Saturday, July 30, 2011

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK


Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada Muslimin serta Muslimat seluruh dunia... semoga dengan kehadiran Ramadhan Al-Mubarak ini.. dapat memperbanyakkan lagi amalan2 kita...InsyaAllah....

Tak sabar nak pi terawih...tak sabar nak pi pasar Ramadhan..(oppss..kan diet...cuci2 mata jer kot)... tahun ni berbuka dengan seala kadar yang mungkin... kalau boleh taknak ambik nasik...:) mana tau Aidilfitri nanti leh pakai kebaya...oppsss...berangan lagi... eh..mana tau kan...boleh jadi kenyataan tu..:)





AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN....



Noted : Puase....jangan tak puase tau !!!! :D




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, July 29, 2011

Abangku Glamour !!! Masuk Paper Utusan !!!!!

Balik keje 2 hari lepas..mak tanya aku..MAK: Dah!! beli paper apa arini??   AKU : as usual..METRO la.. napa?   MAK : Abang hang gtau mak, muka dia masuk paper arini...   AKU : Awat tak gtau awai2.. leh beli paper Utusan..

Malam tu kami pi umah dia... kebetulan jiran dia beli paper utusan... dapat la kami tengok... wahhhh..terpampang muka  yang bajet serius tengah dok bawak ferry...

cerita pasal ferry Penang...

tajuk BESAQ..Feri Terus Jadi Pilihan..

wahhhh gitu !!!

glemer u... pasni leh mintak sign otograf...:)


Abah yang dah 32 tahun keje bawak ferry pon lom penah masuk paper... tapi, orang wat tribute terus kat dia ok...mantopppp... hihihi...



Noted: Dalam family saya, abang adalah generasi ke-3 kerja bawak ferry ni....:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Disebalik tabir....

Disebalik Tabir Majlis Persandingan Farah & Johan...



Suka la ngan MC depa... Aziz Desa & Syarifah Syahira... best....:)


Video kredit to Ceritera Cinta

Thursday, July 28, 2011

Tok Ah Memang Best Kalau Bab Urut Mengurut

TOk Ah dah tau kalau aku pi mesti tak tgn kaki aku yang terpeleot... masuk ni dah 5 kali aku pi mengurut kat dia... sekali tangan tergeliat.... 4 kali kaki tergeliat....

Tapi, aku tak tipu la uolllss... now, kaki aku dah semakin ok... Tok Ah punya penangan mmg terbaek... nampak tok ah cam dah uzur..tapi, sekali dia cekak... menjerit 1 kampung boleh dengar...bagi aku tok ah kalau mengurut... "sedap dalam sakit...."

Punca boleh terpeleot ni camner tau... malam ahad tu pi shopping barang dapur... temankan kak ipar ai si Fyda tu... sekali dah nak balik... jalan tak pandang bawah... pakai wedges jer pon..bukannya pakai heels... tak sedar..ade lopak kat depan..sekali terpeleot la... tapi tak jatuh pon... terpeleot jer kaki tu... masa tu tak sakit lg..yang penting cover..sebab malluuu... pas sampai umah..turun keta..time tu dia punya sakit xtau nak habaq camna... dok rasa patah dah ni kaki aku... lepas tu pi klinik... x-ray semua xde pape..aku nyer ligament ke tisu ape ntah..terkoyak jer doktor cakap... dia bandage..kasi ubat & MC 1 hari... tu la cite dia.....

Tok ah ni boleh urut orang bersalin gak... kak ipar aku cite... dia urut kat tok ah masa bersalin aritu...mmg mantopppp.... orang lama la katakan..... pasni kalau tok ah xdak..xtau dah sapa leh urut lagi.....

tak berani nak ambik gambaq muka tok ah.. takot tok ah marah...hihihi...






Wednesday, July 27, 2011

MUSIM MENUNGGANG BASIKAL

Assalamualaikum.....

Now, kat Penang ni.. bila ptg2..banyak org beriadah naik basikal... macam basikal leh tgk... dari yang muda belia... sampai la yang ke tua bangka....

Bila malam minggu plak... ade sekumpulan budak2 keluar berkonvoi bermacam2 jenis basikal.. PIXIE la...BMX la... basikal tua la... sampai ade yang buat basikal sendiri pon ade....

Diorang ni pon dah terjebak ngan fenomena ni....

sedang berkira2 ngan tuan kedai... sesi tawar menawar...

bila dah confirm... upgrade ape yg patut...



dapat sudah pixie bicycle sebijik....

lawa gak oren+putih ni...

pusing la satu taman... abg saye tu nak kuruskan badan katanya...tu yang beli basikal sebijik ni... kite tgk camner nanti... ntah2 hangat2 taik ayam jer..hik..hik.. saya nak try kayuh gak..tapi, kena tunggu kaki ni sembuh dulu....:D

Last pic of the day.....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


mama !!!! Aceh nak satu basikal camni boleh????






MASAK LEMAK DAUN KETI DENGAN KELEDEK

Assalamualaikum....

Korang penah dengan DAUN KETI tak? ni panggilan orang utara.. tadi google ade nama lain... DAUN TURI...

Abah ambik dari umah sedara.. kata dia buat masak lemak sedap... tapi rasa dia agak pahit sikit...

Kelmarin, dengan kaki dok terhencot2... wat jugak kat abah Masak Lemak Daun Keti ni...

camni la rupa daun KETI a.k.a TURI...


Sebelum nak masak daun keti ni..kena rebus dulu.. tuk buangkan rasa pahit dia tu... lepas tu baru masukkan santan, bawang besar, udang@ikan bilis & keledek... cam biasa letak garam & perasa skit...

Maka, jadi la Masak Lemak Daun Keti Dengan Keledek...


Korang penah makan Masak Lemak Daun Asin Asin tak? lebih kurang camtu la..tapi daun Keti ni agak pahit skit... saya tak lalu...hihihi...kalau daun asin asin saya suke la...:)





MORNING !!!! TUAN RUMAH INJURED !!!!!!

Assalamualaikum....

Pelik tak semalam xde entry?? huhuhu... tuan umah sakit... semalam MC 1 hari sebab kaki ai terpelecok u ollsss...huhuhu...:(
now pon ade sakit2 lagi...jalan pon senget2 jer... dah jadi minah senget...huhuhu...


Cepat2 la sembuh...x suka la camni....sakitttttt....huhuhu...



Monday, July 25, 2011

VIDEO ~ WEDDING FARAH DIANA ANUAR....




Bestnyeeee.....♥♥ it so much !!!!!


MAI... MAI... MAI... !!!!! MAKAN LAKSA PENANG !!!!!

Makan laksa yang super duper sedap kat Pantai Bersih...bukan di restoran tapi, di warong tepi pantai je pon... sambil2 menghirup udara yang nyaman ditepi laut..& pemandangan yang indah... boleh bertambah makan... tp, oleh sebab saya tengah berdiet... makan kongsi ngan mak jer...:)

nyummmmm...menjejeh air liur...

Laksa Penang + Teh O Ais kurang maneh deh!!!!


rileks sambik ambik angin petang tepi laut...


Cuaca tak berapa best sebab berjerebu...tapi, angin best....sedaaaaaaapppp jer...:)







ASSALAMUALAIKUMMMMMMMMMMMMMMM..... (tak jawab berdosa...jawab sayang)



MORNING eberybodi....


Friday, July 22, 2011

Kata nak KURUS kan... kerja berat la.....

so, ikot abah gi kebun.. kasi pecah peluh skit...

abang zaki memesin itu lalang yang agak panjang...


saya menyakaq...

arrrgghhhhh...benci tengok badan sendiri... saya nak kurus !!! nak kurus !!!! tu la..dulu makan tak hengat donia.. bila dah dekat ngan "HARI TU" baru lah terhegeh2 nak DIET...huhuhuhu...sedeh !!!!! :((

amboi...rileks banyak nampak.. taknak tolong ke?


Agak2 turun 1-2kg kot badan aku ni.. 1 kebun aku menyakaq !!!!


ohhh...kasi 1 pose maut skit...

:p



ANISSA LAST EPISODE...

Aku tak paham & heran jugak sebenarnya ni... kaum2 ADAM banyak yang layan cita ANISSA ni... bila aku survey2... diorang suka sebab watak Farid (Zamarul Hisyam) tu jer...pandai simpan rahsia..kononnya... at the end... errrmmmm....

Bukti dalam family aku semua layan habis2an cite ni....

3 org abg aku...termasuk ngan abah sekali...oh, abg aku yg sulung dok depan2 tv nu... korang tak nampak sebab terlindung ngan kak ipar aku....


Tapi, yang tak tahan tu... semalam tengok last episode...ade yang "banjir"...hihihi...


sabar jer la puan fyda oiii.... dah nasib "Balkis" camtu.. ape leh buat....fragile nye kamu....huhuhu....


Noted: Sib baik bukan yang "macho2" tu yang nangis...hahahaha...





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers