Monday, June 11, 2012

Hobi Baru !!! Memancing....

Salam semua...

Tak penah2 nak memancing...

Ni gara2 abang saya la yang suka memancing... dia balik Penang dia ajak saya join dia memancing... destinasi yang dituju.. Pantai kat highway LLB.

1st time ni..excited giler... bab letak umpan & baling mata kail adalah kerja abg saya.. kami yang pompuan ni pegang rod jer & tunggu ikan sangkut...hihihi...

Bila dapat ikan jer... ya Allah..bising giler kami... sebab excited..umpan mengena...hihihi.. org lain mancing maintain steady jer..kami yang over excited.. abg zaki tutop muka jap..malu ngan gelagat kami... "ade aku kesah".. hahahaha...

pose jer lebeh...hahaha...

abg zaki dah baling rod ke laut...

lambatnye umpan nak mengena...

yeayyy..finally, dapat sekor !!!

ikan ape ntah.. ikan duri kot...

boring tunggu ikan.. kite pose2 dulu...

finally, hasil pancingan kami...

Keesokan malamnya, ulang aktiviti... rasa seronok plak sebab dapat byk ikan... tapi, terpaksa lupakan sekejap hasrat nak memancing.. sebab gerun tgk ombak yang mengganas... takot ooo.... kan minggu lepas ade kuar berita.. ombak kat penang sangat tinggi hingga mencecah 5meter...tak caya tengok ni....

 (google) ombak besar @ Padang kota Lama...

 (google) mmg nak cari nahas couple tu !!!

Tapi, alhamdulillah... sejak 2hari ni..laut kembali tenang.....yeay... nak gi memancing lagi ngan abang...=)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

8 comments:

  1. seronok ye memancing...saya x pernah lagi

    ReplyDelete
  2. mantap ar sis..leh dpt ikan. =) rindu nak mancing, dah lame sgt tak pegang joran nie.hehe~

    ReplyDelete
  3. mancing ni kna sabaq....gOod Job shud...

    kalau kaknida xdak dh..lempaq jaa rod tuh..hingaq ja lebey..ehhehehehe

    ReplyDelete
  4. besshhh kail ikan noh..khai pon soka juga..

    ombak ganaih tu..kapel tu mcam x dak perasaan je kot

    ReplyDelete
  5. x bosan ke tunggu ikan makan umpan? kalau along confirm bosan giler..

    ReplyDelete
  6. teringin gak kan nk gi mancing tp tu la akak ni jenis tak sabar n cpt boring.tu CK malas nak bawak ehehe..

    ReplyDelete
  7. mak aiii shu besarnya ombak...

    owhh hobi baru eh ;)

    ReplyDelete
  8. sonok eh mancing..akak tak pernah gi mancing...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers