Wednesday, March 31, 2010

BALAS DENDAM !!!!!!


Hye semua....

Arini...aku keje half day.. sbb aku nak balas dendam setelah 2 kali aku gagal utk menonton "ALICE IN WONDERLAND"...

Aku harap xde ape yg dapat memisahkan aku ngan ALICE utk pergi berjumpanyer..hehehe...

Tiket dah book... so, x de la terkejar2 sgt kan.. lagipon ari ni ari rabu.. Movie's Day.. tiket murah skit.. :)..Hoyeah...hoyeah...

So.. kite mesti ENJOYYYYY.....

Jumpa lagi beb... da...da... luv u olls....muaaahzz...

p/s: oppss..lupa nak gtau.. aku gi tgk muvie with myMusang Berjanggut..hehehe...


Monday, March 29, 2010

YANG SERONOK, YANG PENAT & YANG SEDIH....

Happy mOnDay u olls.....

Camner hari ni..ada sehat ka?

Aku ok jer.. ape cer weekend korang erk? Weekend aku mmg sgt menyeronokkan, memenatkan & menyedihkan..

Ape kata kite cer yg menyeronokkan dulu..
on saturday..aku dengan rasa bangganya disini nk bagitau yg akhirnya aku dapat peluk budak comel lote..ms.Sofia...sudah lama aku ngidam nk peluk dia tau..kalau siape yg xtau.. ms. Sofia ialah puteri sulung pada kak nid's kite... sangat teruja... pulak tu si sofia ni plak suka bergambar.. bila kite capture jer.. terus tergelak dia.. dlm dok merengek pon.. dia boleh tergelak.. so cute...:)
Mula ingt xde rezeki nak jumpa.. sbb kami plan nak TGK BINTANG sesame mlm tu.. atas sbb yg xdpt dielakkan.. terpaksa di cancellkan.. but, ok la.. walaupon pertemuan kami sesingkat cuma..tp, ade jugakla story yg kami sempat sembang.. sampai hubby kak nid's memberi isyarat dengan mempress enjin kete menandakan masa utk kami berstory sudah tamat..hehehehe...
xpe..byk masa lagi..InsyaAllah..nanti kita jumpa lg yer kak nid's.. :)

Antara foto yg sempat di capture....


tgk... dia suka bergambar kan....


sofia with aunty shud...


alamak.. dia da boring ngan aku...huhuhuhu...

2ndly, story yg memenatkan.. tp, menyeronokkan juga....
Semalam, aku gi kenduri kawin Fifie di Parit Buntar, Perak.. Fifie ni aku kenal dalam FB jer.. dia cantik & sgt baik... dia jemput aku ke majlis kendurinye.. siap send kad jemputan lg.. xnak menghampakan Fifie.. aku gi jugak..bawa mak abah & ank sedara aku Farish.. tp, cuaca disana sgt panas... tu yg memenatkan & bercampur menyeronokkan... :) tapi u olls.. kenduri dia mak aii.. ramai giler.. 13 biji khemah beb.. aku suka sgt pelamin dia.. ala2 taman gitu.. tema pupple & pink.... anyway.. selamat pengantin baru Fifie.. moga berbahagia hingga ke hujung nyawa... nanti shu kawin Fifie dtg jugak tau..hehehe....

Antara foto yg sempat di capture....


fifie & hubby


pelamin dia cantik sgt beb.. i like...



merpati 2 sejoli... :)

Lastly, story yg menyedihkan...
Selepas balik pada kenduri kawin Fifie, aku de date ngan MusangBerjanggut aku En. Fairuz.. sedap nama dia.. aku pggl musang berjanggut plak..hehehe..xpe.. dia x marah pon..... nak gi tengok muvie "ALICE IN WONDERLAND".. last week dah gi.. tapi, fully booked.. so, kami ingt this week myb org dah surut skit.. untuk tidak menghampakan kami.. aku dah book online tiket.. elok aku kuar rumah jer.. fone bunyi.. 1 of my makcik call gtau.. makcik sedara aku meninggal kat Penang sana... so, impian nk tgk alice in wonderland terbantut...
lepas pada tu..kami sekeluarga pergi ke Balik Pulau Penang sana..
Arwah Makcik sedara aku ni actually 5 tahun yg lalu.. dia kena strok.. dia x leh jalan..Dia meninggal pon dalam tido.. aku sangat sedih sbb dia adalah seorang makcik sedara yg sgt friendly... hari tu dia penah cakap teringin nak rasa nasi minyak aku.. tapi, hajat dia x kesampaian... ALLAH lebih sayangkan dia... semoga roh Arwahyarhamah Cik Salmah dicucuri rahmat ALLAH.. Al-Fatihah....

So, itu lah cerita tntg weekend aku.. ade yg gembira & ade yg sedih...

Jumpa lagi.. daa.....


Friday, March 26, 2010

KERNA "DIA" AKU LAMBAT MASUK OFFICE!!!!!

Salam Jumaat semua...

Hari ni ak semangat nak masuk office.. al-maklumla.. pekerja contoh... hehehe... Baju pon aku dah iron siap2 semalam... kalau x aku iron baju pagi2 sebelom mandi nak gi kerja..hehehe..malas tol anak dara pak non ni.. bukan apa.. benda yg paling malas bagi aku Is iron & lipat baju... heeee.... betol.. xsuke..x suke..

So, aku keluar awal.. park keta kat sebelah Butterworth, aku jalan kaki naik feri.. giler ko ari2 bawak kete naik ferry.. sehari RM7.70..kalau sebulan = kira sendiri erk... mmg la abah aku pencen kapten ferry.. tp, yg dapat free naik ferry just abah aku jer la... anak dia.. sila bayar di kaunter yer!!!!

Tunggu dalam 10minit.. ferry Pulau Angsa pon sampai... maka naik lah aku ferry itu..aku ni jenis suka dok belakang2... syok tgk orang..hehehe...tgk gelagat manusia.. nak tgk sgt ko... tiba2.. satu suara yg besar.. mcm harimau mengaum bergema dalam ferry tu.. rupa2nyer ada org yg kurang siuman.. mengamuk beb... dia dok depan aku jer... terkejut gaban aku.. sepantas kilat aku lari pi dok kat belakang sekali..(kat situ ada la 2-3 org mamat2 hensem..so, rasa protection la skit..)..hahaha... "Si Kurang Siuman" tu..masih dok mengamuk.. dok bersilat atas kerusi...

Pas pada tu.. Kapten ferry Pulau Angsa plak turun.. aku kenal Kapten tu.. Almaklomla.. abah aku kan pencen kapten ferry(aku dah ckp kan tadi).. lagi la aku rasa selamat... Dia cakap x leh biaq ni.. kena panggil polis.. Elok polis sampai... baik plk Si kurang siuman tu.. senyap plak.. myb dia takut kan..hehehe.. Diorang nak tangkap dia x boleh sbb dr segi rupa x nmpk cam org x betol.. berpakaian elok jer... pulak tu dia dah senyap.. so, polis tu stay atas ferry tu sampai ke seberang Penang... x mengamuk sampai ke sudah... bagus....

Itu la cite dia sbnrnya.. lbh kurang 1/2 jam jugak ferry x jalan.. makanya.. aku sampai opis lambat 50 minit... So, bila dah lambat mood nak keje pon dak kurang...

BerFB & berBLOG la aku hari ni sampai kul 5...

Eh..korang.. jgn kasitau boss aku erk...hehehe...


Thursday, March 25, 2010

TAG DARI LADY OF LEISURE...

Salam... selamat kembali ke rancangan... ntah ape2..hehehe...

Tadi kan.. saje je gi jenjalan kat blog Lady.. tertarik ngan 1 TAG ni...

Caranye.. kena tulis nama & URL blog kita kat atas kertas & expose la kat blog sendiri... tapi, yg bestnyer.. anda dikehendaki menulis dengan bukan dengan keupayaan anda yg telah sedia pandai..betul ke apa aku ckp ni? hehehe... camni... sesiapa yg biasa tulis tangan kanan.. dikehendaki menulis dengan tgn kiri.. & begitulah sebaliknya....

Bagi aku yg dah sememangnya geng "MAN KIDAL.. rock beb".. so, aku tulis ngan tangan kanan la... agak lenguh juga tangan kanan aku ni... tetapi akhirnya berjaya & ini lah hasilnye...


camner??? ok x?

So, korang ade rasa minat nak buat???? tunggu ape lagi.....challo bete!!!!!!!!!



MY HOMEWORK....



Salam.. hye semua... hari ni dapat award lagi beb... hai.. bertambah lagi 1 award dalam almari kacaku..hehehe...

1. Thank n link the person that give u the award~
Syukran Jazilan pada NeenaAnuar yang baik hati mengeTAG aku..hehehe... rasa bangga sangat....

2. Pass this award on to 20 bloggers you've recently discovered n think r fantastic~

Haaa...20 org??? ramainyer...


So Sorry.. x cukup 20 orang.. hehehe....tp, sape2 rasa nak wat TAG ni.. sure.. silakan...


p/s : My Friends.. saye suka dapat award. klu boleh kasi lagi.. ingt nak kumpul award banyak2.. nak kalahkan dato ct la... hehehe...


Opps.. alamak.. aku terlepas pandang la..


Actually, lady ade TAG aku.. baru pasan la.. sorry yer lady... xpe... saya akan siapkanyer skrg jugak...


No.1 Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang?


Deodorant Body Series from Amway.. Suka bau dia..xyah pakai perfume..mmg wangi sampai ke ptg..hehehe...



No.2 Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?


Sardin Cap Ayam...pernah cuba yg lain.. tp, x sesedap cap ayam..


No.3 Apakah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA!


Oh.... tidakkkkkkk.... rahsia leh x?


No.4 Aper hadiah yg paling 'HAMPEH' yg korang penah terima dr yg tersayang?


So, far.. xde yg HAMPEH.. semua SWEET-SWEET belaka..hehehe..


No.5 Korang akan rasa diri disayangi bila.........???


Bila ape yg kita nak sesuatu..dapat.. & apabila kita wat sesuatu yg baik..diberi penghargaan sewajarnya..


No.6 Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa?Bagi salam, cium tangan & pipi 3 kali.. ok x camtu??


No.7 Antara Belacan, Cencalok & Budu...yang mana lebih wangi dan sesuai dibuat perfume?


Semua xleh dibuat perfume.. tp, aku rasa budu lebih wangi dari belacan & cencalok...hehehe..


No.8 Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?


Vincci.. Saya ni pengumpul kasut yg TEGAR.. hehehehe...


No.9 Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Malaysia?


Meramaikan rakyat Malaysia??? beranak selalu la.. hehehe...Aku x layak jadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga la wei... kang HAMPEH...


No.10 Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!


Haaa.. sekarang homework dah siap.. nak passing kat teacher tuk checker..hehehe...


Thanks semua... Daaaa.......



Wednesday, March 24, 2010

SO BORING.!!!!!

Tersangatla boring ni nye puuuun... x tau nak wat ape ni nyer puuuunn..

heeeeeeee.....

Tuesday, March 23, 2010

BESTNYER... SAYA KENA TAG LAGI..HEHEHE...

Salam... ok, kali ni org yg mengeTAG saye ialah cik TitiN kite.. thanks erk.. siap dpt award lagi nih.. nak simpan dlm almari kaca la award ni.. bkn senang nak dpt nih..hehehe..




***Here are the rules to accept the award***

i) Thank & link the person that gave you the award.
ii) Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
iii) Contact said Blogs and let them know they've won the award
iv) State 7 things about yourself.

7 benda yg perlu korang tahu pasal saye....
  • saya seorang yang sayang pada family...MyFamily is no.1 for me..:)

  • saya suka sgt pada baby..comelll sgt...

  • saya seorang yg penyabar.. tp, klu keterlaluan sgt.. ade benda yg akan pecah karang..hehehe...

  • suke sgt bunga rose merah..setakat ni dah 2 org penah kasi... ade sape2 nak kasi lagi x..please..hehehehe...

  • suka drive... kemana saja...kalau de problem..suka drive keta.. xde hala tuju.. drive jer... penah 1 hari tu.. drive punya drive.. x sedar.. sudah sampai ke suatu tempat yg agak jauh dari rumahku... hehehe...

  • kalau saya ade problem.. x suka pendam.. sy akan cari seseorang yg boleh saya percaya untuk meluahkannye..

  • saye sayang sgt kawan2 saya.... saaaaayang sangat... betull.. x caye??? caye la....please..please..please... tolang la percaya... (cam lagu alif satar plak..hehehe..)

TAG 15 orang lg.....

Semua kawan2 saya yg belom dpt ini award.. saya kasi... so fair kan... hehehe...

Wow.. sudah siap.. now korang... BACA LA..hehehehe...



Monday, March 22, 2010

Jenazah Yanie (Mentor) Selamat Disemadikan...

Siti Suriane Julkarim atau dikenali sebagai Yanie disahkan meninggal dunia pada pukul 1.15 tengah hari semalam akibat ketumbuhan paru-paru di Hospital Keningau, Sabah.

Ketika dihubungi, suaminya Irfin Abdul Manan, Arwahyarhamah Yanie menderita sakit tersebut sejak dikesan pada Disember 2009 dan dimasukkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan rapi pada Februari lalu.

"Pada Disember Yanie sudah mula sakit dan apabila kami buat pemeriksaan di hospital, dia disahkan mempunyai ketumbuhan di bahagian paru-paru.

"Namun arwah tenat sejak bulan Februari. Dia hanya terlantar tidak bercakap dan tidak lalu untuk makan," jelasnya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Irfan turut menyampaikan pesanan arwah isterinya sebelum menghembuskan nafas terakhir iaitu meminta maaf kepada semua ahli keluarga, rakan-rakan artis dan pihak media serta pengurusnya.

"Sebelum arwah benar-benar nazak dia menyampaikan pesanan agar dimaafkan segala perbuatannya yang menyinggung mana-mana pihak, iaitu kepada keluarga, rakan-rakan artis, pihak media dan bekas pengurusnya yang selama ini menyokong kerjaya sebagai artis," ujarnya penuh hiba.

Jenazah Yanie telah selamat dikebumikan pada pukul 12.00 tengah hari tadi di Tanah Perkuburan Islam Likas, Sabah.

Arwahyarhamah Yanie yang merupakan pemenang tempat ke-3 musim pertama Mentor telah berkahwin pada November 2007 dengan Irfin Abdul Manan dan meninggalkan seorang anak bernama Iris Sofea Irfin berusia 2 tahun.

P/S: YANIE MENINGGAL DI USIA YG SGT MUDA... KITA X TAU BILA PULA KITA AKAN DIPANGGIL OLEHNYA.... AL-FATIHAH..

Thursday, March 18, 2010

TABAHKAN HATI..!!!!!!!!!!!!


Saat ni aku berada di salah sebuah restoran area Butterworth... keluar sorang2.. bawa beg lappy aku.... offkan h/set.. lepak kat sini...sebelum ke sini.. aku duduk di tepi pantai highway LLB Bagan Ajam... sape yg tau tempat tu??? mmg disitulah tempat aku menenangkan fikiran jika aku ade masalah...

Actually, ade sebab aku jadi begini.. aku nak berseorangan.. tenangkan fikiran.. kerana sesuatu telah berlaku terhadapku beberapa jam yg lalu...

Aku sangat sedih dengan apa yg berlaku terhadapku... aku terfikirkan mengapakah mereka2 itu sanggup buat aku begini.. yg boleh membuatkan hatiku terguris.. sangat menusuk..

Aku biarkan airmata ini mengalir... mungkin itu yg boleh membuatkan aku rasa lega.. tp, jauh di sudut hatiku.. semua itu tidak memberi kesan...

Aku perlukan seseorang utk meluahkan apa yg aku rasa sekarang.. tp, teman ketawa senang dicari.. teman menangis................

Ya Allah.. kuatkan imanku... tabahkan hatiku melalui dugaanmu ini... Sesungguhnya aku x berdaya melaluinya.. kerana sudah terlalu lama aku memendam rasa...

Wednesday, March 17, 2010

SEPULUH - TAG BY ARNIDA "THE LOVE"



Thanks Kak Nida kerana TAG shud.. excited ni nak jawab... hehehehe...
Tapi nape 10 soklan jer...

**Cara-cara:**

Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.

[1] Siapakah diri anda di rumah?
Di rumah saya adalah seorang anak perempuan tunggal kepada Mr.Zainol & Ms. Fatimah.. Adik perempuan kepada 3 orang abang yg "Maaaasyarakattttt".. hehehe.. yang sporting lah... & seorang anak yang saaaangat rajin...(rajinke???..mestila....)

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
Susah mau jawab ini soklan... saya rasa la.. saya ni cam astro & CNN gak la..kepo..hehehe.. xde lah.. saya rasa saya seorang yg prihatin terhadap kawan2 rapat saya.. rasanyer la.. nk tau lebih mendalam tanya la kwn2 saye... hehehe...

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
-Saya nak gaji saya dinaikkan..high maintainance saye ni tau.. boss....please...
-Saya kalau boleh nak bina 1 rumah baru utk mak & abah.. dengan duit saya sendiri..InsyaAllah..
-Saya nak senangkan hati mak & abah.. setakat ni saya suka gak bagi sakit hati diorang.. Ape la punya anak saya ni... pendek kata nak ubah perangai...
-Saya teringin nak ke Pulau Perhentian/Redang/Tioman.. suka sgt.. tapi..xde kesempatan nak gi & budjet xde.. any sponsor?
-Saya nak kawin dengan "MyMusang Berjanggut a.k.a. Mr. Fairuz" & ade 4org anak...Agak keterlaluan x saya ni??..hehehe...

[4] Siapakah nama pasangan anda?
(MUHAMMAD FAIRUZ MD.ISA) A.K.A. MyMusang Berjanggut..hehehe..

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
-Hormat pada orang tua ku.. itu yg paling penting..
-Seorang yg penyabar, walaupon aku suka wat perangai.. dia x marah pon..
-Dia seorang yg x MEROKOK.. i like.. mmg target aku nak cari yg x merokok.. bila aku tanya dia kenapa x merokok.. dia jawab.. "MEROKOK ITU HARAM".. ambik kau !!! hehehe..
-Tak suka susahkan orang.. independent..
-Kami sama2 suka makan ais krim... menu wajib bila berdating...

[6] Bila tarikh anda couple?
07 OGos 2008 -GSC, Sunway Carnival-

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
So far xde kenangan pahit... harap2 mmg xnak ade...

[8] Lagu tema cinta anda?
Katalis - Spider (SiDia tujukan utk aku.. ceewah..)

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
-Perubahan xnak.. dah ok.. tp, kalau boleh jangan la pentingkan kawan2 sgt.. sampai diri sendiri tercicir...

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
-NorisRamzi
-Lady of Leisure
-Fuzah (story og my life)
-Titin
-Sharina
-Huzaini
-Deena Awanis
-Ms AiReEn MoHd
-ZieFauzi

Friday, March 12, 2010

DEMAM !!!!!

ARI NI AKU DEMAM LA..HUHUHUHUHU !!!!!!!!!!!!!!!!!!



Wednesday, March 10, 2010

BANYAK CERITA NI !!!!! MARI2 BACA....

Salam... Ape khabar semua.. sihat kah anda????

Banyak cerita nak share ngan korang ni...hehehe...

yang pertama... BERKUMPUL ADIK BERADIK....

Hari ahad lepas.. ade wat kenduri kesyukuran kat rumah tok..Tg.Bunga..
seronok sgt dpt berkumpul adik beradik.. bukan senang kan.. masing2 bz.. bila dah ade kenduri kendara mcm ni la dpt berkumpul kan.. ok la kan... best gitu..
Ingat lagi.. dulu pon pernah berkumpul camni.. wat barbeque(betul ke aku eja ni)... malam tahun baru.. best giler...hehehehe...







yang kedua.... AKU BELI BLACKBERRY....HEHEHE..


tercapai gak hasratku nak pakai BLACKBERRY... :)) korang perasan x? pic aku kat dalam fone tu.. kat mana2 aku guna pic tu sbb aku rasa pic aku tu cantik sgt....hehehe...perasan...

& yang last..(ni yg best ni)... AKU KEKURANGAN SELERA MAKAN...

Sejak 2-3 hr ni.. keinginanku untuk makan berkurang.. adekah ini petanda yg aku akan loss weight... hehehe...
mmmm... mencurigakan.... nape erk?????

putih & gebu x muka aku????
ape kena mengena dengan ini cerita????????

Monday, March 8, 2010

LA.. SAYE PON KENA TAG KE???

Adoi... saye pon kena Tag ngan TITIN erk!!!!

Bukan ape.. ari ni mama saye cakap ari malas saye.. hehehe.. tp, x menghampakan "MyLovely friend Titin".. saya gagahkan juge...

Adakah anda rasa HOT???-
Ermmm.. sekarang lom HOT lagi.. tunggu ptg2 karang.. time saye nak balik.. nak jalan kaki naik Ferry.. time tu mmg saye HOT giler..hehehehe...

Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!


Wallpaper saye mmg best... memandangkan masa saye byk dihabiskan kat opis ni...saye letak pic family saye supaya saya dpt tgk mereke2 yg saye chenta hari2...25hours 8hari seminggu...wahhhh gituuu!!!!

Bila Kali Terakhir Anda Makan Pizza?-
Ishh..lama dah..rasa2 saye.. 2 tahun lps punya birthday..si Dia belanja mkn pizza..hehehe..

Lagu Terakhir Anda Dengar?-
Halimah Jongang - pagi tadi bgn awal sesangat... buka notebook..layan lagu tu...hehehe..

Selain Nama Sendiri, Anda Di Panggil Nama Apa?
**Adah** - Family semua paggil nama tu.. tapi.. lately ni, cam ramai plak org yg x berkenaan paggil nama tu.. pelik gak..mana diorang tau..
**Siti** - Tempat keje... dari mula saye keje..mmg nama tu diorang panggil..
**Shuhadah** - jarang de org panggil nama tu...yg berkenaan jer..
**Pak Non** - classmate.. dulu ade cikgu kat sekolah saye tu.. dia kalau nak panggil ank murid mesti nak panggil nama bapak.. pelik kan!! yg lain x melekat.. nama saye plak yg melekat ngan pakNon.. sampai sekarang member2 sekolah pggl ngan nama tu...
**Sayang** - paham2 sendiri la...hehehe..

Tag Lagi 8 Org-
-Titin
-Anida
-Norli
-Norisramzi
-Little Parlour
-Wan Zainab
-Story of My Life (Fuzah)
-Clumsy Mummy

Siapakah Org no.1 Kepada Anda?
- membe on9 yg rapat juga.. & dia sgt cantek.. ade someone ckp..muka dia cam Salima AF..;)

Katakan Sesuatu Mengenai Org no.5
-Dia sangat pandai memasak.. selalu cuba masakan dia..tp, x pernah tgk muka dia... tingin la..

Bagaimana Pula Dengan no.4
-Sangat baik.. dulu keje sekali.. dia byk tunjuk ajar kat saye.. skrg dah jadi lecturer.. I'm proud of u..

Pesanan Kepada Orang no.6
-Ct tingin nk makan nasi minyak k.wan.. cepat skit...paham2 la yer..hehehe...

Kata2 Cinta Untuk Orang no.2
-Saye sayang awak.. Cinta sebagai seorang kakak... K.anida ni mmg sgt baik.. bertuah sape jadi adik dia..

Adakah no.7 dan no.8 Mempunyai Persamaan?
-tak tau la plk..tp, diorang blogger yg sgt kreatif..

Berikan 5 Perkara Yg Anda Tau Tentang Org Yg Mengtag Anda
-seorang yg sangat cantik.. suka pada kucing..kitaorang byk persamaan..ceria.. & yg paling penting... dia mmg seorang yg sgt tabah menghadapi liku2 hidup.. tul x tin???

Persamaan Antara KAMBING dan LEMBU?
-Binatang..hehehe...

Perasaan Anda Wat Tag Ni?
-sgt seronok.. tp, dlm masa yg sama..kepala memusing...hehehehe...

Adakah Anda Tau Si Razman Itu Sengal?
-Tau.. sgt tau... betul.. x tipu...

a)GAY or b)LESS-
dua2 xmo...

Wednesday, March 3, 2010

ADE YG KENA LAGI..!!!!

Penyakit ni berjangkit ke??????....

Just now, aku baru dpt call dr kak ipar aku yang sulung... kak ipar aku yg no.3.. cik pida admitted hospital kepala Batas plak.. punca.. muntah & cirit birit.. myb, musim dia kot.. baru2 ni abg aku yg sulung kena.....

Aduyai... sian dia.. dah la dok pregnant 8 bulan.. sabaq yer cik pida.. satgi adah pi melawat bawa buah k...


mlm ni sape nak temankan cik pida kat spital erk ???? Adah x leh.. kang kena halau ngan nurse..hehehe....


NEWLOOK !!!!

Haa... ape yg korang tgk lain kat blog aku nih??? hehehe.. dah berwajah baru kan... ok x?

Ni nak cerite ni.. org yg mencantikkan blog aku ni tau x sape.. Anida Othman a.k.a ibu zahra sofia.. cantik kan..mcm org dia gak...hehehe..thanks erk kak nida.. esok2, cantikkan lagi blg shu ni erk...melampau betul aku nih...hehehe..



Tuesday, March 2, 2010

MARI MEMASAK !!!!

salam....& selamat hari selasa u olls....

Hari ni kite nak kongsi ngan u olls semua pasal masak memasak ni...

Semalam kite cuti.. so, rasa cam nak masak jer.. Actually, minggu lepas kite ade visit 1 of my friend blog "Little Parlour".. bekenan ngan menu dia 'Nasi Ayam & Ayam Masak Hitam (Pedas)..so, smlm ingt nak wat la menu tu.. Lady cakap dia pakai Perencah Nasi Ayam Mak Nyonya... kite pon pegi la cari...

U olls tau x?? penat kite pusing 1 penang ni.. x jumpa pon perencah Nasi Ayam Mak Nyonya tu... mula gi mini mart kat depan umah kite tu..xde.. ok la dpt diterima akal sbb nama pon mini mart kan.,. x semua barang yg dia jual.. pastu.. gi TESCO.. product jenama Mak Nyonya ade.. tp, xde la plak perencah Nasi Ayam tu.. frust giler..

x puas hati.. gi Carefour plak... pon xde... aduyai... dah fade up, last2 kite wat nasi putih jer.. hehehe.. actually, x pakai perencah tu pon kite leh wat.. tapi kemalasan menghantui diri..hehehehe...

Masak punya masak punya masak... ni la hasilnye.....


ayam masak hitam.. tp, x hitam pon..hehehe... tp, sedap oooo...hehehe..


kite wat sup kaki ayam....ermmmm...sedap....

Sape nak rasa mai la umah kite... kite bleh masakkan...
Skrg hobi kiter dah bertukar tau.. dr tgk tv bertukar ke memasak..hehehe...

tu saje... jumpe lg.. Daaaaa....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers