Monday, June 21, 2010

BEST MANDI LAUT...TAPI ......:-(

Salam 1 Malaysia... Sari berita penting...

Semalam..20 June 2010, aku dengan beberapa orang ahli familyku dengan rasa bangganye telah mengSUNBURNkan diri masing2 dengan mandi laut di Batu Feringghi...

Perjalanan kami bermula pada pukul 3.30 p.m.

Semua bekalan telah disediakan oleh mama aku selaku Chef pada hari tersebut... dengan berbekalkan Kuew Teow Goreng, Karipap & Makcik aku selaku Senior Chef telah menunggu disana dengan Menu Nasi Lemak... hehehe....sorry, x capture menu kami pada hari tu.. lupa la pulak..hehehe...

sesi mengSUNBURNkan diri bermula pada jam 4.30 p.m....ala... skemanya aku cakap camni.. bergeliat lidah aku tau...

kasi korang tegok ini dulu.....

P6202164

P6202166

Cuaca time tu ok la kan..4.30p.m. xde la panas sgt... tapi air pasang beb.. ombak besar... so, kalau budak2 tecik nak mandi tu..kenala ade org tolong monitorkan...

Kalau korang nak tau..ni la 1st time aku mandi laut since kejadian Tsunami aritu... lepas kejadian tu..aku fobia nak mandi laut.. now, dah dekat 5 tahun gak la..aku baru nak berjinak2 nak mandi laut.. actually aku laut ni kureng skit.. kalau air terjun...best aaaa.... hehehe... & then kalau nak mandi laut aku pastikan abah aku ade sekali.. sebab kalau abah aku ade.. xde la aku risau sgt kalau jadi ape2 kat aku.. sebab abah aku teror berenang tau... biasala kan .. abah aku kan dah dekat 39tahun berkawan baik ngan laut..:-).. tapi aritu abah aku x dapat mengJOINkan diri ngan aku sekali..huhu.. masa turun jer nak mandi laut..abah aku terpijak batu... tapak kaki dia luka..terkoyak kulit..huhuhu... sian abah.. dah la dia org yg paling excited nak mandi aritu.. sekali x dapat.. frust giler.. tapi, biasala..abah aku COOL... walaupon sakit dia tetap senyum.. & sempat berseloroh ngan kami.. hehe.. aku mulanya cam dah xde mood nak mandi laut.. sekali abah aku cam ok jer.. aku pon tunggu ape lagi.. kembali ceria la... hehe..

buktinya korang tgk pic ni... walaupon kaki sakit.. sempat bagi posing yg meletoop gitu... hehe..cayalah abah....

P6202188

Yang xnak mandi... rileks2 ambik angin, makan sambil bergossip..

P6202186


P6202150
time ni kaki abah da sakit... so x dpt nak mandi...tgk jer..huhuhu...cian abah...

P6202148
mama, abah & kak lisa tgh layan Qaseh..

And now, layan la gambar kami yg paling over dikalangan org2 yg mandi kat situ... jangan termuntah sudah ok....hahahaha....

P6202146
gambar tuan rumah HARUS ada...

P6202172
dipukul ombak... ombak giler besar ok....

P6202174
best!!!!!!.....

P6202179

P6202180
ni la gaya..tertelan air masin...hahahahaha....lawak tol kakak2 ipar aku ni...

P/S : Next 2 weeks plan nak gi Air Terjun Sedim plak.... best!!!!.... best !!!!....



8 comments:

  1. Shu : chanteqnya pantai tu......rs nk pegi jerk....Bkn main riang gumbira lg awak ye shu....he3...

    ReplyDelete
  2. mmg cantik pantai tu..rasa terjatuh hati lak...

    ReplyDelete
  3. whoa..nampak macam betol-betol enjoy mandi pantai nih. ada jumpa spongebob ngan encik patrick tak dalam laut tu?haha

    ReplyDelete
  4. dah lama xmandi laut..walaupun umah akak kat kampung tue..belakang umah jerk laut..tapi akak kurengg skit bab2 laut nie..kalu air terjun laju skit la.. heheheheh

    ReplyDelete
  5. Lissa.. dtg PEnang mesti xnak balik dah N9..hehe..

    ReplyDelete
  6. yerla kak YUs... Air terjun lagi best kan.. Ni minngu depan nak gi Air Terjun sedim plak..hehehe..

    ReplyDelete
  7. batu feringgihi memang cantikk kannn.. dah lama tol akak tak turun penang.. niat di hati dah ade niee.. biler larr agaknyer! leh lar shu bawak akak jalan2 kat sana kannnn! hehee...

    btw... sessii bersama keluarga camgini lah yg paling best & tak leh dilupakan kann!! ibaratt kenangan yg terindah laa! :D

    ReplyDelete

Comment seikhlas-ikhlasnye k.. xmo plastic2... InsyaAllah... Anda akan diberkati...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥♥♥ Tinggalkan Nama & Link Anda Disini Yer ♥♥♥

♥♥♥ Usia Blog Ni... ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers