Thursday, September 27, 2012

Ar-Rayyan 45 Days Old...



Sekarang sedap dukung dah bambam ni.... baru je sebulan lebih..tapi, dah keras... sekarang dah pandai nak angkat2 kepala....



Tengok la rambut Rayyan...terpacak gitu.. kerja abg2 dia la ni.... Rayyan belom cukur rambut lagi... ni rambut dari dalam perut ibu.... Rayyan dahi luas... orang kata dahi professor... dongga gitu...hehehehe...

Then, dak bambam ni kuat mengamuk..lambat skit bagi susu... qeyau mcm kena cubit... Rayyan ni kuat nyusu tau... nenen ibu pon dia balun... susu formula pon dia balun...mau tak bambam... & ibu dia bagi  minum susu S26... susu yang bagi budak cepat berisi tu... yer tak?? diorang la yang cakap...saya ni belom belajar lg bab2 susu baby ni...hehehe...



Ni la ibu Rayyan !!!! VOGUE TAK??? hihihihi...





ke acu dia yang lagi VOGUE??? hahahaha... masuk bakul la acu ni.... kami yang sedondon... x plan pon nak sedondon... tengok2... adoi...tepok dahi....hihihihi...




haaaaa...ni la baba Rayyan... abg Faizal ni bila dah lama sangat x pegang baby.. nampak janggal la plak... al-maklom la... jarak Rayyan & kak Tasha 9 tahun tu.... 




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 26, 2012

Nak Cepat Kurus !!!!!!!



Setuju tak kalau saya cakap gambar saya kat atas ni nampak saya sedikit kurus....mungkin cara gambar tu diambil @ cara duduk saya... tapi, semalam saya ade test 1 baju lama ni yang dulu x boleh nak pakai sebab ketat diperut... now, dah boleh masuk... rasa sedikit longgar... mood teruja... tp, masih x puas hati.... banyak lagi lelemak yang harus di cairkan...hehehehe....

kurang lebih 4 bulan jer lagi.... cepat bertindak wahai cik Siti Shuhadah !!!!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, September 21, 2012

Open House Raya & House Warming Jue...

Daisypath Wedding tickers


Assalamualaikum....=)

Hai, sihat ke semua??? ginilah gayanya orang malas updates blog... letak gambo jer...hihihihi...

openhouse raya & house warming Jue... thanks jue... makan best...& seronok dpt jumpa korang....=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday ~ Countdown !!!!!

Daisypath Wedding tickers 



Korang kira sendirilah bila tarikh keramat tu...hihihhi... uji minda skit....

Semoga segalanya berjalan dengan lancar & dipermudahkan.... Amin....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Sakit Purutttt Saya !!! Kesian...3 orang sekali kena....

Salam....

Aiyoooo... jgn mara sama saya... saya main2 saja.... (sib baik depa sporting)...

Tak sangka la penyertaan aku terpilih.. Jumaat lepas sesaja dok dengaq Panggilan Hangit kat laman web HOTFM tu..pastu saja la daftar... tup2 AG call pagi semalam... Aku kenakan kak ipaq aku yang dok meniaga Nasi Kerabu kat Pasar Malam...hihihi...

1st AG interview aku dulu.. tanya itu ini... 5minit pastu dia call balik cakap kak ipaq aku taknak cakap dah.. dia letak fone.. call balik taknak angkat.. dia mintak plak no. orang lain... aku bagi no.mak.. dia siap tanya nama mak ape.. tu yg dia kenal semua... mmg sempoi la AG ni... 5 minit pas tu AG call lagi aku... dia cakap.. "Shuhadah, semua xnak cakap ngan AG ni.. hahaha... " tapi, dia cakap dia akan try lagi....tu yg kena semboq ngan paknon tu..sian AG..hahahaaha...

Nak pekena kak ipaq jer.. sekali terkena sampai 3 orang... aduhai.. sorry mak, abah, kak lisa... Adah gurau2 jer....

Pagi tadi pukul 7 aku gerak abih semua..soh dengaq.. mmg gelak pecah perut la pagi tadi... hahaha...

Korang dah dengar lom?? pandai tol AG berlakon jadi Mat Nepal...hahahaha...

korang nak dengar.. click [SINI]..



semalam balik keje wat muka dono jer...konon2 xde pape.. sekali...hahahhaha...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Sunday, September 16, 2012

Salam Aidilfitri... Mohon Maaf Zahir & Batin...



Kalau ade tersalah taip, terkasar bahasa... mohon maaf yer... yang nak pulang ke kampung tu.. hati-hati di jalanraya... mesti best kan... teringin sgt nak rasa pengalaman balik kampung raya sebab saya takde kampung...hahahaha...

Apa2 pon... hati-hati ya semua....

Sekali lagi... Selamat Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir & Batin...=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, September 12, 2012

Wordless Wednesday ~ MAHAL !!!


Nasi Putih Separuh + Asam Pedas Ikan Pari + Sayur Kangkung = RM7.50 (nasib baik sedap)

Sekian...





En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, September 10, 2012

Sedang memikirkan Masa Depan....

Semalam, tetiba terpikir... tahun ni umur dah 28tahun, tahun depan kawin 29tahun, kalau ade rezeki dapat anak umur 30tahun... aduhai.. i'm getting so old... kejap jer dah nak masuk 30... pastu tetiba semalam jeles ngan kakak ipar saya yg no.1 & no.3...

Yang no.1 umur baru 37, anak yang sulung dah masuk 17tahun... yang kakak ipar no.2 umur baru 26tahun anak dah nak masuk 3orang... Oh Tidak !!!!!

Tapi, apa boleh buat kan..


"Jodoh ditentukan oleh Allah sewaktu kita berumur 4 bulan di dalam kandungan ibu. Malaikat akan tulis nama kita, rezeki, kerja, kahwin dengan siapa, cerai atau tidak, anak berapa dan semuanya tentang diri."


How Do I Look???  dikala menghampiri ke angka 3...huhuhuhu....


 


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, September 6, 2012

Review Baju Raya

Assalamualaikum....

Tahun ni punya baju raya xde tempah2 bagai.. beli yang readymade jer... pastu tahun ni punya baju raya berunsurkan jubah/maxi dress...:)


Tudung - Al-Humaira Contemporary.
Jubah - Butik Saleem Wahab @ Bandar Sunway, Seberan Jaya.


Tudung Bawal Sulam Manik - Uptown Bandar Perda.
Dress - First Lady, Tesco Seberang Jaya.

Baju raya tahun ni 2 pasang jer.... bersederhana jer...=)


yang ni plak..tudung jer baru... jubah yang sedia ada....
Shawl & Inner Neck - Chenta Qaseh Butik


korang punya baju raya mesti berpasang2 kan..hihihi...ok la tu.. meriah...=)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, September 4, 2012

The Ridge -Teja By The Sea, Pulau Aman

Assalamualaikum....

Korang dah penah pegi kat sini??? best gak... tempat makan yang sangat sempoi... makan pon sedap... tapi, sekali sekala ok la kot nak makan kat sini... selalu leh pokai ooo...hahahaha...

Saja weekend lepas xtau nak kemana... so kesini lah kami... aritu masa bulan puasa nak berbuka kat sini..tapi, tak berkesempatan...


The Ridge-Teja by the sea... nama restoran bukan main sempoi..hahaha..


Kami pilih tempat yang sempoi.. kalau sapa gayat better toksah dok sini k.. cari yg tengah2 skit...hahaha...


 best kan??? best kan???

Dah la tempat best...makan pon sedap..nak tau kami makan apa???


 satay....secucuk 70sen.. ok..not bad...

Nasi Goreng Seafood... RM8.90 sepinggan...sedap !!!! recommended.. Mr. Fairuz teruja 1st time makan nasi goreng dalam kulit nenas...

Blackpepper Chicken Chop... RM14.00.. pon sedap... tapi sos blackpepper diorang bagi sikit..tak cukup... tapi kitaorang mintak tambah.. xde charges...=)

Air Milo Ais untuk Mr.Fairuz.. Fresh pineapple juice tuk saya...




Dah settle makan x balik gi.. lepak2 tunggu sunset... tapi, sayang..sunset tak nampak sebab berjerebu... huhuhuhu...






Rasanya restoran ni boleh lawan ngan Puncak Mutiara Cafe (PMC)... hehehe... PMC pon la ni bukan sedap sgt dah pon.... huhuhu...

So, korang yang lom pernah dtg sini.. silalah terjah... kompom x nyesal...=)

babai...;)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, September 3, 2012

Shawl & Inner Neck Raya Punya !!!

Untuk Along Parizan yang bertanya.....

Shawl & Inner Neck acu by Chenta Qaseh boutique.... cam biasa.. acu online sopping....hehehe...


sangat selesa memakainya....=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Assalamualaikum... 16 Syawal... =)

Assalamulaikum....

Salam 16 Syawal...

Adakah anda sangat lemau hari ni ???... jangan lemau2 k... berkerjalah dengan semangat.... hahahaha....


qenyeh sampai ke telinga macam saya !!! hahahaha...:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers