Thursday, June 30, 2011

GUD NIGHT BLOGGERS !!!!

Haluuuuu.....
Time's up !!!! jom tido.... esok bangun awal..nak buat breakfast....:)

Malam ni tido ngan abang long farish...:)



Salam............


PENGUNJUNG... SILA OOIII SILA !!!!!



Majority adalah dari MALAYSIA 81.25%.... UNITED STATES saya tau dah sape..ofcoz la cik miyoko kite tu... dear !!! rindu la sama kamu.... INDONESIA tak tau plak sape erk... sapa pon kamu... salam perkenalan dari saya.... saya sayang engkauorang tau....


MORNING BLOGGERS !!!!!

Rentetan dari entry yang lepas...BE dah menjengah ke blog saya.... & atas nasihat bloggers2 kesayangan suruh keep on post new entry tuk mendapatkan pulangan yang lumayan...
..dengan ini... nak gtau u ollss semua....


HAPPY A VERY GOOD MORNING U OLLLLSSSS !!!!!!!!!!!!!!

tu jer nak cakap....:)



Daaaa..........




Wednesday, June 29, 2011

FOR THE 1ST TIME !!!!!!

Setelah hampir 2 tahun saya menunggu... akhirnya.............


Apa perlu saya buat sekarang erk??? apa pon tak tau....langsung tak paham....

heeee...apa la nak jadi ngan saya ni.... APA PON TAK BOLEH !!!! APA PON TAK BOLEH !!!!





Monday, June 27, 2011

TEMANKAN B2B TEMPAH BAJU KAWEN..

Salam alls...

Sabtu lepas ai gi temankan by BFF tempah baju kawin kat PERDA,Bukit Mertajam...waaaaa... cecantik la baju kawen kat butik tu... tapi, maafla.. ai tak ambik gambar pon.. malu la... sebab ramai B2B kat sana tgh dok fitting baju... ai rasa malu plak nak keluarkan camera ai ni..hehehe...

Tapi, at last my BFF dapat gak tempah design kegemaran dia... BFF ai cakap x rugi bawa ai temankan dia.. sebab ai bagi banyak idea kat dia..hihihi... Tuan Penasihat 20% ok..hehehe...

Hey semua B2B kat penang... nak kasitau.. butik tu bagi pakej yang sgt reasonable bagi ai tau... cer korang kira balik... my BFF tempah baju(baju baru design sendiri)+meja beradab backdrop pelamin+makeup+red carpet+flower stand+meja kek+bantal sila for nikah.. semua tu RM1400.. murah kan !!!!
Baju2 dia plak semua cecantik... xde yang old fashion.... waaaaa.... sgt murah kan....

penang B2B..kalau ade yang tengah dok survey try gi terjah butik pengantin tu... MAYA STUDIO
Lepas settle sesi membooking, ai ngan BFF gi terjah Jusco Perda... jalan2...then gi lepak chill kat A&W.. makan coneydog..nyum..nyum.. sedapnyeeee....

kat sini baru ade gambaq.... :)


B2B merangkap BFF saya...

B2B gak... soon...:)

BFF forever... ai jadi pengapit u kan nanti..:p

sedapnye dapat makan coneydog A&W...:)

Jemput makan semua....:)


Ai dapat souvenir dari my BFF yang baru gi holiday ke Beijing bebaru ni...


Beijing FM... thanks my dear....:)


Noted : Dah lagi sorang my BFF nak kawin..huhuhu... pasni dah xde peluang nak lepak2 sekali...:(

Thursday, June 23, 2011

SELAMAT HARI LAHIR UNTUK MAK TERSAYANG !!!!!!!

ALLAH selamatkan kamu....
ALLAH selamatkan kamu....
ALLAH selamatkan MAK FATIMAH....
ALLAH selamatkan kamu....

**clap...clap...clap***

Assalamualaikum....

Hari ni Birthday MAK saya yang ke-56 tahun... Alhamdulillah, sehingga hari ini..mak diberi kesihatan yang sgt baik..walaupon MAK ade masalah Sakit Tulang Belakang... MAK masih mampu tersenyum gembira...:)

Istimewa tuk MAK tersayang, terima kasih kerana telah membesarkan & mendidik Adah menjadi seorang anak yang baik dimata MAK.. (walaupon ade yang cakap Adah anak yang tak baik...huhu...)
Jasa MAK akan Adah kenang sampai bila2....

Untuk MAK, SELAMAT HARI LAHIR, semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki... Adah sayang MAK sangat-sangat... SAYANG MAK SAMPAI SYURGA...


SAYAAAAAAANG MAK !!!!!!!!!


Noted: Saya cadang nak masak speacial tuk MAK... tapi, bukan arini... kalau arini x sempat... myb weekend ni...:)




Wednesday, June 22, 2011

NAK JUGAK WORDLESS WEDNESDAY ♥♥♥LAYAN SUNSET♥♥♥

MENIKMATI SUNSET @ PANTAI BERSIH, BAGAN AJAM...:)










Actually test Camera Baru...hihihi...:)

 

TAK JADI TUTUP BLOG !!!!!

Atas nasihat seseorang, aku tak jadi nak tutup blog ni & takkan buka blog yang baru... sebabnye... wat ape aku nak susah2kan diri sebab org lain... kalau aku wat camtu..lagi suka diorang tu... sekarang ni aku malas nak ambik port... ikot suka diorang la nak wat apa pon... kalau diorang still nak ambik tu hal aku... lantak dioranglah....AKU TAK KACAU KORANG & KORANG JGN KACAU AKU !!!!!!.......

Aku sebenarnya taknak "orang-orang tu" tau ape yang aku buat & apa aktiviti aku... tu sebab utama aku nak tutup blog ni... kalaulah boleh tukar URL blog tanpa menghilangkan segala komen & gadjet2 yang lain kan bagus !!!
BerBlog ni adalah salah satu terapi bila aku rasa DOWN ... so, aku dah pikir2 balik...nape perlu tutup kan !!!... so, aku akan teruskan.........

Thanks pada SOMEONE tu... & pada korang yang sgt CONCERN pada aku....

Sayaaaaaang korang...:)



Noted: Kalau tutup blog ni...abisla tabung NUFFNANG aku...huhuhuhu...

Saturday, June 18, 2011

TUTUP & BUKA BUKU BARU !!!!!!!!

Saya rasa saya akan buat BLOG BARU... "Sharing Is Caring" ni x tutop.. tp, biarkan aja...kalau2 saya rindukan entry2 kat sini.. saya akan dtg baca...

Nanti dah siap saya bagitau korang yer...& korang follow la saya yer.. xnak terputus hubungan....

Dah tak boleh teruskan kat sini lagi...

sayangnye kat "SHARING IS CARING" ni...tp, saya terpaksa buat semua ni... :((

Friday, June 17, 2011

MEMUJUK HATI

Kecewa, Marah, Sedih.... manusia tak perfect...

Setiap kata2 nista yang pedih diucapkan.. ia akan terpahat dalam hati.. & diingat sampai bila2... tak pernah dilupakan walau apa pon terjadi...kata2 yang sering bermain di fikiran... susah untuk memadamkannya... walau ribut kian reda sekalipon... kesannya akan terasa sampai ke hujung nafas terakhir....


Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.

Jika rasa tidak kuat, carilah sahabat-sahabat yang sentiasa memberi kata-kata semangat kepada kita dan bukan sahabat yang menjatuhkan kita. Itulah pentingnya sahabat kerana kita tidak mungkin bisa hidup berseorangan.



Jangan resah andai ada yang membencimu, kerana masih ramai yang mencintaimu di dunia. Tetapi resahlah andai Allah membencimu, kerana tiada lagi yang mencintaimu di akhirat...

IMAM Al-Ghazali


Noted : Aku tetap jadi diriku yang KINI.... tak pernah berubah !!!!


Thursday, June 16, 2011

SAYA NAK BERHENTI DARI BERBLOG !!!

THAT'S IT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Wednesday, June 15, 2011

KU TERJAH KE WEDDING DAY MY BELOVED KAK SHA....

Salam all,

Cuti sekolah baru2 ni mmg banyak org kawin kan... pada mereka yang baru kawin tu.. SELAMAT PENGATIN BARU....

Weekend baru ni.. saye ke wedding day my beloved kak sha kat Cheras, KL...
Oh kak sha !!!... kamu dah kawin skrg kan.. cam x percaye jer...:)

Saya kenal kak sha dah lebih dari 4tahun... cara perkenalan kami sgtlah UNIK... tapi, cam segan nak cite camner kami kenal... cukuplah saye cakap perkenalan yang UNIK saje...hihihi.. dan start dari situ... kami rapat sampailah sekarang..... alhamdulillah...

Saya pegi ngan mak abah ke wedding kak sha.. & abg zaki sekali.. sebab kami ke KL naik bas... abg zaki tunggu kat sana...thanks abangku...:)

Sib baik abangku pandai jugak jalan kat KL ni... so, kitaorang xde la sesat sgt...:)


pengantin PINK.. saye pon PINK....:)

with my beloved kak SHA...

pengantin berkaraoke.... DUA INSAN... so sweet !!!! Saya suke kak sha punya expression muka...:)


Buat kak SHA & Abg MIE... CT doakan akak & abg bahagia hingga ke akhir hayat... sampai ke syurga.... InsyaAllah..Amin....:)



Noted : Banyak kenangan saya & Kak Sha... Luv U so much kak Sha...:)


Tuesday, June 14, 2011

ACU SAYANG ABANG LONG FARISH !!!

Lately, saya jadi SAYANG GILER kat abanglong Farish.... nak marah dia pon x sampai hati... kalau dulu ade gak usik2 dia... kalau dia noty, saya marah2 dia.. tapi, now cam dah x sampai hati nak marah dia...


Dulu... dia nak mainan yang ntah apa2 saya xnak beli kat dia... now, nak ape2 pon saya kasi...

kadang2 abah marah dia & usik2 dia sampai dia nangis pon saya marah abah balik...hehehe....

Abang long dah mandrem acu erk???


Semalam tokayah mengusik along sampai nangis teresak2... acu janji nak beli mainan tuk along kat 7Eyang along nak tu kan.. balik karang acu beli k...

Cukup bulan ni acu janji nak bawa along naik keretapi lagi kan... acu bawak along naik keretapi Bukit Bendera plak k....



ACU SAAAAAYANG ABANG LONG FARISH BANYAK LAUT !!!!!!!!








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers