Wednesday, March 23, 2011

EMERGENCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam....

Hari ni cerita yang agak mendukacitakan.....

Kakak ipar saya yang sulung admitted @ KPJ hospital semalam...

Citenye bermula.....

Semalam, asalnye abang saye demam... so, kak ipar saye bawak dia ke klinik... sampai je kat klinik tgh tunggu doctor panggil..tetiba kak anie jatuh terjelepuk... dia x pengsan.. cuma pening2 memusing jer... sebelah badan kak anie belak kiri xleh bergerak... dia rasa kebas... terus bawak dia masuk bilik doktor...

Doktor suspect stroke... pastu doktor cepat2 soh bawa gi spital... sebab nampak tanda2 yang kak anie nak macam kancing gigi... masa tu plak saye, mak & abah otw nak pi umah depa la.. abg saye call kata ade kat klinik..terus kami ke klinik.... sampai sana tgk abg saye dah dukung kak anie masuk keta... kami ikot belakang terus ke KPJ hospital...

Sampai sana, kak anie dimasukkan ke Emergency Room... lebih kurang setengah jam kemudian..doktor keluar cakap ngan abang... doktor cakap... "urat darah dari kepala ke telinga kak anie tersumbat"...lebih kurang camtu la... Ya Allah... berderau darah dengar apa yg doktor cakap tu... so, diorang dah masukkan kak anie ke wad untuk rawatan lanjut....

Abang saye yang demam tadi dah terus kebah katanya... Ya Allah... x sangka kan... leh jadi camtu... saya pon x pasti apa punca kak anie jadi camtu... sebab tu lately ni dia dok sakit kepala.... adoiii...kesian dia...

saya harap sgt kak anie xde pape.. & cepat sembuh....InsyaAllah... doakan kak ipar saye cepat sembuh na.... TQ...:)

Takleh nak pi melawat dia arini.. sebab keje banyak..ptg karang lah... updates melalui call abang saya jer ni...

sape nak melawat kak ipar saye leh ke KPJ hospital, tingkat 4 bilik 446-447

abang saye yg dah kebah demam sebab terkejut....

mereka2 yg ikot sekali... abah, mak, tasya & kak sabrina (pekerja spa kak anie)

kak anie...sian dia...huhu...:(

budak ni seronok memanjang...dari kat klinik sampai kat spital..dia ingat ibu dia check in hotel kot...hadoiiiii....


Note : Kak anie !! cepat sembuh..nanti leh pi shopping sesama... kak ipar saye mmg giler shopping.. dia la yang mengajar saya shopping.. berjangkit dari dia la ni...hehehehe....






11 comments:

  1. kesian nyer.. semoga kak anie cepat sembuh yer... harap takde apa2 yg serious.. insyallahh..

    ReplyDelete
  2. semoga belaiu cepat sembuh..insyallah..shu jgn risau sgt

    ReplyDelete
  3. semoga cepat sembuh shu..sedih nya baca =(

    ReplyDelete
  4. ya allah takutnya kan...semoga kak anie cepat sembuh...dan semoga abang shu kuat tuk dugaan nie...insya-allah semoga semuanya kembali seperti biasa amin...

    ReplyDelete
  5. dia ade drh tggi ke shu...aduh moga takde pape ye...

    ReplyDelete
  6. kesian sgt...
    hope kak ani cpt sembuh...

    ReplyDelete
  7. thanks korang semua kerana mendoakan.... sayang korang !!!!!

    ReplyDelete
  8. hantar org sakit..tup2 dia yang sakit ye..kesiannya..sib baik kt klinik..patut bos sy ckp..kalo org stroke..cucuk kt telinga dia bagi darah..tp sy tak surelah..kena tya daddyziyad or drsinga..

    yg sy tau..cuba refleksologi pun leh gak..kalo sebelah kiri kebas..urut kaki kanan..mcm tulah..kalo nak contact..bgtau ye..kak dee leh bagi..

    ReplyDelete
  9. YA RABBI......TAKUTTT PLAK dengaq...
    dalam dok sihat kakani plak yg jatoh..huhuhuuh

    bedoa moga kakani cepat LEGA......beharap juga jauh dr segala penyakit merbahaya...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Akak doakan dia cpt sembuh ye..:)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers