Monday, February 14, 2011

Abg Long Farish!!! Acu Minta Maaf Yer..:-(

Salam korang !!

Tadi BW kat umah kawan2... terstop kat umah kak DEE... entry pasal HANGER...hihihi... terus teringat kisah saye ngan anak sedara saya abg Long Farish baru2 ni...

Aduh, bila dipikirkan balik... sian abang Long.. kena pukul terok ngan acu dia...

cerita bermula apabila...

Abang Long makin hari makin nakal sangat... bebaru ni, saye dok rileks tgk buletin Utama kat umah... terloncat sana..terloncat sini... xpe lagi... kira normal la tu budak2 kan...sekali korang tau ape dia buat?? dia baling torch light kat kepala saya...aduhhh.... yg ni giler2 nye sakit ok.. dia boleh gelak... saye marah dia..then dia keluarkan satu ayat yg x patut dia cakap... saye ape lagi... bangun & kebetulan hanger ade atas meja.. terus saye libas kat kaki dia... menangis teresak2 dia tau...saye libas sekali jer..geram punya pasal saya baling hanger tu kat pintu.. berkecai hanger tu...hihihihi... Mak saye time tu xtau apa jadi.. mai2 terus marah saye... biasa la kan... cucu kesayangan... saye time tu mmg tengah hangat..terus bangun keluar bawa keta pusing2 tanpa arah..huhu.. masa dalam keta tu, teringat kat abg long.. sayu la plak ati ni....terus drive balik umah....

Sampai umah, saye explain kat mak ape yg dah jadi.. so, mak dah paham... saye gi belek kaki abg long.. ala... :(... kesian abg long.. berbaloq org penang cakap... mak dah sapu minyak cap gamat...huhu...

tu la abg long..lenkali jgn nakal... tapi, abg long ni..sejak dah ade adik & pandai cakap... dia tersangat la nakal.. kalau dulu ngan semua org dia takut..now, dah terbalik.. semua org dia dah x takut... aduhh...

To Abg Long Farish,(mana tau esok dia besar dia baca entry ni)... acu pukul tu tanda acu sayang k... jangan nakal2 lagi pas ni...

Tapi, abang long x serik... now, dia suka buli adik dia plak si Qaseh tu.. sian saya tgk Qaseh... tapi, Si Qaseh ni kuat ok... kena buli camner pon ngan abang long..dia tetap nak nyondol kat abang dia...hihihi....

Tragis tak kisah saye ni??? & acu Garang tak???? hihihi...



PC231529
tengok daripada gambar ni...confirm saye bukanlah seorang acu yg garang ok...:)


note : orang cakap... kalau nak pukul anak2.. pukul bahagian bawah daripada pinggang xpe...jangan atas daripada pinggang..nak lagi mujarab..pukul tapak kaki...




10 comments:

  1. biasa la budak shu..dania pun selalu kena..tapi kejap jer..pas tu nakal balik..mama dia naik fed up dah..

    ReplyDelete
  2. tu la kan..budak2 skang ni yarabbi...degil lain mcm...tu kdg2 mls nk g jumpa kengkawan bwk anak...bila depa nakal kite mak pak malu la jugak...takkan nk jd tarzan dpn2 org kan...ehehe..

    ReplyDelete
  3. budak2 zaman skrang nie memang sangat mencabar tahap kesabaran kita kan..huhuhu akak pun takut shu..memikirkan proses membesarkan amani nanti..huuhuhu

    ReplyDelete
  4. dah kalo dia berdiri mcm mana nak pukul tapak kaki..

    kitakan..kalo degil2 tu leh tahan..tp mulut yg kuar perkataan yg bukan2..yg berbau kurang ajar tu yg x tahan..cepat nau panas hati kan..

    sib baik mak dia x marah shu eh..kdg2..leh gado tau adik beradik sbb xleh terima adik dia pukul anaknya..moga akak/abang shu ok je..anak2 buah bila buat salah kita leh tegur kan..kalo x, ada yg sentap..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Suria ~ gegurl ok lagi..dengar gak cakap... boboy ni degil sgt tau..

    kak ratu ~ betoi tu..kang marah depan org ramai..org kata x syg anak palk...susah kan..huhu..

    ReplyDelete
  6. kak pepel ~ amani will be gud gurl... pompuan senang jaga...:)

    ReplyDelete
  7. kak dee ~ tu la..kalau dah cakap benda yg x sepatutnya mmg kena la..sampai sekarang mama papa dia xtau... hehe.. tp, mama & papa dia dah pesan.. kalau degil pukul xpe.. jgn manjakan sgt... tapi, shu cuak gak la... haha...

    ReplyDelete
  8. baca jugak entry dee pasal amukan hanger tu.. sekali je libas & baling ke pintu is good.. jgn smpai hilang akal melibas byk2 kali.. torch light berat okeh.. adoiii... btw, abg long tu ensem sangat...

    ReplyDelete
  9. wah mesti manja dengan acu ni kan.. :)

    ReplyDelete
  10. acu tak garang ok.. zaman sekarang dan tak pukul pakai rotan ke? pakai hanger je pun jadi kan.hehe

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers