Wednesday, October 10, 2012

Cuti-cuti Kelantan & Terengganu ~ Part 1 (Tasik banding & Banjaran TitiWangsa)

Salam semua,

Alhamdulillah, percutian family kami ke Kelantan & Terengganu berlangsung dengan jayanya...hihihi...

Kami bertolak ke Kelantan sesudah subuh ari sabtu lepas.. konvoi 2 bijik keta... pada awalnya 3 bijik..tapi, abang aku yg sulung xdpt pi... berkonvoi la kami 2 bijik keta...

Ini kali ke-2 kot aku ke sana.. 1st dulu pi masa umur aku dlm lingkungan belasan tahun...

5jam jugak perjalanan kami..sebab singgah2 kan..kejap nak buang air la.. kejap nak makan la... sekali singgah ade la dlm setengah jam..hihihi..

time ni di Tasik Banding...

Along bergambar berlatarbelakangkan Jambatan Tasik Banding.. 

5 beranak.. 1 dalam peyottt..hihi..

kesian kakak Qaseh.. muntah2 dia sebab tak tahan dengan jalan corner2... tok ayah cakap kakak Qaseh mcm papa dia dulu kecik2... bila nek keta jalan corner2.. mesti muntah2... hihihi...

Mak Abah tengah dok sembang ngan orang asli kat situ..hehehe... kesian plak tengok diorang... pandang muka depa cam ada rasa sesuatu....sempat jugak abah bagi sorang singgit kat anak2 dia... aku rasa diorang kalau dapat singgit mesti dah rasa banyak kan...


Lepas tu kami teruskan lagi perjalanan......

Mak buyung ni asyik nak buang air jer... so kami stop kat Banjaran Titiwangsa Point... sejuk tol atas tu.. lagi sejuk drpd cameron kot... time tu dah pukul 11 lebih....


wahh..mendepa gitu..hihi...

ehem..ehem...

kami... mak timah xnak bergambo..lepak dlm keta jer.. yg kiri sekali tu mak kak ipar aku fyda...

acu & aceh ponti...hehehehe...

aceh ponti with birthday boy tok ayah...

sakan depa...hehe..

=)

hehehe..nak jugak....

rugi kalau x bergambaq banyak2 tau...

Ok..dah2..jom teruskan perjalanan...jauh lg ni.... kite sambung part 2 plak yer.... stay tune...=)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

8 comments:

  1. teha penah amik gmbr kat situ jugak..best3..shuuu..dah nmpk kurussss..truskan usaha..heeeee:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? shu pestime... kurus skit erk..alhamdulillah..:)

      Delete
  2. wow jauhnya perjalanan.. hebat shu drive jauh2...

    ReplyDelete
  3. bestnyaaa shud...jalan-jalan..
    shud nampak sLImm :)) go...go....go...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la..sekali sekala kan... yeke..alhamdulillah..tgh usaha lg nih..

      Delete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers