Thursday, September 30, 2010

Open House & BBQ

Salam semua....

Updates blog secara ringkas-seringkasnye....

On 9 Syawal kak ipar sy ajak gi open house umah kawan dia kat Azuria, Tg.Bunga... tp, sy x ambik gambar pon.. sebab malu... hehehe... yg ada gambar kitaorang atas ferry je...


AIDILFITRI 2010
open house 1Malaysia.. sy pakai baju kurung..kak ipar sy pakai punjabi sut...:)

Sebelah malamnye...sy ke open house kawan abg sy kat BERG MOTORSPORTS...sy makan byk mlm tu...mcm2 ade..hehehe....

AIDILFITRI 20101
Best !!!! lupa yg sy kena start diet da dari sekarang...

Da kenyang..nampak ade buaian sebelah tu.. so, lepak2 kat situ sebab kat dalam ramai sgt...heeeee...

AIDILFITRI 20102-1

Tu jer story utk kali ni..... ade lagi 1 story open house kat umah Miss Titin... tunggu yer...:)



Monday, September 27, 2010

Cerita 7 Syawal

7 Syawal merangkap Malaysia Day.. hari tu juga adalah hari yg paling penat bagi aku..dari pagi membawak sampai ke malam penuh dgn agenda... huhuhu...

Aku da plan ngan kawan2 yg lain tuk ke umah Sis Nida.. Actually aku plan nak kesana dlm kul 11 sebab sebelah petangnye maktok aku nak dtg ke umah... Pagi2 da siap ke market beli bahan2 tuk wat mee kuah ptg nanti... balik market siap2 tuk ke umah kak nida...

Aku org yg plg last sampai ke umah kak nida sebab ade org mai beraya kat umah aku..

Layan jer pic dibawah k... :)


P9160436
kami...

P9160421
kami lagi...

P9160422
saye ngan ijan..adik titin..

P9160427
saye ngan wina..

P9160440
selamat hari raye...

P9160441
suke yg ni...

Lepas balik pada umah kak nida.., titin ngan adiknye ijan ikut aku balik keumah... aku jemput diorang rasa mee kuah mak aku.. kak nida & wina x dapat join.. diorang ade agenda lain....

P9160445
sedap x titin?

P9160444
sedap x ijan?


P9160447
Saye kasi titin rasa my 1st trial Cream Caramel.... hehe... sedap x titin..hehehe...tin cakap sedap tau...;p

P9160456
diorang da nak balik..hati2 dijln raya..:)

Tengah seronok melayan maktok & makcik kat umah..member aku aishah call.. ajak ke umah classmate kitaorang dulu.. maktok pon da nak gerak balik time tu...tanpa berlengah terus kesana.. best sgt jumpa sahabat2 yg dah lama sgt x jumpa..

P9160458
saye ngan abidah.. da nak naik pelamin bulan dec. ni..

P9160472
bungaku a.k.a. Wardati..

P9160463
sopankan??? hehe.. ngan diorang ni aku kena sopan skit... paham2 sendiri la yer..hahaha...

P9160464
time raye jer dpt bertemu ngan diorang ni... kalau hari2 biasa.. jgn harap la.. memasing sibuk...

Pastu, kitaorang terus ke umah Hasleeza plak... kat sana hasleeza jamu kitaorang makan laksa... sedap gilos u olls.... nyumm..nyum...

P9160484
Hasleeza 2 dari kiri...

P9160485
member classmate saye yg sorang ni jer yg rajin berjumpa... sayang ko ecah !!!

tu jer story on 7 syawal....

Syawal yg ke-8 no story ok...x kemana pon.. terus ke syawal yg ke-9... next entry k... :) stay tune !!!!!


Saturday, September 25, 2010

Cerita 6 Syawal

6 Syawal suda...


6 Syawal aku da start keje... sangat menjeles aku pada diorang yg tgh bercuti lagi..tp, apakan daya.... aku kan org penting kat opis tuh... xdak aku..keje x jalan ok !!! eh.. ni bukan masuk bakul angkat sendiri.. ini betul2... tp, kalau korang x caye..terpulanglah.. ade ku kesah ????


Ok, back to our story... pagi2 dok tgh bersiap nak ke opis dapat 1 msg dr classmate aku Aishah... yg berbunyi.. "Jemput mai umah aku..aku wat mee kari.. mai tau"... alamak... time aku da start keje baru hang nak wat open house.. ni kira open house kecil2an sebab x ramai yg dia panggil... so, oleh kerana xmau menghampakan dia.. aku pi jugak umah dia after office hour... dia pon cakap xpe..dia nak tunggu... lebih kurang kul 7 baru aku sampai umah dia.. oleh sebab Q kat ferry terlalu lama... huh.. memula plan nak naik bridge.. entah kenapa, stereng aku belok ke ferry... ermmm....


Sampai jer umah dia..aku bertemu ngan sahabat2 aku yang hampir 9 tahun x berjumpa... lamanye......


P9150412
diorang ni la... kecuali Aishah si tudung hitam tu.... lama kan korang !!!

P9150413
Aku ngan Hasliza.. Da jadi cikgu dah dia skrg.....

P9150414
Aku ngan Mahfuzoh.. dia plak skrg da jadi seorang penulis Khat yg berjaya... kalau korang nak tau..dia penah masuk tv tau.. Siri Remaja@TV3.. glemer u !!!


Mee kari mek cah sgtlah sedap... kena plak time aku baru balik keje..bertambah2 aku makan..pas mee kari, laksa..pastu nasi impit...pas ni jgn segan2 panggil aku lg yer..:)



Itu saja cerita tuk raya ke-6...



Raya ke-7 aku ke open house sis Nida..... Aku cite on next entry la yer...tunggu tau...


Daaaaaa.....


Thursday, September 23, 2010

Cerita 5 Syawal....

Dah 5 Syawal... ni agak2 cite aku sampai 30 Syawal kot no..hehehe... layan jer...

5 Syawal barulah berkesempatan balik umah maktok kat Tanjung Bunga.... kalau ikut plan kitaorang nak balik on 2 Syawal.. tp, oleh kerana ferry & Bridge jem giler..so, hajat x tertunai...:(

Ingatkan bila dah raya ke-5, umah maktok dah lengang..tp, tidak.. sedara semua pakat dok ada lagi..:)

Sampai umah maktok..apa lagi bermaaf2an la ngan maktok & mak/pak sedara yg ada... scene airmata kembali lagi..hehe....itu perkara wajib dihari raya ok...


P9140351

Haaa..ni la maktok aku.. maktok aku ni malu sikit nak bergambar.. jenuh dok panggil dia tgk camera.. dia xnak jugak... hehe...


Aku yg ade skrg maktok jer la..The only one maktok Yam ..tokwan sebelah mak & abah dah xde.. maktok belah abah pon aku x sempat jumpa.. tgk gambar jer... Al-Fatihah tuk arwah tokwan, tokayah & maktok embun... :(

P9140314

Sebelah kanan tu makcik aku & mak aku.. makcik aku ni pandai masak u olls... cakap jer ape.. semua dia pandai.. menu favourite aku kalau makcik aku masak ialah.. Laksa & Nasi Lemak.. terangkat beb... aritu masa abg aku kawen.. dia la yg wat side menu laksa penang ... semua org puji sedap.... nyumm..nyumm...

Hari tu makcik aku masak nasi, gulai ikan bawal, sayur campur, ulam-ulaman & ofcoz sambal belacan wijib ade.... seeeedappp!!!!!!!!!!

Pas makan rilek2 kat luar... kasi kena angin skit.... umah maktok dekat ngan laut.. so, angin yg sepoi2 bahasa tu best jer....:)

Skrg time to posing2 bergambar....hehehe..:)

P9140310


P9140311



P9140308



P9140316



P9140330



P9140326

P9140328



P9140318



P9140346

Qaseh da panas.. semua baju dah tertanggal..tinggal pampers jer..hehehe....

Ok da penat bergambar masuk dalam plak.. makcik aku goreng pisang tanduk yg ranum & garing... favourite aku jugak tu... nyummm..nyum...:)

Malam baru kitaorang gerak balik sebab abah puasa.. so, tunggu sampai abah berbuka dulu baru kitaorang balik...:)

Tak puas bergambar..atas ferry sambung lagi... hehehe....

P9140391

actually, gambar ni fyda dok perbetul tudung.. tapi nampak cam dok merenung masa depan plk..hahahaha...

P9140396



Ok, tamat sudah Syawal yg ke-5... ade lagi beb... so, tunggguuuuuuuuuuuuu..........




Cerita 4 Syawal

Raya ke-4 ni.. xde gi memane sgt.. sebab abg aku yg no.2 abg zaki wat open house... so, aku banyak lepak kat umah dia jer.... aku suke lepak umah abg aku ni... sebab...

1) Umah dia sejuk...angin masuk kot tingkap sepoi2 bahasa..:)
2) Dok umah dia leh tgk pemandangan cantik Penang Island dari tingkat 10
3) Peti ais umah dia penuh ngan makanan... aku soka...hahahaha....

Aku gi umah abang aku seawal 11pg...sampai jer semua dah siap.. wow, cepat sungguh kak ipaq aku masak..al-maklum la... org dah biasa wat keje2 dapor ni.. :)

Open house aritu kak ipar aku wat nasi minyak, ayam masak merah, rendang daging, ketupat nasi+kuah kacang, lemang dan lain2 lagi... tp, boleh plak aku lupa nak ambik gambar semua2 tu... sayangnye...:( kak ipar aku siap serve ala2 hotel 5bintang lagi tau...ishhh...

Yang ade pon gambar2 ni jer.....


P9110257

baru sampai umah abg... baju raya da ilang ntah kemana..aku just pakai blouse & skirt saje...:)

P9110265

Farish with TokAyah Non.. abah aku puasa enam aritu... tu tgh tunggu waktu berbuka jer...

P9110264
teruja ngan teddy bear tu..korang!! teddy bear tu hadiah abg aku kasi for birthday kak ipar aku baru2 ni..so sweet kan...hehe..

P9110262
pose lagi... Farish da berjangkit penyakit suka bergambar dari aku... asal nampak aku bawa kuar camera jer.. dia dah terjongok depan aku..hahaha...

P9110269
Qaseh sedap jer tido atas sofa... nak2 plak angin dok masuk kot tingkap... best tu !!!!

Tu jer gambar yg aku ambik.... tp, food mmg sedap giler... aku tambah 2 kali beb..hehe... aku mmg admire betul masakan kak ipar aku... semua sedap2 belaka..:)

Korang jgn kemana2 k.. will be back after this with raya story lagi...hehehe...

Tuesday, September 21, 2010

New Carters, Stretchable Headband & Beanie Hat For Qaseh

Cite pasal raya letak tepi jap... ni nak tayang kat korang new carters, headband & beanie hat aku belikan tuk Qaseh....

Masa bulan puasa, aku sibuk cari something tuk Qaseh pakai raya ni... sekali jumpa benda alah ni.... suke sgt..then terus beli thru online.....

P9100209
Black Stretchable Headband..

P9110255
Qaseh with beanie hat...

P9110257
Qaseh with acu shu...

P8230030
pink carters..muat2 dia ja... ni tuk baby 6 bulan tau...tp, qaseh baru 5 bulan..hehe... x dan nak capture yg qaseh da pakai..

Cantik x? cantik kan !!!! hehehe...

Nak cari something tuk abang Long Farish plak...tp, susah la nak cari something tuk budak lelaki ni.. sebab fesyen semua sama ja.. kalau gegurl byk pilihan skit.... xpe abang Long.. Acu cari sampai dpt gak tuk abang Long Farish erk.... :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers