Saturday, September 25, 2010

Cerita 6 Syawal

6 Syawal suda...


6 Syawal aku da start keje... sangat menjeles aku pada diorang yg tgh bercuti lagi..tp, apakan daya.... aku kan org penting kat opis tuh... xdak aku..keje x jalan ok !!! eh.. ni bukan masuk bakul angkat sendiri.. ini betul2... tp, kalau korang x caye..terpulanglah.. ade ku kesah ????


Ok, back to our story... pagi2 dok tgh bersiap nak ke opis dapat 1 msg dr classmate aku Aishah... yg berbunyi.. "Jemput mai umah aku..aku wat mee kari.. mai tau"... alamak... time aku da start keje baru hang nak wat open house.. ni kira open house kecil2an sebab x ramai yg dia panggil... so, oleh kerana xmau menghampakan dia.. aku pi jugak umah dia after office hour... dia pon cakap xpe..dia nak tunggu... lebih kurang kul 7 baru aku sampai umah dia.. oleh sebab Q kat ferry terlalu lama... huh.. memula plan nak naik bridge.. entah kenapa, stereng aku belok ke ferry... ermmm....


Sampai jer umah dia..aku bertemu ngan sahabat2 aku yang hampir 9 tahun x berjumpa... lamanye......


P9150412
diorang ni la... kecuali Aishah si tudung hitam tu.... lama kan korang !!!

P9150413
Aku ngan Hasliza.. Da jadi cikgu dah dia skrg.....

P9150414
Aku ngan Mahfuzoh.. dia plak skrg da jadi seorang penulis Khat yg berjaya... kalau korang nak tau..dia penah masuk tv tau.. Siri Remaja@TV3.. glemer u !!!


Mee kari mek cah sgtlah sedap... kena plak time aku baru balik keje..bertambah2 aku makan..pas mee kari, laksa..pastu nasi impit...pas ni jgn segan2 panggil aku lg yer..:)



Itu saja cerita tuk raya ke-6...



Raya ke-7 aku ke open house sis Nida..... Aku cite on next entry la yer...tunggu tau...


Daaaaaa.....


4 comments:

  1. kenapa la penang selalu jem.. kesian kat orang nak pergi beraya.hehe

    ReplyDelete
  2. Tapak kaki ~ entahla..myb semua org pakai mai raya penang kot..

    ReplyDelete
  3. penang DESTINASI MAKANAN dh tuh sume pakat nak mai sini..ahahahahha tuhlaa jamed....ahahahha

    shud jmpak depa kaa?? syoknyaaa

    ReplyDelete
  4. kak nida ~ betul tu kak nida...sokong....

    a'aa.. shu jumpa depa... syokkkkkk...:) rasa kecik jer sebab depa keja bagus2..

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers