Monday, January 31, 2011

Kerja Berat Untuk 3 Bulan Akan Datang...

Salam & Hai semua...

Selamat hari Isnin tuk semua..camner hari ni? OK ke?? mesti ok kan... minggu ni keje x sampai 5 hari.. kan nak berCNY...:)

Cuti CNY nanti saye x kemana pon.. sebab mak saye baru lepas buat pembedahan Cataract @ Selaput Mata hari khamis lepas..so kena jaga dia la...mak xleh wat keje2 berat.. so, now keje2 rumah saye kena ambik alih... seperti memasak, membasuh, mengemas & juga menyidai..hihihihi...

Sebelum ni pon bukan saye x penah buat langsung keje2 tu... ade buat jugak.. tapi sekarang 100% saye kena uruskan.. sebab mak 24hrs kena rest..langsung x leh wat keje pape...berpantang untuk pembedahan mata ni lebih teruk dari berpantang pas bersalin tau... at least for 3 bulan...

Dan lagi setiap 2 jam, kena titik ubat dalam mata mak... cam arini saye keje, so saye dah peturun ilmu kat abah camner nak uruskan mak...hehehe... biar diorang berdua gado2 manja kat umah...hehehe... bukan apa.. mak ni dia suka komplain kalau abah wat keje.. biasa la kan... lelaki... kot mana pon ade yg x kena...hahaha... jgn marah yer kaum2 adam..ini fakta bukan auta...hehehe...


Tak sabar nak bercuti tau... mood keje dah kelaut...


Friday, January 28, 2011

Mini Pelamin tuk Bertunang...

Now, nak bertunang pon leh wat pelamin kan !!!! ape tu?? Mini Pelamin...

Tadi, saje la google mini pelamin tuk bertunang... cantik2 sgt kan... tapi, kalau dipikir2kan balik rasa rugi la plak kalau tempah kat wedding planner wat pelamin vogue2 kan... adalah lebih baik saye rasa kite DIY kan...

Nanti bila saye nak bertunang... rasa cam nak DIY la pelamin bertunang saye...boleh gitu??? hehehe....

38707_449608726666_378583281666_6194617_2911126_n
so simple... comel...

mini pelamin
ni mesti pelamin DIY kan...

pelamin-sakina-nikah
sweet..purple putih... salah satu tema yg saye suke...

DSC_0136
yg ni pon nice kan... letak pic perantin kat belakang... lain dr yg lain..:)

hi_01.3
pelamin mizz nina ni pon lawa gak kan.. fresh flower gitu..

tapi, banyak2 pelamin yg saye tengok... paling suka yg ni....

_MG_4076
simple sgt... tapi, sgt cantik...:)





Wednesday, January 26, 2011

Undilah Saye SeIkhlas Hati Anda...:-)

Salam & Hai semua...

Ingat tak saye de join Contest "Whats Hot is Gettin Hotter"...

Now, voting telah dibuka...

Jika anda suke ngan cite saye... vote lah dengan seikhlas hati k...

Mana tau rezeki 2011 saye...hehehe...InsyaAllah...

Anda boleh vote saye kat LINK dibawah ni dengan menekan LIKE untuk No.75 yer....

http://www.cstproduction.blogspot.com/


http://lyndarahim.com/blog/?p=321


Voting is open now until 11:59mlm 31 january 2011..:-)

Thanks korang...:-)


Monday, January 24, 2011

Menu Bfast + Lunch

Hari ni menu bfast+lunch saye... sekali harung kenyang sampai petang ok...hehehehe...



P1241704

Semalam bertungkus lumus ngan MAK+ABAH rebus ketupat & buat Kuah Kacang....

Saye teringin nak makan Ketupat Nasi Mak saye... lagipon pas 27Jan ni..lebih kurang 3 bulan saye x dapat nak rasa air tangan dari MAK...huhu...:(

Saye tolong kupas bawang, lengkuas, serai.. gorengkan kacang..abah ditugaskan merebus ketupat...yg lain2 mak yg buat semua..hehehehe..dah rasa cam nak raya jer semalam tau...:)


P1241706

suka kuah taruk atas banjir camni..fuhh.... terangkat beb!!!

P1241713
wajah keterujaan...hahahaha...

P1241710
Jom makan.... tengok jer la u ollsss.... hehehehe..:P

Penggali Kubur Jumpa Otak 20 Tahun Dalam Tanah Masih Elok



SEBERANG PRAI - Tuhan Maha Besar. Lebih 50 orang ahli keluarga Allahyarham Salasiah Jasni, 78, yang hadir pada majlis pengebumiannya di Tanah Perkuburan Islam Permatang Tok Labu, Penaga di sini menyaksikan bukti kebesaran Ilahi.

Ini kerana, sebaik tiba di tanah perkuburan itu, mereka terkejut apabila dua penggali kubur yang sedang menyiapkan liang lahad untuk Salasiah menunjukkan penemuan otak manusia.

Lebih mengejutkan sebaik penemuan otak itu beberapa kejadian aneh berlaku hingga menyebabkan semua ahli keluarganya beristighfar panjang dan memuji kebesaran Allah.

Menghairankan otak manusia yang ditemui itu masih dalam keadaan baik sedangkan tulang dan papan keranda dipercayai dari kubur lama bersebelahan liang lahad yang baru di gali itu sudah hancur.

Cucu Allahyarham, Shuhaili Che Ros, 37, berkata, penemuan otak manusia yang masih dalam keadaan elok itu amat menghairankan ahli keluarganya.

“Sepanjang pengetahuan kami otak manusia yang ditemui itu berasal dari sebuah liang lahad yang sudah berusia 20 tahun.

“Malah papan keranda dan semua tulang milik si mati sudah reput tetapi otak ini masih dalam keadaan baik dan sempurna,” katanya.

Menurutnya, dia mengambil otak yang dipenuhi lumpur itu dan meletakkan di atas daun pisang sambil diperhatikan ahli keluarganya yang lain.

“Menghairankan, otak itu kemudiannya dilihat bertukar menjadi bersih dan lumpur yang melekat padanya tertanggal dengan sendiri.

“Kami tidak mengusiknya dan selepas hampir 20 minit otak itu kemudiannya berubah warna dari kehitaman kepada warna merah dan pada masa sama urat darah mula timbul menyebabkan kami melihat ia seperti otak baru,” katanya.

Setelah itu otak berkenaan kemudiannya dikebumikan semula bersama jenazah neneknya.

Dalam pada itu penggali kubur yang menemui otak itu, Saad Shaari, 60, berkata, ini adalah pengalaman peliknya yang pertama selepas hampir 30 tahun menjadi penggali kubur.

“Saya dan adik, A Rahim, 55, menemui otak ini ketika hampir separuh menyiapkan liang lahad untuk Allahyarham Salasiah.

“Menghairankan sepatutnya otak ini sudah hancur bersama tulang dan papan keranda,” katanya.

Menurutnya lagi, begitu juga ketika kerja penggalian dijalankan kerana ia melibatkan penggunaan cangkul dan skop, tetapi otak itu masih lagi ditemui dalam keadaan sempurna.

“Ini ialah salah satu kebesaran tuhan dan kita yang melihatnya sepatut mengambil pengajaran dari penemuan ini.

“Di samping itu, penemuan ini juga bagi saya adalah satu ingatan agar kita sering melakukan kebaikan sepanjang hidup ini kerana Allah tidak pernah memungkiri janjinya memberi kebaikan kepada hambanya yang melakukan kebaikan,” katanya.

Saad berkata, liang lahad lama yang terletak bersebelahan kubur Salasiah itu adalah milik seorang hamba Allah yang sentiasa membaca al-Quran.

Note : Saye dapat tau cite ni minggu lepas dari abang saye..kejadian tak jauh dari umah abang saye..masa dok sembang tu..abah kata tuan punya otak ni masa hayat dia mesti banyak baca Al-Quran... betul la apa abah saye cakap kan....

Thursday, January 20, 2011

Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

Salam & Hai....

Wah... aritu join contest Our True Love Story by CST Production.... tapi, nasib tak menyebelahi kami... huhu..:(
Jgn putus asa k.. now, saye menyahut lagi cabaran Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

Apakah cabaran itu???

Ada 2 cabaran...

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)

2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)

Saye nak pilih yg no. 1.. sebab no.2 dah try kan aritu...hihihi.. & kebetulan saye & Mr.Fairuz da merancang2 tuk hari bahagia kami nanti...InsyaAllah..:-)

Dreams Wedding saye adalah bertemakan padang pasir a.k.a Arabian @ Hikayat 1001 Malam... sangat mencintai tema itu... ingat dulu masa Resepsi Mawi & Ekin... wow... saye sgt teruja....




Pelaminan pula.. saye inginkan yg simple yet gorgeous... seperti dibawah ini....

simple jer...tp, sweet kan....

wow...i like !!!! colourfull...

nampak classic skit...

camni pon nice gak kan...:)



My Wedding dress pulak... saye inginkan seperti Pelakon terkenal Sari Yanti....

ala2 pakai purdah gitu.... Simple tapi tetap meletop...:-)





Dan oleh kerana saye bertudung... cam Bienda ni pon ok gak....:-)




Pendek kata, semua berlatarkan Arabian Night.... tetamu2 yg hadir.. haruslah memakai pakaian yg menampakkan Arab2 lah... terasa berada di Padang Pasir gitu..hihihi...

Latar belakang music mestilah irama padang pasir.... Ya Habibi..Ya maulana....:)

kalau dah wedding theme hikayat 1001 malam...benda ni mesti kena ada kan !!!!
Kalau boleh nak letak di 1 sudut..khas untuk korang2 yg nak berSHISHA..:)

Kalau dapat wedding cake gedabak besar camni pon mak suke!!!! hihihihi....



Pendek kata...banyak sumber inspirasi dtgnye dari wedding raja SMS kite..si mawi tu....:)

Wedding bertemakan Hikayat 1001 Malam ini juga adalah requested by My Lovely Abah....terkujat juga sebenarnye..apabila tiba2 abah yg x penah campur urusan2 org perempuan ni... memberi idea supaya majlis anak dara bongsunya nanti bertemakan Hikayat 1001 Malam... hehe.... Luv U Abah... U r So sweet...:-)

Bercerita pasal hadiah... ni yg wat saye teruja sgt ni nak join...

Percaya @ tidak.... kena gak percaya... hadiahnye berupa...

1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )

WWWooooooo...peluang ni... so jgn lepaskan...adalah rugi kalau korang x join contest ni...

DAN

- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.

WoooooowwwwwWWWWeeeeeeee..... best giler tu.... design wedding dress LRKL adalah superb gorjes ok.... x tercapai akalku...hahaha....

Hadiah2 diatas adalah valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja... dan Hadiah boleh di tukar milik... so.. let say saye menang... saye x sampai jodoh lg... hadiah tu saye boleh tranferkan kat org lain...bertuah oooo...

Tarikh Tutup penyertaan
- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

Untuk pengadilan...70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM.

Setinggi perhargaan buat CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR kerana memberi peluang untuk para pengantin bagi merialisasikan Impian Perkahwinan mereka....

www.facebook.com/cstproduction


www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR



Korang yg nak kawen tu.... !!!! jom la join...mana tau rezeki.... kite hanya merancang...DIA menentukan segalanya.....

Good Luck tuk semua !!!!


Wednesday, January 19, 2011

Kantoi Beb !!!!! Cheq Malllu........

Now, xtau nak letak mana muka ni.. sorok dalam drawer x muat... sorok dalam monitor komputer pon x muat.... dalam poket doraemon lah!!!!



Fullscreen capture 1192011 25448 PM



Fullscreen capture 1192011 30722 PM



harap2 si yg terkena tu tak ANGAU malam ni....wakakakakakaka....






Cite Dah Basi... Tapi Memory Tak Basi OK !!!!

Salam & Hai semua...

Ni cite 2 minggu lepas tau... oleh kerana my sayang2 semua dah updates pasal our jimba... so saye adalah org yg terakhir...

Actually bukan xnak update pasal jimba ni.. tapi, biarlah sayang2 saye dulu yg updates... lagipon saye x kuarkan langsung camera saye on that day.. malas la.. banyak sgt camera yg kuar.. maka cik Olympus.. sila dok diam2 lam beg k...& semua gambar saye curik dari Wina & Inaachik...sorry x mintak kebenaran...:P

Secara ringkasnya... 8Jan lepas, kami beramai2 meraikan Hari Ulangtahun Kelahiran Miss WINA & Puan Ina di MIAMI BEACH, Bati Feringghi...

Saye upload pic seringkas2nye erk...


163478_180073092015865_100000395254601_459237_6191827_n

Cik Titin selaku driver kami.. thanks tin, ambik & hantar shud ngan selamatnye...

34796_180076025348905_100000395254601_459265_2413176_n
InaAchik selaku tetamu kehormat kami...

36271_497374098319_761833319_6048535_6077429_n
ape2 pon wajib makan dulu..:D

166300_180072865349221_100000395254601_459233_3693396_n
singgah jap Masjid Terapung, Tg.Bungah..suke gambar ni sgt2..

162656_497374388319_761833319_6048543_8326283_n
making ♥♥♥

163198_180088175347690_100000395254601_459360_6872698_n
kami selaku pengHAVOC majlis...hehe..

166323_497375533319_761833319_6048578_5243473_n
Kek tuk bday gurl..Ina & Wina..

167604_180093972013777_100000395254601_459402_4813016_n
model ke LAUT...


kalau korang nak tau cIte yg lebih details.. silalah ke link2 dibawah ini...

http://belovedtitin.blogspot.com/2011/01/surprise-birthday-party-to-hot-bloggers.html

167685_497377408319_761833319_6048623_6853915_n


KORANG SEMUA MEMANG THE BEST... LOVE YA !!!!

Tuesday, January 18, 2011

Random Story...

Salam & Hai semua !!!

1st nak gelak dulu...hahahahahahahahahahahaha.... berbalik pada entry saye sebelum ni... kisah Nasib Si Penunggang Motosikal... ade yg tak percaya saye naik moto besar tu !!! tapi, mmg betol korang... betol saye x penah lagi nak moto besar tu...hehehehe...acah2 jer ngan korang... saya nak kriss saje... yg naik moto besar tu ni ha...

60728_155944847763083_100000427065465_393038_6040487_n

my bro..abg faizal.. abang saye yg sulung.. kaki moto besar dia ni..

so far saye penah membonceng sajer.. menunggang moto besar tu.. belom mampu lagi.. kaki tak sampai nak tekan brek...:P

promote abang sikit...hehehe...

Copy of rider3

untitled
dah sudah... kalau bujang lagi promote xpe gak.. ni dah anak 3.. diulangi dah anak 3...hehehe...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dah lama saye x bercerita pasal my niece kan.. si Qaseh Hurin Intisyar tu... now qaseh dah 9 bulan... kejap jer kan masa berlalu...

semalam saye ade gi tengok dia... bawa something tuk dia...

Last year punya raya, saye de beli kain sari wat baju kurung, kain sari kan 6 meter.. so, lebihan tu saye soh tailor wat baju kurung tuk Qaseh.. nak tengok??? hehehe.. xnak tengok pon, nak jugak kasik tengok.. x kira...

PA100745

ni yang saye....

PC261557
ni yang Qaseh punya.. tapi si tailor tu orang soh wat baju kurung.. bukan baju kedah... terpendek suda...tapi comel kan Qaseh pakai...:-)


PC261583

comel tak Qaseh bertudung???

PC261579
nak senyum ke taknak??


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Last, saje nak tempek gambar saye ngan Qaseh masa malam new year bebaru ni...


PC311596

Ade orang cakap saye nampak kurus pic di bawah ni....

PC311593
whatever!!!!


Ok, chow semua.....

P1081636
peace no war !!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers