Monday, July 11, 2011

LAST MINIT PICNIC PLAN @ ROBINA PARK

Salam Monday blues semua...hik..hik...

Camner weekend korang.. best tak?

Weekend shu mmg best.. full... sabtu tu kami sekeluarga gi picnic kat Robina Park... ni last minit punya plan... kak ipar saya dtg umah nak masak ikan bakar katanya... plan mula tu nak makan kat umah jer.. biasa la kan..idea cik shu shinju ni memacam.. terpikir..best kan kalau makan nasi kat tepi pantai... layan skit... terus usulkan kat diorang.. diorang pon ok kan jer.... proceed...:) hihihi...

Packing semua barang..terus start enjin keta... dari rumah saye nak ke Robina Park dekat jer..dalam 10min camtu...

Makan sesimple jer.. ikan bakar yang dibakar dalam oven jer & sayur gobis lemak... mmg layan..ngan angin sepoi2 bahasa... tapi, cik gagak jer yang spoil... cepat jer dtg menyinggah.. sib baik ade abglong Farish yang tolong halaukan...

menu simple kami.. Ikan Termenung Bakar...

cedok2.. sayur siap bawak periuk... senang cite...hihi..

mak tolong bancuhkan air...:)

bawa setong... puas minum...:)

abang long Farish tolong ambik gambar..acu tak ready lagi lah....

tengah makan ade perantin dtg wat photoshoot...:)


lepas makan nasi.. pekena rojak plak...:)

layan sungguh...hihi...

cantik kan... hijau yang damai....


ade buaian tarzan kat situ.. Qaseh seronok main buai tokayah temankan...

along penakot...hihihi..

tokayah pon nak try jadi tarzan...:)

abg zaid, abg zaki, abah & farish...

Memang best kalau plan last minit camni kan... next week mak ajak picnic kat Batu Feringgi plak.. kata mak nak masak gulai ikan kering, sambal belacan..wahhh...sedap tu... tak sabarnyeee.....

Nak tgk pic lebih lagi..silalah ke FB saye...:)





4 comments:

  1. kalau mende yg unplanned mmg best kan.best ar shu makan2 kat tepi pantai...feellllll gitu...kompem bertambah2.

    ReplyDelete
  2. akak pernah jejak taman robina..memeula gi mcm pelik je nama nya...ooo tmpt berkelahh..best...dulu abg akak duk penang selalu la gi now dah duk kl..takde dah :(

    ReplyDelete
  3. penah p masa zaman berchenta dulu kat c2...ngan kekasih lama..kekekekke

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers