Monday, June 28, 2010

Alhamdulillah..Qaseh Tak Ape2....

Hari sabtu...Time tu dalam kul 11pg.. aku keje aritu.. tp, x nama kerja pon..lagipon hari sabtu kan... co. aku wat rugi electric je soh aku keja... sampai opis.. buka FB & layan blog..hehehe..(aku harap bos aku x baca blog aku ni..)..

Ok, berbalik pada tajuk entry ni...cite nye camni...tgh dok layan blog tetiba Fyda, kak ipar aku coll..
.Adah!! Fyda ada kat hospital ni... bawa Qaseh...Abang Long Farish bagi Qaseh makan vitamin.. terlekat...da naik biru dah muka Qaseh "... Lembut lutut aku bila dengar kak ipar aku ckp camtu.."Aku pon.. terus siap2..col boss aku mintak balik awal skit....

Doctor tahan gak Qaseh sekejap.. diaorang nak check detail lagi..sebab Qaseh baru 2 bulan..lagipon vitamin tu cepat larut..so.. x bahaya sgt..sib baik dia suap vitamin..kalau dia suap benda lain.. nauzubillah... pas everything ok... then..baru leh balik...Alhamdulillah..

Time kejadian tu..mama dia gi jemur kain... ntah bila masa nye dia gi ambik vitamin tu & suap kat adik dia..aduhai abang long....Now, Abang long stay ngan aku, mak & abah kat umah wat sementara waktu.. Abang long bukan x sayang kat adik dia... sebab sayang la jadi camni... bila kitaorang tanya dia..apsal bagi adik makan vitamin..dia cakap nak bagi adik sihat cam dia... tapi, x leh salahkan abang long jugak.. sebab dia baru 3 tahun lebih...tul x u ollss??

Benda alah ni la yg dia kasi kat adik dia....
v
v
v
v
v

Semalam da gi tgk Qaseh.. so far dia ok.. tapi, kak ipar aku cite mmg sian tgk Qaseh time jadi tu... Da naik lembik & terkulai2 da rupe dia... huhuhuhu.. x dapat nak bayangkan camner...& ni foto Qaseh yang sempat aku capture semalam...
LATEST 100610
Qaseh bayak tido jer semalam.. letih la tu agaknye.. dek perbuatan abang longnye....

P6202107
polis !!!.. tangkap budak baju merah tu... noty sgt dia...

P/S : Abang Long lately ni mmg nakal giler... pagi semalam, tokayah dia dok menyapu kat luar sambil bakar sampah...ntah camner dia bakar kasut sekolah jiran sebelah... jenoh nak berganti... aduh.. Abang Long.. nape noty sgt ni.. penat maktok ngan Tok ayah tau.. dah cam samseng kampung dusun plak...xmo noty3 k... xmo..xmo...

15 comments:

  1. pehhhhhhhhhh seriau lak akak dengaq...nasib baik xda apa2 kan..alhamdullilah sangat....eeeeeeee menakutkan nyek..abang long dun noty2 k....sayang a.long...

    ReplyDelete
  2. notinye abg long tuu...nsb baik qaseh takde pape ek...lepas ni, kena selalu pantau abg long tuu..tkt dia mskkan bnda lain lak..

    ReplyDelete
  3. notinye abg long tuu...nsb baik qaseh takde pape ek...lepas ni, kena selalu pantau abg long tuu..tkt dia mskkan bnda lain lak..

    ReplyDelete
  4. sib baik tak der apa2 yg buruk berlaku kann.. budak2 sekarang nie memang kite kene terlebih pantau sikit pergerakkan diaorg tuu... coz budak2 skg nie bijak2 belaka kann! apa pun syukur sangat qaseh tak apa2 kann! cute betoiii qaseh! geramm toi tengok dia! hihhi...

    btw... Shu!! anda telah di tag! cepat terjah blog akak sekarang! hehehee....

    ReplyDelete
  5. sib baik xde apa2...dia nakal sebab dah ada adik tu shu..dania dulu masa umur 2 tahun pi gunting telinga anak kucing..lagi teruk...kesian kucing tu...

    ReplyDelete
  6. Shu: Cutenya yang berdua nih.....adik & abang sama2 cute....

    ReplyDelete
  7. alhamduLIllah....QASEH ok...
    ish abglOng nie....dia tunjuk kasih sayang sungguh suapkan vitamin kat adik dia..nak suh membesaq cepat mcm dia..ehehehehe

    qaseh makin coMEL....debab-debab

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..bagus la kalo semuanya tak da pape.. sebab tu la ubat/vitamin tu ada tulis.. jauhi dari kekanak..takot jadi menda macam ni la kan..

    ReplyDelete
  9. Kak Yus: kak yus seriau?? kami kat sini lagi la....

    ReplyDelete
  10. Tin @ miyoko: alhamdulillah..Qaseh ok..mmg pas ni kene letak cctv la..hahaha.. kena pantau 24hrs..

    ReplyDelete
  11. Kak Neena: Geram erk tgk Qaseh.. tu lom pegang lagi tau...Alhamdulillah.. Qaseh makin sihat...

    TAG tu confirm shu buat...

    ReplyDelete
  12. Lisa : Waaa.. Dania lagi ganaz yer..sib baik telinga kucing..klu telinga adik dia...ish.. seriau kan.. tp, sian kucing tu.. hidup lagi ke kucing tu skrg?

    ReplyDelete
  13. Kak Nida: Alhamdulillah..thanks yer..

    ReplyDelete
  14. Tapak Kaki: yer la.. betul ckp awak tu...alhamdulillah... semua ok saja..:-)

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers