Wednesday, February 23, 2011

Cataract Surgery

Salam & hai semua...

Selamat petang diucapkan...dah makan??? ohhh dah tea time..:) saye lunch tadi ade org belanja... siap dijemput lagi tau... naik vroomm...vrooomm..makan kat padang kota... Nasi Goreng Hainan... sedap.. & now dah jadi ANACONDA... hahaha...

Ok, back to our topic..hahaha... cerita pasal Cataract Surgery yang mak saye buat bulan lepas... arini dah masuk hari yang ke-25 mak saye buat pembedahan ni... baru ari ni nak cite erk...memang pemalas lipas saye ni kan..hahahaha...

Pada 27Jan lepas, awal2 pagi seawal 5pagi dah terpacak kat depan pintu ferry... ferry lom jalan lagi kami dah terpacak..sebab operation mak start kol 7.30 pagi... sampai dalam kol 7pagi.. register semua siap.. mak dimasukkan ke wad...

Sebelum tu mak kena check blood pressure... kena stabil..kalau tak..tak boleh wat operation ni ok...

nurse tu sangatlah baik & friendly...


Lepas semua selesai, lebih kurang pukul 8pg, baru mak dibawa ke Dewan Bedah.. masa ni saye tgk muka mak risau.. so, saye plak tak boleh tgk mak camtu..mula la nak nangis... akak nurse tu cakap kat mak.."makcik..jgn risau k.. xde pape pon... x sakit pon.. sikit jer..." sangat baik kan nurse tu...sib baik abang2 saye dah kawin..kalau tak leh wat kakak ipar...:)

Dewan Bedah Hospital Besar Pulau Pinang.


Menunggu dengan penuh sabar & agak risau jugak disitu....huhuhuhu....

Abah juga ada bersama saye time tu... tapi abah dok luar..sebab dia tak tahan sejuk...kaki tu nak kebas je...:)


Dalam lebih kurang pukul 11pg, mak dibawa keluar... masa tu saye tgk cap yg mak pakai tu ade kesan darah... terus saya naik risau.. tanya kat abah.. darah ape tu???? tengok balik upa2nya bukan darah... air ubat dettol upanya... aduhhh... risau tau....huhu...

Siti Fatimah Shaikh, 56 tahun... Dr. Ang yang bedah mak... masa ni mak dok rilek atas katil sambil ditemani oleh anak dara sorang dia tu....:)


Sejam pas tu, mak bangun... so mak cita pengalaman dibedah... mak cakap memang x rasa apa time bedah tu...tapi, lepas beberapa jam, mak cakap kepala rasa sakit sgt.... kesian mak saya...huhuhu... tapi, mak saya kuat tau.... :) SAYANG MAK SANGAT2... BANYAK LAUT...


Time melawat si kecik ni datang ngan mama & papa dia... sepanjang jalan nak ke wad... papa dia cakap..banyak sungguh pit stop diorang... mana taknye.. org ni tahan..org tu tahan..sebab geram sgt tgk dia.. tapi dia slamber wat muka action.... gigit kan baru tau....



tgk la muka dia... cam tak bersalah jer...tapi, memang dia xde wat salah pon..hahahaha.....


Now, mak saya dah semakin pulih..tapi tak boleh wat kerja berat sama sekali.... lepas ni ade 1 lagi operation menanti mak.. nak buang pendarahan belakang mata plak.... aduhhh...sian mak.. banyak sungguh dugaan tuk dia... tapi, mak jgn risau.. adah sentiasa support mak k...:)



Note : Gelang kaki saye dah jumpa... actually tercicir dalam rumah jer... mak jumpa pastu mak simpan... Mak kata..dia saja taknak gitau saye... dia nak soh saye cari sampai dapat...sebab nak ajar saye supaya hargai barang2 berharga ni...hehehe... penat adah cari tau...huhu.. apa2 pon SAAAAAAAYANG MAK SANGAT2...BANYAK LAUT !!!




7 comments:

  1. alhamdulillah... lega dengar mak dah sihat..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah mak shu dah sihat...syukur jugak sebab gelang kaki dah jumpa...

    ReplyDelete
  3. jga mak shu elok2 yer..ALHAMDULILLAH dah sembuh...

    ReplyDelete
  4. alhamdullilah mak dah berjaya buat operation..semoga mak sembuh sepenuhnya..amin...
    qaseh kamoo sangat cute..geram untie pepel tengok..

    ReplyDelete
  5. ALHAMDULILLAH,,

    makcik dh sihat.....

    hoyehhh..pasni leh jenjalan sakan......yeaaaaaa

    ReplyDelete
  6. THANKS SEMUA....

    Doakan MAK shu sihat2 selalu k... doa anda saya sangat hargai..alhamdulillah...:)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers