Monday, October 29, 2012

Ladang Anggur Tasik Beris, Sik Kedah

Salam semua..=)

Cuti Aidiladha kami diisi dengan sesi melawat kebun anggur kami di Tasik beris, Sik Kedah...hehehe... ladang sendiri la sangat... kalau yang sendiri punya...kan best..hahaha...berangan...

Hampir tak jadi pragram kami ke sini...gara2 mr.future hubby merajuk..oppsss...terbagitau plak... hihihi.. tapi, no hal... daku berjaya memujuknyaaa... see the leg la...:p

Perjalanan sejam setengah gak nak sampai kesini... ingat dekat..rupanya jauh gak erk....tapi bila sampai dapat tgk buah2 anggur yang berjurai2.. alangkah heavennyaaaa....

Nak masuk ladang anggur ni bukan free yer kawan2... tiketnye untuk dewasa RM4, & kanak-kanak RM3 ok !!! sila sediakan wang yang mencukupi...=)


 Anggur hitam ni dpt tgk dr jauh jer..xleh gi dekat2..pasaipa xtau..depa tutup kebun anggur hitam ni...

geram tgk...

 see !!! anggur hijau yg berjurai2 ni.... 100grm RM5... sekilo RM50... fuhhh... mahal giler... myb sebab fresh kot... daku x beli pon... aritu dah rasa abg beli dari sini bawak balik... xde la kempunan kan...

 mari kita main pose2...=)

 ohhh..en. future hubby nak jugeeekkk...:p

 rasa mcm nak jer petik & terus masuk mulut....

 eeeee... gerammmnyeeee...

 ohhhhh...sukenye tgk gambo ni... en.future hubby tersenyum manis....hihihihihi...


 diorg dah siap letak signboard xleh petil.. plus ade la 2-3 org pekerja dok tengok2.. sapa petik kena pancung...kikikikiki....

takde sape nak tolong ambikkan gambo kami...nak mintak org ambikkan segan lor !!!! so mr.cermin didepan la yg tolongkan...ok la tu kan...

pose kat bahagian luar plak....


 sayang tol kite ngan en.future hubby... suka jer nak ambik gambao kite...hihihhi...

 hihihihi...

 kat bahagian luar ladang ade cafe..jual kek, roti & lain2..air grape pon ade...

=)

kat sebelah ladang anggur ade tasik.. Tasik Beris namanya.. pemandangan yg sangat cantik...

 cantik kan!!!!! pemandangan tuuuuuu!!!!!...kalau nak kata model tu pon cantik..boley jugeekkkk...tima kasih byk2 na...:p

 suke...!!! suke... !!!

Oh..suke lagi... TQ my Mr. Love !!!!

 ok, kitaorang dah nak balik....

korang jangan lupa dtg sini k... best!!! walaupon panas...


Yang tak best time balik kena tempuh jem yang menggila atas highway....aduhh... giler stress... dah la perot tgh lapo... dekat jam 9 baru sampai penang... dan hancur dietku malam tu... makan banyak giler... (ape kena mengena jem ngan diet) hahaha.. stress je makan banyak..ohhh gitu...:p



En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

14 comments:

  1. entah bila la along ni dpt pi sana..shu bawak boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along !! boleh jer..meh turun penang!!!

      Delete
  2. bestnya dapat pergi ladang anggur. cantik tempat dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rara..a'aaa..mmg sangat cantik tempat dia..:)

      Delete
  3. best la dekat ngan tempat cantik..:D kalau wat pre wed or wedding photo kat sini mesti awesomee! sobs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. missjue ~ dekat x jugak..sejam lebih nak sampai sini... masa shu pegi tu ade pengantin tgh wat outdoor shoot... mesti cantik giler kan...

      Delete
    2. 1 jam tu kira ok la..dr yang kat KL ni mau 8 jam gak la nak sampai..Tehee..outdoor kat ladang angur..memang sweet giler! bosan da asyik outdoor kat tasik je..hehe..bertuah pengantin tu...

      Delete
  4. salam ziarah,

    suka akak tgk pic pasangan romantis di bawah pohon anggur... macam cerita korea... jemput ke blog akak, mana tau berkenan nak cuba serbuk cheeze maz yg bila dicampur air panas menjadi sos yg sesedap cheeze wedge, kfc

    cheezemaz.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Geram nyer tgk anggur tu berjurai2. Rasa mcm nk ngap je :)

    ReplyDelete
  6. waa.. ada ladang anggur ghupernye .. tak sangka ... insyallah nk g sana la bawa family1

    ReplyDelete
  7. comelnye tuan punya blog.
    anggur tu xbole dibeli ke? mcm rugi je sekadar utk tontonan...

    ReplyDelete
  8. teringin nk pi tp sampai la nih x pi haha.

    ReplyDelete
  9. salam kenal,dya follower sini iyer..jemput singgah my blo9g ya ^^

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers