... x suka org perempuan dukung... Qaseh lagi suka uncle2 yg hensem2 dukung Qaseh tau... kalau untie2... Qaseh mesti nangis kuat2 mcm ni....

PA250868

hihihi... banyaknye air liur Qaseh meleleh...malunyer....hihi...

Ok, korang2 semua meh layan pic2 yg acu tangkap ni erk.... Qaseh nak gi pooo poo... oppss.... terlepas suda..kikikiki....

PA250850

bluweeeekkk.....comel x saye...

PA250862


sekarang ni..qaseh suke angkat punggung.... rasa2 Qaseh dah nak pandai merangkak plak kot... kan..kan..kan.. untie & uncle semua...:)

PA250848


abang long ni suka nak enterprem gak tau...x kasi chance langsung kat saye...

PA250849



ok la semua... gi sambung wat keje yer.... dada..... mmuaaaahhhhhhhh....


NOTE : 1 jer yg Qaseh frust skrg ni... nape la rambut Qaseh lambat sangat nak lebat... x macam rambut adik amani yg aritu Qaseh gi melawat dia kat Kota Kuala Muda tu...



Wednesday, October 27, 2010

Bengkak...Oh Sakitnye... !!!!!!

Tadi masa saye kuar lunch... tetiba sekor semut sengat kat lengan saye... sakit jgn cakap la.... now, da makin membengkak lengan saye ni... huhuhu...takutnye saye....



tgk tangan jer..jgn tgk gelang tu..hihi...

adoi...sakitnye....


Korang... xde pape kan... risau la plak... bengkak ni nanti akan surut kan...



Teringin la plak !!!! Hadoiii....

Salam semua...

Saye ni sebenarnye demam x kebah2 lagi tau....nape??? saye pon xtau...siang ok..malam jer mula la..sakit2 sendi... badan pon dok seram sejuk jer.... ermmm... tu yg saye x ke klinik... sebab demam ni dok main cilut cak ngan saye.... so, jgn salahkan saye yer...:p

And nak dijadikan cerita... tetiba petang semalam.. tekak saye teringin sgt nak makan KFC... & cepat2 saye roger geng makan saye..hihihi...


Fullscreen capture 10272010 15407 PM

Nasib meyebelahi saye...diorang semua setuju...cuma cik Titin jer x dpt join..sebab dia ade urusan lain... (xpe tin, nanti kite plan lg erk)..:-)

Masa dok siap2 tu.. badan saye da mula rasa x sedap... nak cancell rasa cam rugi plak... sebab saye rindu sangat kat diorang... jadi, saye gagahkan juga...

Nak naik kete..nak naik moto... pikir2.. naik moto la... ape da saye ni.. dah la x sihat.. lagi nak naik moto...hihi.... xpe... saye kan iron lady..hihihi..:p

Saye terus ke umah Wina dulu... kitaorang nak gerak sesame ke KFC Petronas.. jumpa kejap mak abah wina.. pastu wina suruh saye tinggal moto..kitaorang nek keta wina ke sana...:)

PA260873

muka org demam yg teringin nak makan KFC

Kitaorang sampai dulu... dlm 10min camtu baru kak nida sampai...:)

PA260875

saye amik regular Xmeal saje...tu pon makan x abis..napsu makan cam xde je time tu..& wina amik snack plate..

PA260874
tgk.. kyusuk tol diorang makan...:)

PA260871
sofia & cik wina... dua2 comey..

PA260869
sofia ngan saye plak..:)

PA260880
ape yg kami dok sembang tu.. sofia pandai wat terkejut no....

PA260884
the three of us..:)

PA260885
yeayyyy.... sofia cakap saye da malas la ibu...

PA260882
sebelom balik meh acu kiss skit...muuuuaaahhh.....

PA260889
see.. betapa happy nye kami.. sofia dah malas nak bercamwhoring...

Kami x balik terus... kami kerumah wina kejap.. sampai jer tgk biskut raya berbalang2... rasa cam nak raya pon ade.. hihi... & dah alang2 tu.. order la biskut yg sedap2 tu kat mama wina...:)

Lepas tu baru kitaorang balik..sampai jer kat umah.. saye rasa da lain macam dah.. pening kepala.. pastu badan da sakit2... saye terus telan panadol 2 biji... & masuk tidur...:)

Sekian dari saye...hihihi...



Tuesday, October 26, 2010

CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL

Salam.... saye tertarik ngan 1 contest yg dianjurkan oleh ARISYANAZIQ.....oleh sebab my Farish suka sgt muncung-muncung bila bergambar... x salah saye mencuba..mana tau rezeki dia..hihihihi....korang2, jom la join...:-)



SYARAT-SYARATNYA (Cukup senang...)

1. Wajib Follow blog ibu ‘
Arisyanaziq’ ~ Diary Perjalanan Hidupku ~
(hihihi... kes nak tambah follower ler nie... hahhaha...)

2. COPY & PASTE banner CONTEST diatas (berserta link contest) di sidebar & entry korang...

3. Buat TAJUK entry ‘ CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL’

4. UPLOAD 1 (1 keping jer... x moh lebeh2... klu anak lebeh dari sorang dan nak join jugak... boleh jer... buat dalam entry yang berasingan – 1 entry 1 gambo sahaja... ok...) x kisah ler gambo anak sendiri ker / anak sedara ker / anak angkat ker ... Adik korang sendiri ker... TAPI apa yang pentingnyer mesti ada MUNCUNG YANG PALING SEKSI... huhuhu... dan membolehkan pihak juri tertarik ati & cair... meleleh!!!!..

(umur kanak2 : 1 bulan – 6 tahun)

5. Sertakan Nama / Umur.

6. Tinggalkan link entry contest anda di entry ini...

7. Tarikh tutup : 01.11.2010 (tepat jam 12.00a.m)

P9140337

Auuwww....;p

Nama : Muhammad Farish Danish Muhd zaid.
Umur : 3 Tahun 9 Bulan

Nak info lebih lanjut...silalah ke blog beliau...... Selamat mencuba & gud luck!!!! :-)




Monday, October 25, 2010

Dulu & Sekarang.....

Salam Isnin....kembli bersiaran..:-)

Meh kite tgk..ape yg DULU & SEKARANG tu....:)

My Pictures
NI PIC SAYE YG DULU2......

&

My Pictures1
NI PIC SAYE YANG SEKARANG.....

Ape yg lain korang tgk ???.... bagi saye... pic yg dulu2 agak comel & kurus gitu...hehehe... kan !! kan!!!..
but now... comel tu maintain... tp, kurus tu agak x dapat nak maintain...hahaha... saye nak kurus cam yg dulu2.... tp, x dapat lg pon..huhuhuhu.... camner ni.... huhu... agak tension sebenarnye perasaan ni...


note : pic yg dulu2 tu diambil selepas saye kecewa yg teramat sgt..... huhu... & pic sekarang lepas saye dapat pengganti...wakakakaka.... lu pikir la sendiri...;p



Friday, October 22, 2010

Tasya...Tasya....Alahai.......

Salam....

Korang ingat x aritu saye de wat video tuk Qaseh... then saye upload jugak kat FB ... Anak sedara saye..si Tasya...telah tengok & dia cakap kat ibu dia... "Ibu.. acu x wat kat Tasya jugak ke??"... dengan nada sedih... then, tghari td, saye lunch ngan ibu dia.. ibu dia gtau kat saye ape yg dia cakap....

Tasya... bukan acu xnak wat.. acu nak buat.. tp, pelan2 la..hihihi...ok, now acu dah wat special tuk Tasya... Layan k...



Camtu la budak2.... apa2pon saye sayang anak2 buah saye sgt2.... & sayang korang..korang ..korang juga...:)

Till then.... daaaaaa....:)




Thursday, October 21, 2010

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

Dimulakan dengan بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
(ambik berkat tu) hehe...



Dengan segala hormatnya saye menyahut TAG yg telah diberikan oleh Bonda Amani...Purplelicious Love..:)

Hadiah free dari PaQissss?? Sound's great...hihi...jom2 tgk ape syarat2nye..:)



1. bt entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)"
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog
http://www.nadiafarahida.blogspot.com/ - pass

'Eiffel Tower Giveaway'

2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye. -pass

3. mnjadi follower blog ni. -pass


4. tag 3 org blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag! -pass

-Azzeyatin

5. dan last sekali,
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye. -
pass

Hadiah?
5 souveniors yang akan dipos khas oleh Farah dari Paris.
mungkin akan di up kan lagi bilangan hadiah.
mkin ramai, makin banyak hadiah.
up to us bebes. =)


Pemenang?
akan dipilih berdasarkan beberapa calculation buatan sendri
seperti giveaway seblom ni. unik kan?

Tarikh Tutup:
20.11.2010, 12.00 PM



Akhir kata dari saye...majulah saye untuk Paris...hahaha... ntah ape2 kan saye ni...;p




Makan2 Birthday Abah...

Salam...

Aritu ada janji ngan korang nak story ape yg kitaorang wat masa birthday abah kan.. lupa nak publish...hehehe... lupa suda.. & time tu plak.. saye dilanda kekecewaan yg amat dasyat... but now, da ok... ade org tu pujuk... siap nangis2 lagi...opppssss.... terlepas suda... ;p

Ok back to our story, malam birthday abah aritu (06th Oct), abang saye yg sulung soh dtg umah dia.. wat makan2 keluarga... sekali nak celebrate birthday abah... Kami semua ingt nak beli kek... tp, abah xndak... ermmm... kempunan saye nak makan kek..hihi... tp xpe... next month mesti saya dpt makan kek... hehehehe.... apakah????....;p

Sampai jer umah abang..makanan da tersedia... banyak betul.. ada KETAM MASAK LEMAK CILI API, ada SAMBAL SOTONG, ada KARI KEPALA IKAN, ada SAYUR BENDI, ada IKAN GORENG.. semua tu bukan saye yg masak.. kakak ipar saye yg masak... hihihi... & menu yg paling best malam tu ialah AYAM GOLEK VERSI F.B.Z(Faizal bin Zainol) a.k.a BUDAK JAHAT.... hehehe... abang saye la tu...

Yang x bestnye saye x berapa nak berselera makan mlm tu... korang paham2 sendiri la yer..hehehe...

Ok, dah... jom kite tgk diorang makan...:)


PA060680

tgk...makan dah xnampak org kat belakang ni...

PA060683
see the lauk...

PA060681
menyelerakan tak?

PA060682
see the ayam.. abang saye yg wat.. yg menDECOnye adalah saye..hehe..x kreatif lgsg..;p

PA060685
birthday boy tgk syiok makan...

PA060684
org amik gambar wat xtau jer...;p

Itu jer la yg terjadi pada malam tu.... hari yg lainnye..saye mak ngan abah.. kitaorang ber3 jer.. keluar lagi sekali for celebrate abah birthday... tp, boleh terlupa nak bawa mr.Olympus saye ni... makanye.. xde gambar la... hahahaha....

till then.. see you next entry... wah..wah..wah...(banyaknye entry dia arini..)

P9140371

muuuuuaaaahhhhhhhhhhhh...XOXO




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers