Wednesday, September 1, 2010

Melawat Bonda & Amani

Salam 23 Ramadhan....

Camner puasa korang?? Alhamdulillah, setakat ni aku masih mampu bertahan selama 23 hari.. x miss lagi tau...hehehe...

Actually aku nak share cite ngan korang.. cuti merdeka baru ni, aku gi melawat bonda & Amani kat Kota Kuala Muda (KKM)..

Jarak umah aku ngan kak pupple xde la jauh sgt... ade la dlm 45minit perjalanan... yang membuatkan aku lambat sampai sebab tersalah jalan... Aku gi ngan kak ipar aku Fyda, asyik sgt bersembang sampai tersalah jalan..hahaha....sib baik xjauh.. kalau x.. gi meronda ke Pantai Merdeka la dulu.... dah aritu pon merdeka...x salah kan...:-)

Sampai simpang Kota Kuala Muda, dah xtau nak belok kiri @ kanan... capai handset call bonda... bonda cakap...kat simpang tu ade Tugu Sampan... ambik kanan... Pastu nampak tanah perkuburan... depan tu jer umah bonda... x susah pon nak cari umah bonda ni... senang sgt...:-)

Kedatangan kami disambut dengan senyuman manis bonda didepan pintu..1st time ooo aku jumpa bonda... selalu dok sembang fone & bermsg2 jer... hari tu baru la dapat bertentang 6mata antara aku & dia... hahahaha... skema x ayat aku tu... hahaha... ade kesah???

Mama kepada bonda sgt lah peramah.. sonok sembang ngan dia.. mcm2 cerita terkeluar.. daripada cita Tsunami, bersambung dengan kisah Ikan/ketam yg fresh kat Pulau Sayak..bersambung plak kisah mencari siput kat belakang umah... bersambung2... x ingt dah aku..mcm2 cita kitaorang borak....

Yang best sgt umah bonda amani ni.. pantai betul2 belakang umah bonda.. agak2 nak ambik angin.. bukak je pintu belakang... angin jgn cakap la... sepoi2 bahasa... best sioott!!! siap ade pelantaq kat belakang umah...fuhh.... kalau aku...siap bawa bantal tido kat pelantaq sambil makan kacang... hehehe....

Banyak plak aku bercerita kan... now, korang layan la pic2 yg sempat diambil kat umah bonda... (harap maaf..pic bonda amani xde... oleh sebab bonda now berpantang..bergambar pon x boleh... nak wat comeback katanyer..)

P8310085
Ini dia Qaireen Nur Amani... comel sgt..geram untie Shu tgk dia...

P8310074
rambut Amani cepat jer da lebat....

P8310083
meh acu kiss kiss skit... ermm..wanginyer..suke bau baby Amani..

P8310082
Acu giler kosa bergambar ngan baby Amani.. Baby Amani sedap jer tido...

P8310079
Abang Long pon nak bergambar ngan baby Amani..:-)

Ada 1 benda aku nak tunjuk kat korang nii....

P8310086
Sampan siapakah ini... menggunung jer ni...

Kreatif kan orang KKM.... terpegun aku tgk diorang wat ni... x salah aku..ni sampan2 yg hanyut time Tsunami aritu...kira cam tugu peringatan la ni....

Masa balik, kat simpang KKM ade org jual kuih muih... aku beli wat balik tuk berbuka nanti.. serius sedap beb... kiuh org kampung wat.... puas hati... semua sedap..

Note : Terlupa nak bercamwhoring kat belakang umah bonda..... giler cantik pemandangan tau.... nanti raya nak pi lagi umah bonda lah... hahaha.. muka x malu betul aku ni....


5 comments:

  1. memang cpt rambut baby amani tu tumbuh yer... rambut marissa dah lama botak, tumbuh pun baru sikit jer...

    apa khabar bonda amani? ceh nak wat comeback lah pulak...hehe

    ReplyDelete
  2. best nama baby tu.. leh buat tajuk cerita.hehe...

    sampan apakah itu? tugu ke tak pembuangan sampan..?ahaha

    ReplyDelete
  3. chomei amani nie..shud dh p tgk amani..kak ja bLoom lagik..gamak tgg raya niehlaaa..nak jmPAK AmanI & bOnda....

    ReplyDelete
  4. oh tidakkkk...menjeles la Lisa mcm ni..shu dah pi tgok amani...ini tidak adil!!!nanti bila2 kita plan eh..leh bercuti sambil cari siput belakang umah kak pepel...

    ReplyDelete
  5. ehhehhehe akhirnya dapat gak kita jumpa kan..tenkiu shu sudi mai jumpa akak...nanti raya mai len na..xpun lepas akak habis pantang mai len..kita p tengok tempat beli ikan ehhehe...ahhha maktok amani memang ramah...cam bonda amani la jugak..hehhehe....

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers