Wednesday, May 11, 2011

My E-Day ~ Hantaran from ME & HIM ~

Hantaran saye semua DIY... & yang DIY itu adalah kakak ipar saya,Fyda. Dia mmg pandai bab2 mendeco ni..bukan cam saye... x kreatif lgsg...

Antaranya....

Buah Epal

Kek

Kek lagi (disponsor oleh kak Anie)

Cookies

Cupcakes (disponsor oleh anies)

Chocolate (disponsor oleh makcik saye)

Chocolate lagi...

Kuih Putu Beras (eh..yeke..)

Muffin (disponsor oleh Ecah, my BFF)

Bagi yang tak tau... adat org PENANG ni.. kalau bertunang.. we olls just bagi benda makan yg manis2 jer... barang2 like handbag, perfume, baju, kasut tu semua nak akad nikah nanti baru ade... so, jimat dah kat situ kan..hehehe...

Ni semua yang sempat ambik gambar... ada lagi ... tapi x sempat nak ambik...makcik2 sebelah rumah de kasi... tak lupa juga..wina xoxo pon de kasi..tapi, x sempat nak ambik gambo..

Dan yang ni plak dari pihak lelaki....hantaran diorang simple sgt sgt sgt sgt sgt...


kek,tuala,gula,chocolate..chocolate lagi....chocolate lagi.... & tepak sireh


Ade miscommunication kat sini.. 1st aritu bincang ngan en.fairuz,,, dia cakap x payah bawak sireh junjung...sebab xde sapa nak makan katanya...so, ai ikot jer.. xpayah wat sireh junjung... tup..tup.. tgk diorang bawak plak...so, bagi pihak ai.. xde la sireh junjungnye.... takpe kan???? hehe...



7 comments:

  1. comel!uniknya kuih putu beras tu.. tak pernah jumpa.. =)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya hantaran tuk pihak laki....selalunya memang cam tue kan...belah pompuan hantaran cantik2...belah laki mesti simple2 ja..huhuhu dulu masa turn akak pun sama...sentap...kekekekek :P

    ReplyDelete
  3. KALAU KAT JB....sireh junjung adalah wajib :)

    ReplyDelete
  4. lawa2..kalau area kedah ada juga yang bgi brang..tpi mcm piya,bakal mentua request suruh bgi benda manis2 ja..time kawen bru bg barang..hihihi..cantik..suka hantaran buah epal tue:)

    ReplyDelete
  5. alah, sireh segala tu adat jer pon...

    ReplyDelete
  6. xsempat nk tgk hantaran...tp, cntik...pandai fyda...

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers