Tuesday, January 31, 2012

Lots of ♥ with BFF ~ Hangout dengan Pengantin Yang Tak Berapa Nak Baru Dah..hehe..

Since Ecah kawin bulan 11 aritu, ni la 1st time kitaorang berjumpa..

Satu petang tu dapat call dr Ecah..

Ecah : Wei Paknon(kawan2 sekolah semua dah biasa panggil saya ngan nama bapak).. jom keluar aku nak belanja hang ngan pini makan sebab ari kawin aku dulu hampa banyak tolong aku..

Me: Aku ok jer.. hang ni keluaq ngan kami laki hang bagi ka?

Ecah : Xpa, dia dah bagi permission..


Berjumpalah kami di Pizza Hut Jusco Perda... biasa...makan, sembang, gelak..tu jer la keja kami.. tapi, ecah behave sikit skrg..almaklomla..bini orang..hihihi...

gambaq "tuan rumah" harus didulukan..:p

kami makan ni.. sedapppp....nak2 yang bawah kiri tu..yang kaler putih tu..xtau nama pa.. dia like kebab gak la..tp, sedap bukan main...


Pini/Ecah..

Paknon/Ecah

bukan senang nak jumpa..so, bergambaq sakan ok..:)

KAMI

bergambaq dalam keta baru ecah plak sampai tak perasan ade org tgh tunggu turn nak masuk parking.. mesti bara tak terkira org tu...hahaha..:p

nak keta cam ecah jugak !!!! huhuhu...

last ade gak sorang untie yg baik hati tolong ambikkan gambaq kami bertiga..:)












En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Monday, January 30, 2012

Melawat Baby NUNU.. NUNU so Gebu Gebas !!! Baby Aishah pon ade jugak...

Salam...

Dah tengok baby NUNU?? comel kan... gebuuuuu sgt..geram la... dan2 rasa cam nak cepat2 ade anak..oppsss...hihihi..

Semalam juga dapat la jumpa Jue & Bonda Amani kat sana... tapi, x sempat nak bergambo ngan Bonda Amani.. (ohh..sekarang nama bonda panjang skit.. x leh panggil Bonda Amani dah..kena panggil Bonda Amani & Aisyah..)

Jom kite layan gambaq babies beautiful in da world...




Baby Zainab senyum...

suka cium...wangii...

alolololo.....

Nunu & aisyah...

Abang Irfan pon ade..satu2 nye hero...

Irfan with mama dia...

kakak sofia pon ade..

kekanda Amani pon ade...:) (tengok pipi dia tu... kenangan dia bawak balik dr umah untie Nida dia..)

baby Aisyah pon ade... da besar baby Aisyah kennn...

caaayang dia..




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

NUNU a.k.a. Zainab Saffiyah

Salam....& selamat pagi...

Ini la anak ke-2 kak Anida Othman...Zainab Saffiyah...

Dia tau acu dia nak mai dia bukak mata luas2... geram sgt.. x puas gomoi2 dia kemarin...


Nanti saya cita lebih details k.. banyak keje nih...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Friday, January 27, 2012

Baru Lepas Wat Plastic Surgery..

Besarkan Bijik Mata..Amacam?? Sexy tak??? Comey tak???

Mahal ooo... ko mampu??? hihihihi...


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Al-Kisah Mencari Hadiah Untuk Pemenang SHU SHINJU GIVEAWAY..

Beberapa hari memikir..ape hadiah yang cheq nak kasi kat pemenang2 ni... cheq ni kalau dah buntu sgt.. org yg akan cheq refer ofcoz kak ipaq cheq... Mama Qaseh a.k.a. Puan Fyda...

Terus call dia ajak keluar gi cari hadiah... tempat yang kami tuju = Jusco Perda...

2 beradik ni harus ikot sekali...

tak laqat nak kepong 2 beradik ni..noty sgt !! last2 acu letak dalam stroller jer...hahaha..


dah settle cari hadiah, mari isi perut yang kosong ini....


teruja... akhirnya dapat jugak cik shu makan donut2 BigApple yg gorjes ni...dah lama ngidamnyeee...

Aceh tak cover langsung !!!

TQ to Mama aceh sebab sudi teman acu & tolong bagi idea.. acu ni bukan apa.. bab2 nak pikir ni acu adalah malas... berbulan2 pikir pon lom tentu dapat idea... yang idea acu cuma FM Penang tu jer...hihihi...

Untuk ketiga2 pemenang... InsyaAllah, minggu depan ari Isnin shu poskan hadiah korang yer...:)


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Jom Peqabih Duit Gaji !!!!!

Cik Shu memang confirm dah giler shopping sekarang.....

Hasil penyopingan yang pertama......

cantik bukan !!!!! baik kata cantik...mahal ni kite beli tau...hehehe...:p


kite kan skrg ni rasa selesa jer pakai maxi dress, jubah @ abaya...& nampak sweet juge...hehehe..=)

En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

Thursday, January 26, 2012

Kami ke Teluk Batik & 500m lagi je sampai ke Pangkor Island....

Ada la 1 ari tu... Cik Shu tengah gundah gulana... sampai makan x lalu... tidur x lena...mandi pon x basah...maka, en.tunang dengan rasa kesian "maybe"..ajak Cik Shu jalan2 tenangkan fikiran... katanya nak bawa saya keluar dari Penang... makanya, saya turutkan ajer... tapiiii !!!! ade tapinya... dia nak releasekan tension saya.. tapi dia srh saya drive... dia xnak drive..adeke patut?? lagi stress ade la.. dengan keta depan bawak keta cam siput.. huhu... tgh otw atas highway, tiba2 en.tunang cakap dia rasa pedih perut... ha sudahhhh!!!... ni kes gastrik dia dtg lagi la ni... cepat2 cari fharmasi... sib baik jumpe... beli ubat & then soh dia tido jap... tapi, dia x tido pon... agaknye dia kesian kat saya yg tgh drive ni..hehehe...dalam setengah jam tu dia ok dah..alhamdulillah....kite teruskan perjalanan... Lebih kurang 2 jam kite pon sampai tempat dituju...Destinasi pertama... TELUK BATIK....


Sesampai je di Teluk Batik......


 makaiii.... betapa ramainya umat manusia...en.tunang ckp.. dah qupe lalat uqung "teet"... hehehe...

walau tengah gundah gulana..tetap mengukirkan senyuman maneh...ceeewahh...:p

Dah xnak dok lama2 kat situ.... dah la ramai orang... sampah pon jgn cakap aaa.... ermm..ni la 1 sikap org malaysia ni... x qeti nak jaga kebersihan langsung...huhuhu...

Cakap ngan en.tunang... nak gi pulau leh tak?? en.tunang ckp x payah kot.. nanti x sempat nak balik.... kena stay 1 malam kat sana takke naiya satgi...hehehehe...


ala.... cer tengok... banyak jer ferry ulang alik...sampai ke 8pm tu... sempat la.... tapi, en.tunang tetap berkeras xnak ke pulau... dia kata kang qalit2 satgi... dah la mrs tunang dia ni gila bergambo.... satgi qalit bergambo ferry pon terlepas... huh...bencik tau... kata nak mereleasekan tension kite.. ni kita nak ke pulau pon x kasi.... sentap kejap...:(

muka protes nak ke pulau jugak....huhu...

Dah sudah...wat la muka camner pon... ko tetap xdapat jejak pulau Pangkor tu....huhuhu...


tengok pulau dari kejauhan jer....


xpelah..dpt tgk dari jauh pon jadi la...

xpelah..kita pon suka tempat ni...cantik, tenang sangat....rasa cam xnak balik...

tima kasih awak sebab bawak kite ke sini.... walaupon kite yang kena drive..awak rileks jer kat sebelah..huhu...

see... kita dah happy skrg..siap main cak2 bawah pokok kelapak ngan awak....hihihi...

tapi, kita nak tergelak tengan gambo awak ni.....


kite panggil awak "Tanggang Moden" nak??? hihhihi...

kite pon nak say TQ kat awak... sebab gambo2 yang awak ambik semua gorjes2 belaka.... hihihi...:p







Otw balik boleh plak tersesat... ikot GPS pon leh sesat ni camna???? bila dia cakap 30M turn left... xnampak pon simpang nyer...hahaha...GPS pon boleh gelong.....


En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers