Friday, August 24, 2012

1 Syawal ~ Beraya Di Tepian Pantai....








En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

My Big Family !!!!!


On 1 Syawal.... Selamat Hari Raya !!!



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Saturday, August 18, 2012

Aku Ikhlas !!!!!...Tapi....

Aku lakukannya dengan ikhlas.. tapi, jangan la ambil kesempatan plak.. sedih ai tau...huhuhu...=(

Nak dekat raya ni ai touching plak... stress pon ade gak... tapi ai buat dono jer.. taknak spoilkan aidilfitri yang mulia ni....

Harap Allah dapat bantu aku... kadang-kadang rasa nak marah pon ade.. tapi, aku kena sabar...

InsyaAllah..aku harap dalam masa beberapa bulan akan datang hidup aku akan lebih tenang...sebab ape??? sebab... insyaAllah.. lagi beberapa bulan aku dah nak kawin.. aku harap hidup aku akan berubah dari segi ketenangan jiwa... rasa macam kalau ade suami kat sebelah.. leh manja2..mengadu domba... ade gak teman bicara... teman nak kongsi masalah gitu...tol tak??? itu pendapat aku la kan....

Ok..bai...



Selamat Hari Raya !!!!  



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, August 17, 2012

Dapur Shu Shinju ~ Macaroni Carbonara Mushroom

Inspired by Kathyjem....

Kelmarin BW ke blog kathy tgk spagethi Carbonara dia...pehhh.. terus teringin... balik keje terus gi cari barang & berbuka dengan Macaroni Carbonara Mushroom ni... kenapa Macaroni??? sebab nak habiskan stock yang ada... jgn membazir.. kan..hihihi...

Memang sangat kena ngan citarasa aku... lepas ni nak buat lg..senang jer... nak tau resepi sila ke blog beliau... [Click sini]..


penuh dengan mcm2.. setiap masakanku sayur adalah wajib..kalau xde.. x feel...hehehe...

ampun ya..tayang di bulan Ramadhan yang mulia ni... takmo kecoq2 na...hehehe...


Rasanya raya ni nak jamu cenggini jer kat tetamu... cepat & mudah.. tak gadoh nak pecah peloh masak nasi beriani la.. nasi tomato la.. nasi minyak la... heheheehe... boleh gitu...????



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, August 13, 2012

Cerita Baby Ar-Rayyan lagi.....

Salam 24 Ramadhan,

Minggu ni entry pasal Ar-Rayyan jer erk... biasa la.. orang kalau dapat apa2 pon yang baru mesti excited terlebih kan....

Sejak ada Ar-Rayyan ni... acu balik keje jer mesti nak ke rumah abg... sebab x sabar nak gomol Ar-Rayyan... hihii.. sampai ade orang komplain kata tak dapat perhatian lebih....alalala.. kesian kan... ala..awak nanti2 saya bagi la perhatian lebih yer..awak bersabar jap...

Sabtu lepas acu bawak hadiah bagi Ar-Rayyan... acu belikan ni kat Ar-Rayyan...

ELC Sofa..beli kat Piya Bajubaby Atasrak...TQ dear...

Berpeluh jugak la acu & acik Fyda nak setup benda ni... pelampung tu sampai acu & acik Fyda bawak pi kedai moto la sebab nak masukkan angin..hahaha.... lawak jer.. tapi, Ar-Rayyan punya pasal... ape pon boleh...

Yeayyy... akhirnya Ar-Rayyan dapat landing2 atas ELC Sofa tu....



Ok..sekarang jom layam gambo2 Ar-Rayyan jer...hihhii...


 Ar-Rayyan dengan kakak sepupunya... Qaseh.. apesal kakak Qaseh muka ketat tu...hihihi...








Sedikit info tentang pemilihan nama Muhamad Ar-Rayyan... bersempena dengan bulan Ramadhan bulan barakah ni...


Syurga itu mempunyai sebuah pintu yang dinamakan Ar Rayyan yang tidak memasuki pintu itu selain daripada orang-orang yang berpuasa. Dan dijanjikan dengan menjumpai Allah Taala pada balasan puasanya.”(Bukhari & Muslim)           

“Sesungguhnya di dalam syurga terdapat sebuah pintu yang diberi nama Ar Rayyan, pada hari qiamat nanti, orang-orang yang berpuasa akan melaluinya, dan dilarang masuk selain daripada mereka, dan jika mereka semua sudah masuk maka pintu itu akan ditutup.”
 (Bukhari, Muslim, Turmizi & An Nasa’I)


p/s : mulanya baba dia nak letak Muhammad Rayyan jer.. so, acu dia yg suggestkan Ar-Rayyan...sedap tak nama tu...=)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, August 10, 2012

Oh My Rayyan !!!!

Kalau dah baby buat pi la muka camna pon...tetap nampak comel.....



Oh..acu dah start rindu Rayyan nihh... tak tenteram dok ofis.. asyik tgk jam jer.... huhuhu...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Muhamad Ar-Rayyan Dah Sampai !!!!..

Salam....

Alhamdulillah, petang semalam kakak ipar saya selamat melahirkan baby boy yg comey loteee.... baby Rayyan...

Bestnye semalam berkampung 1 family kat KPJ Perda... kecoh 1 ward...hahaha...

Baby Rayyan alhamdulillah sihat.. ibunya pon sihat... tak sabar nak polok2 cium baby Rayyan... Acu tak dapat pegang baby Rayyan lagi.. tengok baby disebalik cermin jer.. confirm lepas ni acu nak gomol2 baby Rayyan...hehe...

Presenting... My New Nephew... Muhamad Ar-Rayyan....


alalalala... awal2 dah buka mata luas... masa ni dia dok heran tgk ramai dok perati dia...sweet kan...




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, August 9, 2012

Dapur Shu Shinju ~ Try Buat murtabak Maggie !!!!

Salam...

Tahun ni, sejak bulan puasa ni xde langsung resepi ramadhan... mood malas sgt ke dapur..huhuhu... baru2 ni saja jenjalan blog CikEpal... terlioq tgk murtabak Maggie dia.. Oleh sebab senang giler nak buat..tu yg rajin... tak sampai 15min dah siap... hahaha... cari resepi yg senang2 udah ler...

Senang jer buat ni..rasa semua dah tau... celur maggie.. pecah 2 biji telor.. masuk hotdog ke isi ayam ke udang ke(saya masukkan hotdog..goreng dulu tau)... pastu masuk perencah kari maggie tu... kacau sebati..Panaskan minyak...ohh..saya x pakai minyak yer..pakai planta jer..pastu goreng atas dapor... pastu sampingan letak cheese atas murtabak then masuk microwave... xyah lelama.. dalam 5-6 min sudah....sedap weii... arini rasa cam nak buat lagi..hihihi...


Presenting.... My Murtabak Maggie...hehehehe...







En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, August 8, 2012

Sila Usul Periksa Dahulu....

Bila kita membuat sesuatu tindakan tanpa usul periksa... not gud ok!!! please.. please remind... apa2 pon sila usul periksa... bila kita bertindak mengikot kata hati... mungkin itu salah... silalah berdepan & berbincang 4 mata...

Bila dah tersalah anggap ginilah jadinya...masing2 nak masam muka....


Ok bai... Selamat berbuka puasa...=)



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Tuesday, August 7, 2012

4 Tahun Sudah... InsyaAllah...Sedang Menghitung Hari..=)

Hari ni genap 4 tahun perkenalan kami.... fuhhh..4 tahun sudah... x sangka..lama jugak tu...hehehe...

4 tahun lepas..pada tarikh hari ni..07/08/2008 kami berkenalan di Golden Screen Cinema, Sunway Carnival... hahaha... bila pikir2 balik...lucu jer cara perkenalan kami tu....

Dah 4 tahun ni alhamdulillah, Fairuz yang aku kenal dulu sama jer sampai sekarang.. tak pernah berubah... & kami masing2 dah kenal hati budi memasing... Alhamdulillah, syukur sangat dapat kenal ngan dia... harap hubungan kami diberkati Allah...Amin....

Dan, InsyaAllah perkenalan kami ni akan dikuatkan lagi dengan ikatan Ijab & Qabul... sedang menghitung hari.. InsyaAllah..harap dipermudahkan... Amin...

  



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, August 3, 2012

Aku Bosan Dengan Sikap Manusia Yang.......

Aku menghargai org yg benar2 menghargai aku... tak hipokrit..sini cakap lain sana cakap lain...& aku juga tak layan org yg bengong!!! kita nak kena ikot mood dia.. kalau mood ok..macam nak masuk dalam kain.. kalau mood x ok.. tarik muka 14.. pastu baru nak say "sorry la.. saya bila otak tgh tak betul ni...duk buat itu ini".. sorry la... ingat aku xde keje nak kena layan mood hang selalu... baik ko blah dari depan muka aku...aku kalau dah benci seseorang..mmg susah aku nak suka balik..take time...

Hidup ni xleh tunjuk baik sgt..nanti org pijak kepala...

 comel budah kat atas nih...

Inilah pesanan khidmat masyarakat dari saya...:p (ai tak marah ok.. cuma bagitau)...

Selamat berbuka puasa tuk semua... Daaaaa....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, August 2, 2012

alhamdulillah... Rezeki Ramadhan !!!!



Syukur sangat-sangat.... Terima Kasih Ya ALLAH....



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Wednesday, August 1, 2012

Remove jer kalau rasa nak Remove... TAPI..........

pasni kalau ai tak tegor u..u jgn kata ai sombong k...kadang2 selisih bahu pon ai MUNGKIN akan wat tak tau jer kat u....:p



Selalu jer ai comment status-status indahmu..Liking-liking..tagging-tagging.. poking-poking (cam lagu aliff aziz plak "jangan ganggu pacarku")..hihihi...terkejut jugak bila xde pape tengok u removed ai... ermmm...
Eh...sedih????? no lah... sikit pon tak sebenarnye... I'M COOL.... =)

Babai....




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers