Monday, March 22, 2010

Jenazah Yanie (Mentor) Selamat Disemadikan...

Siti Suriane Julkarim atau dikenali sebagai Yanie disahkan meninggal dunia pada pukul 1.15 tengah hari semalam akibat ketumbuhan paru-paru di Hospital Keningau, Sabah.

Ketika dihubungi, suaminya Irfin Abdul Manan, Arwahyarhamah Yanie menderita sakit tersebut sejak dikesan pada Disember 2009 dan dimasukkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan rapi pada Februari lalu.

"Pada Disember Yanie sudah mula sakit dan apabila kami buat pemeriksaan di hospital, dia disahkan mempunyai ketumbuhan di bahagian paru-paru.

"Namun arwah tenat sejak bulan Februari. Dia hanya terlantar tidak bercakap dan tidak lalu untuk makan," jelasnya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Irfan turut menyampaikan pesanan arwah isterinya sebelum menghembuskan nafas terakhir iaitu meminta maaf kepada semua ahli keluarga, rakan-rakan artis dan pihak media serta pengurusnya.

"Sebelum arwah benar-benar nazak dia menyampaikan pesanan agar dimaafkan segala perbuatannya yang menyinggung mana-mana pihak, iaitu kepada keluarga, rakan-rakan artis, pihak media dan bekas pengurusnya yang selama ini menyokong kerjaya sebagai artis," ujarnya penuh hiba.

Jenazah Yanie telah selamat dikebumikan pada pukul 12.00 tengah hari tadi di Tanah Perkuburan Islam Likas, Sabah.

Arwahyarhamah Yanie yang merupakan pemenang tempat ke-3 musim pertama Mentor telah berkahwin pada November 2007 dengan Irfin Abdul Manan dan meninggalkan seorang anak bernama Iris Sofea Irfin berusia 2 tahun.

P/S: YANIE MENINGGAL DI USIA YG SGT MUDA... KITA X TAU BILA PULA KITA AKAN DIPANGGIL OLEHNYA.... AL-FATIHAH..

5 comments:

  1. terTunduk seketika........aduh..anak dia nama iris soFia...anak Saya ZAHra SoFia...

    JANJI ALLAH....
    kembaLi kepadanyaa tika dan saat ini...
    kita jaa dok tgg turn bila dan di mana.......

    ReplyDelete
  2. oohhh...die da ada ank ek...igatkan die tak kwen lg..sgt2 muda kann...

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah... semoga rohnyer di cucuri rahmat...

    memang terkejut ngan berita kehilangan arwah! sesungguhnyer ajal dtg tidak mengenal usia..

    ReplyDelete
  4. huhu... al fatihah.. sedih sangat kan, dia masih muda, anak pun masih kecik... tak dapat bayangkan macam mana keadaan anak dan suaminya..
    :(

    ReplyDelete
  5. kak nida >>> ya.. JANJI ALLAH... so, kita kena perbanyakkan amalan...

    tin >>> shu mula ingt dia xde anak lg.. cian kan.. :(

    Neena >>> kira pon kena bersiap sedia kan.. bila2 masa ja ajal akan dtg.. dia xde bg hint punya..shu ni insaf jap..pastu gila2 dtg balik.. tp, shu ttp x lupa diri..hehehe..

    lady >>> shu pon dok terbayang.. camner suami & ank die nanti.. xleh pikir la.. sedih... anak msh kecil..mesti nanti dia tanya mana mama dia..

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers