Thursday, January 26, 2012

Kami ke Teluk Batik & 500m lagi je sampai ke Pangkor Island....

Ada la 1 ari tu... Cik Shu tengah gundah gulana... sampai makan x lalu... tidur x lena...mandi pon x basah...maka, en.tunang dengan rasa kesian "maybe"..ajak Cik Shu jalan2 tenangkan fikiran... katanya nak bawa saya keluar dari Penang... makanya, saya turutkan ajer... tapiiii !!!! ade tapinya... dia nak releasekan tension saya.. tapi dia srh saya drive... dia xnak drive..adeke patut?? lagi stress ade la.. dengan keta depan bawak keta cam siput.. huhu... tgh otw atas highway, tiba2 en.tunang cakap dia rasa pedih perut... ha sudahhhh!!!... ni kes gastrik dia dtg lagi la ni... cepat2 cari fharmasi... sib baik jumpe... beli ubat & then soh dia tido jap... tapi, dia x tido pon... agaknye dia kesian kat saya yg tgh drive ni..hehehe...dalam setengah jam tu dia ok dah..alhamdulillah....kite teruskan perjalanan... Lebih kurang 2 jam kite pon sampai tempat dituju...Destinasi pertama... TELUK BATIK....


Sesampai je di Teluk Batik......


 makaiii.... betapa ramainya umat manusia...en.tunang ckp.. dah qupe lalat uqung "teet"... hehehe...

walau tengah gundah gulana..tetap mengukirkan senyuman maneh...ceeewahh...:p

Dah xnak dok lama2 kat situ.... dah la ramai orang... sampah pon jgn cakap aaa.... ermm..ni la 1 sikap org malaysia ni... x qeti nak jaga kebersihan langsung...huhuhu...

Cakap ngan en.tunang... nak gi pulau leh tak?? en.tunang ckp x payah kot.. nanti x sempat nak balik.... kena stay 1 malam kat sana takke naiya satgi...hehehehe...


ala.... cer tengok... banyak jer ferry ulang alik...sampai ke 8pm tu... sempat la.... tapi, en.tunang tetap berkeras xnak ke pulau... dia kata kang qalit2 satgi... dah la mrs tunang dia ni gila bergambo.... satgi qalit bergambo ferry pon terlepas... huh...bencik tau... kata nak mereleasekan tension kite.. ni kita nak ke pulau pon x kasi.... sentap kejap...:(

muka protes nak ke pulau jugak....huhu...

Dah sudah...wat la muka camner pon... ko tetap xdapat jejak pulau Pangkor tu....huhuhu...


tengok pulau dari kejauhan jer....


xpelah..dpt tgk dari jauh pon jadi la...

xpelah..kita pon suka tempat ni...cantik, tenang sangat....rasa cam xnak balik...

tima kasih awak sebab bawak kite ke sini.... walaupon kite yang kena drive..awak rileks jer kat sebelah..huhu...

see... kita dah happy skrg..siap main cak2 bawah pokok kelapak ngan awak....hihihi...

tapi, kita nak tergelak tengan gambo awak ni.....


kite panggil awak "Tanggang Moden" nak??? hihhihi...

kite pon nak say TQ kat awak... sebab gambo2 yang awak ambik semua gorjes2 belaka.... hihihi...:p







Otw balik boleh plak tersesat... ikot GPS pon leh sesat ni camna???? bila dia cakap 30M turn left... xnampak pon simpang nyer...hahaha...GPS pon boleh gelong.....


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

7 comments:

  1. sian dia tak dpt ke pulau... takpe sok dah kawen ajak en. tunang gi hanimun kat situ yer....hehe

    ReplyDelete
  2. Shu
    - x per la aih..jangan kalut..sok2 honeymoon mintak pi pulau pangkor na..hehehehe..

    ReplyDelete
  3. ramainye org....mcm semut hurung gula..he2

    ReplyDelete
  4. xpe pasni masih ada lagi...honeymoon time yer...dah tau takpe senang nak plan

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers