Monday, March 7, 2011

Saya Nak Jadi MUA Yang Berjaya cam Ferry Sri Karisma....:-)

Hye korang !!!!

Now, saye dah ade minat baru.... saye giler makeup... sejak2 sekarang ni.. minat nak belajar makeup membuak2...

Selama ni pon saye ade makeup.. tapi tak segigih skrg... dulu dtg keje tempek bedak jer... now, dah macam2 saye tempek... hahaha....

pastu yg terlatest, saye de beli 24 Pro Cosmetics Make Up Brushes Set Kit & 120 Colors Eyeshadow Palette ... :)




Yang terlatest lagi, saye dah register kat 1 butik pengantin ni... tuk belajar make-up for personal, dinner bertunang & sanding.... ahahaha.... gigih tak saye u ollsss????

harap2 saye tak hangat2 taik ayam...ahahahaha....

Ok, tuk percubaan pertama... saye makeup tuk diri sendiri & kak Ipar saye... Fyda...


ok tak u ollsss?? baru2 nak belajar ni....:)

mama qaseh susah skit nak makeup dia...sebab mata sepet...hehehe...


Lepas ni boleh la saye buat freelance MUA kan....hehehe....(berangan)...

12 comments:

  1. fuyooo...nmpk cam pro gituuu....

    baguslaa ada cita2 tggi...nnti, bole tolong sy mekap ye kalo ade apa2 function..hehehe...

    sy ni, sgt2 tak reti nk mekap...dtg opis, tempek bedak je...

    kadang2, kua pun tepek bedak je....

    mls....hihihi....

    ReplyDelete
  2. bakat dh ada..tinggal nak upkan teknik n skill je lagi..chaiyok2 shu..

    ReplyDelete
  3. wah sukenye akak tgk eyeshadow tu...katne bli tu shu..bape hengget...????hiihihi..permulaan yg baik jugak.tp kening tu jgn tebal2 sgt nnti tak nmpak ori...rajin2 tgk utube blajo solek... :)

    ReplyDelete
  4. mmg cantiklah nyah...
    kalah abg2 andam kat luar sana...

    piss, mana beli eyeshadow tu?
    cam nk jugak jer... ;p

    ReplyDelete
  5. lawaa lahhh.....
    set eyeshadow tu kalau dpt heavennya..tp susah lak nk menyimpan..mesti mama pakai 3 tahun pun tak abes lg...eheheh

    ReplyDelete
  6. alo lo lo... suweeeettt.. mekchu suka tgk org mekap.. tp jenis yg kena pada gaya mcm shu.. sedap mata memandang..

    kalo dekat, nak je aku soh ko mekapkan..

    ReplyDelete
  7. di sebabkan kamoo chantekk...maka ceq tag kamoo untuk join contest ni yup

    ReplyDelete
  8. tuu dia eyeshadow palette.. geramm akak tengok! suke all those colours very muchh!!

    shu makeup memang cantik! seyes.. suke akak tengok.. tak tebal sangat.. simple and nice..

    btw all the best in your future interest yea dear.. leh wat duit taw kalau betol2 serious.. nanti leh jadik makeup pengantin pulak! :D

    ReplyDelete
  9. bestnya bila pandai make up kan.. cantik2.. suka tengok warna lipstick shu dekat header blog tu.. natural gitu.. :)

    ReplyDelete
  10. thanks all for the compliment..... doakan saye tak hangat2 taik ayam k...hehehehe.....

    ReplyDelete
  11. makaiiiiiiiiii
    banyaknyaa...kaler maler tuh...

    berbalOi shud beli..coz pandai mengunakannya.....ehehehe

    makeup u santeklaaa....

    insya'ALLAH moga cita-cita jd MU jadi kenyataan...

    ReplyDelete
  12. wah cantiknya shu...ikhlas akak cakap...sangat cun oooo....

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers