Saturday, September 17, 2011

DAPUR SHU SHINJU ~ Biskut Samperit

BAHAN-BAHAN:
 (1 Adunan)

250 gm - Butter
1 cawan gula aising
1 cawan tepung Custard
1 cawan tepung gandum (goreng tepung dahulu supaya dia ringan)
1/2 cawan tepung ubi
2 cawan tepung jagung
1 biji telur kuning
1 sudu teh esen vanila

CARA-CARA :
1. Pukul butter & gula ising sampai kembang.
2. Masukkan esen vanila.
3. Masukkan kuning telur & kacau sebati.
4. Masukkan tepung gandum, tepung ubi, tepung custard & tepung jagung dan uli sampai sjadi doh.
5. Tekan adunan dengan acuan.
6. Letakkan buah ceri.
6. Bakar selama 20min dengan shu 180c.
7. Siap.


My biskut samperit...


Note ~ Publish kat sini bukan ape.. selain berkongsi dapat simpan tuk raya tahun depan plak..insyaAllah...:)




En. Raksasa VS En. Otomen... Sudah Baca Harap Komen !!! :D

1 comment:

  1. ble cuba buat ni sbb kelopak dia tak jatuh kan pas bakar....

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers