Monday, October 15, 2012

Cuti-cuti Kelantan & Terengganu ~ Part 8 (Pantai Kuala Abang)

Salam semua...=)

Percutian kami di Kelantan & Terengganu sudah sampai ke penghujungnya.... Kami decide nak balik Penang ikot KL.. so, destinasi ni mmg xde dalam schedule... Masa on the way balik tu.. kami ikot jalan pesisir pantai... cantik giler pemandangan sepanjang perjalanan... pastu nampak orang jual jagung bakar, sata di tepi2 jalan... mmg best.. tapi, sayangnya saya kempunan sebab x dapat merasa sata... nak berhenti asyik terlepas..last2 dah xde kedai2 tepi jalan yg jual sata..huhuhu...frust sgt...

Sedang leka memandu.. saya nampak 1 pemandangan yang cukup indah... serius..terpana sekejap.. pastu rasa sangat familiar pemandangan tu... terus bagi signal kiri... abang saya yang ikot belakang pon ikot sekali..cecepat bagi signal... abang saya cakap dia baru nak call saya suruh berhenti kat mana2 ade toilet..sebab mak labu dah tak tahan nak terkucil..hihi.. tapi, sebenarnya saya berhenti tu sebab nak singgah kat pantai tu... Ya Allah.. mmg cukup indah pemandangan kat situ... Subhanallah.. sini la pantai yang kak neenaanuar & inaachik dok posing2 tu... kak Inaachik ade gtau soh singgah pantai Kemasik.. tp, masa lalu kat simpang pantai kemasik dah maghrib pon... cam x elok nak singgah kan....

Masa kat pantai kuala abang ni ade 1 warung kat situ, & makcik kat warung ni cakap kat situ jugak cite Mael Lambung wat shooting... oooo..ade perasan scene tu...hehehe...

Masa sampai situ dah dekat pukul 6... pulak tu time tu hujan baru sereyat... kalau tak hujan konfirm dapat ambik gambaq bersama sunset kan...


 mari kita mulakan... hihihi..:p

 hehehe.. suka gambaq yg ni....

 hahahhaa..layankan aje dak ni....

 I love this place....!!!!

rasa cam xnak balik.....

 =)

pose atas batu plak...hihi..

anggap jer yg merah kat belakang tu bunga..(ekceli air sirap couple belakang tu.. x jaga kebersihan lgsg diorang ni)

 lagiii....

 dan lagi...hahahaha...

 cantik kan....

hehehehe....


Kalau ikotkan hati nak jer lepak lelama lg kat sini..tp, memandangkan dah nak maghrib & perjalanan kami masih lagi jauh.. dengan berat hati terpaksa meninggalkan pantai Kuala Abang yang cukup indah ni... Ada video saya ambik kat pantai ni..nanti senang2 saya upload....

InsyaAllah, panjang umur murah rezeki saya nak kesini lagi.... tahun depan kot..hehehe..hanimoon di salah sebuah pulau di Terengganu....

Overall, saya rasa Terengganu lagi happening dari kelantan.. Kelantan pon best jugak.. untuk mereka yang kaki sopping... tapi, bagi saya yang cintakan alam semesta... saya prefer Terengganu Darul Iman...hehehehe...

Maka tamatlah kisah percutian family kami..... harap anda semua terhibur...hihihi...

Babai...=)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

3 comments:

  1. hihi.. Terengganu Kite memang cantikss menarikss da bombss kan! I love my hometown very much! :D

    ReplyDelete
  2. along suka semua gambar shu kat sini..cantik..nak pi nanti rolger tau..along nak pi jugak...
    kalau ada shu lg best kot kan?

    ReplyDelete
  3. abg megat org ganu pun kami tak jejak sini sbb tak lalu jalan pantai kalau balik ganu

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers